reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

bry ;-)

slonko swieci ;-) cieplo sie robi ;-)
Kamea ;-) a jest jeszcze inny powod Twojego dobrego nastroju????

dorotar ;-) odwazna jestes...bedziesz miala ta robote u znajomej czy chcesz zeby ci nieprawde poswiadczyla? moze nie pisz takich rzeczy w miejscu, gdzie kazdy moze wejsc i przeczytac....zapewniam Cie ze nie jest trudno namierzyc i zidentyfikowac konkretna osobe przez internet...
pzemysl sprawe.....

dobra....smigam ;-)

miłego
słonecznego
ciepłego

reklama
Villa co do spania z naszymi pociechami to powiem tak :) Ona ma racje ze tak naprawde to kazda mam wie co najlepsze dla jej dzieciaka i rzeczywiscie zwykle tak jest ze to bardziej mama potrzebuje miec dzidzie blisko niz dzidzia mame:-D:tak: zwlaszcza przy pierwszym maluszku :) Pamietam jak sie nie moglam na Kasie napatrzec i jak ja ciagle "meczylam" przytulaniem. A w ciagu dnia to spala na moim brzuchu bo chcialam miec ja caly czas przy sobie :). Zreszta z kazdym maluszkiem z poczatku tak bylo....

Sylha moja przyjaciolka rodzila w lutym w Krapkowicach i bardzo sobie chwalila!!! Ale pomysl o Opolu... Nie wiem czy ryzykowalabym przy blizniakach porod w szpitalu gdzie nie ma patologii noworodka (haha i pisze to ta co rodzila w domu!!!:-D:szok:) Jasne ze jak cala ciaza bedzie przebiegac bez najmniejszych zarzutow i dzieciaki beda sie rodzic o czasie to ok . Ale opolski szpital jest naprawde dobra placowka. A ludzie pisza rozne rzeczy, czasem bardzo wyolbrzymiaja w swoich opowiesciach co bylo nie tak zapominajac o tym co bylo dobre :)

Ona Brzeg rzadzi hahaha:-)

Dorota no to rzeczywiscie niefajnie z tymi oponami:no: tez bym sie wsciekla... No i fakt trzeba juz opony zmienic:confused2:

Kamea super ze humorek dopisuje :) ja tez jakos tak sie weselsza zrobilam odkad slonko swieci :)

Kurcze właśnie koleżanką rozmawiałam i powiedziała mi, że poszła na zwolnienie bo jest w ciąży i ma problemy i każe mi do pracy iść na swoje miejsce. Tyle,że ja mam jeszcze miesiąc macierzyńskiego, ale myślę o tym intensywnie i się zastanawia, swoją drogą znam ten zakład bo kiedyś po szkole zaraz tam robiłam. Będzie rozmowa w domu i muszę tam zadzwonić.

Dorota- zawsze resztę macierzyńskiego może przejąć tata.

Ewa- a to piaspiuła już w tym nowym rodziła:-), ja wiem najpierw trza myśleć o dzieciach- mam to cały czas na uwadze:tak::tak::tak: w Krapkowicach jest ten plus, że nie ma takiego "oblężenia" jak w Opolu i mogą Ci poświęcić więcej czasu...

Kamea- a gdzie w wesołym byliście?

SYLHA ja wiem, ale mój K nie idzie na te 2 tygodnie tacierzyńskiego. Po prostu nam to się absolutnie nie opłaca. W sumie został mi tylko miesiąc więc nie wielka strata ale lepiej zarobić około 2tys. niż mieć 500zł macierzyńskiego, jeden minus to to, że muszę dzieci zostawić no ale takie mamy państwo prorodzinne, że jest nastawienie na długie karmienie dziecka piersią ale macierzyńskie tylko 24 tygodnie no a potem to chyba trzeba dziecko ze sobą do pracy brać:-D, dobrze, że mam mamę i nie musze o opiekunkach myśleć.

no i się rozpadalo nam :( ale spacerek zaliczony przed poludniem

Dorotar fryzjerka 2tys? to ile zarabia jakis stylista, mistrz? :D chyba pojde na fryzjerkę się ksztacić jak tak dobrze zarabiają.

i czemu sie nie oplaca brac taciezynskiego??? bo nie kumam czaczy, pracodawca i tak za to placi nie? Moj od razu bral jak mloda się urodzila.

EDIT: i po deszczu :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Tacierzyńskie pracodawca a nie zus?// Ale nawet jeśli tak to to co człowiek ma na umowie a nie tyle co naprawdę zarabia, więc się nie opłaca.

Co do pracy tak tak, w dobrym zakładzie przy dobrej ilości można zarobić 2tys. a nawet więcej ale więcej to tak jak u mnie to już w warszawie a ile zarabia stylista??? Hęh na pewno nie 2 tys. tylko dużo dużo więcej.
U mnie w mieście nie zarobię 2 tys. ale tam gdzie tą pracę mam na oku to jakieś 25 km od domu ale dla chcącego nic trudnego.

Do góry