reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

nikusia i jak tam test ciaowy?? :-):-)

ooo widzę że rozgorzała dyskusja nt fotelików my 2-3 miesiące temu borykaliśmy się z problemem bo karolka wystawała z małego 0-13 a nie miała jescze 9kg pojechaliśmy do Opolanina i tam kupilismy fotelik Ramatti - sprzedający bardzo nam go polecał i w sumie nie jest zły :-) karolka usnąć uśnie, cena przystępna i w testach tez ok. Fotelik jest wagowo przystosowany do 9-18kg więc mam nadzieję że jescze troszkę mała pojeździ bo na szczęście Amelkowa jak dzieci zaczynają się ruszać to tyją coraz mniej uuuufffffff :-D:-D:-D:-D

kupiliśmy najpierw ten
Fotelik samochodowy Ramatti Star Classic - Jeans | Na spacerze i w podróży | Foteliki samochodowe | 9-18kg. | MamaBebe.pl
ale jakoś na długie trasy mało co się odchylał do tyłu i mała miała lekkie problemy uśnięciem i w końcu zdecydowaliśmy się na drugi ;-)
Fotelik samochodowy Ramatti Venus Comfort - Sport Marine 2 | Na spacerze i w podróży | Foteliki samochodowe | 9-18kg. | MamaBebe.pl
i ten odchyla się znacznie bardziej :-) poza tym oba są wyposażone we wkładki dla maluchów.
Wiem że to ciężki wybór bo mnie się np podobał jakiś norweski ale kosztował ponad tysiąc :szok: no i się zdołowałam :baffled:
A tak między Bogiem a prawdą to jak się jedzie powyzej 60km/h to żaden fotelik nie pomoże w razie tfu tfu :baffled::baffled::baffled: a w mieście to zalezy jak i gdzie się jeździ - my jeździmy tylko do żłobka i ewentualnie sklepu więc mam nadzieję, że poza stłuczką nic nam nie grozi :baffled::baffled::baffled: ...chociaż kto to wie na wariatów nie ma rady....

ale mi się humor włączył :szok::szok::szok:
dziewczyny zaczynam kaszleć - macie może super sposób pozbycia się jakieś wydzieliny z oskrzeli? Boję sie jak cholera, że rozłożę się jak już mnie przetną - a nie wyobrażam sobie kaszleć z rozciętym brzuchem

Daggy - kurde taka okazja, no te poślady mi z głowy nie chcą wyjść hihihihi :-D:-D:-D

a my kupilismy małą pomarańczową sofkę/łóżeczko rozkładane do pokoju karolci i wiecie co jest suuuper tak fajnie przytulnie. Jeszcze zainwestowałam w taki milusi brąowy kocyk i pomarańczowe i brązowe poduszki i jest exxxtra :tak::tak::tak: fajne są takie zakupy :-):-):-) można nic innego nie robić tylko kupowac i urządzać, oby tylko kasy nie brakowało hihihi

no i jeszcze się pochwalę że kupiliśmy telewizor i teraz w tym małym naszym mieszkanku czuję się wciąż jakbym w kinie była hihihi
...no to się nachwaliłam...

byłam z karolką w sobotę w smocej jamie szalała jak opętana, pogoda do kitu - niech ta zima sie wreszcie skończy !!!!!

idę na kawkę :-) paaa

Ostatnia edycja:
reklama
Amelkowa ja miałam maxi cosi cabrio 0-13kg:tak:czyli taki zwykły mały.Chyba im się coś w opisie pomyliło,bo z tego co kojarzę w przedziale 9-18 jest maxi cosi tobi.Jak Maciuś miał 7 m-cy musieliśmy już kupić większy ,tobi nam niestety do auta nie pasował i zainwestowaliśmy w taki 9-36 kg ,bo będzie na dłużej FOTELIK BRITAX EVOLVA 123 9-36KG BLACK FUSION (950187008) - Aukcje internetowe Allegro ,niedawno musieliśmy kupić drugi do drugiego auta,ale wzieliśmy z tych tańszych do 200zł Fotelik F16 (9-36kg)piękne kolory SUPER PROMOCJA (955308353) - Aukcje internetowe Allegro .Ten pierwszy droższy,ale róznicę widać:tak::sorry2:

Anik no fajne takie zakupki:tak:Ofoć i się pochwal! Anik nie obraź się,ale ja bym teraz do takiej smoczej jamy za chiny nie poszła,toż to wylęgarnia chorób teraz:szok::baffled: Zwłaszcza,że wirusowe zapalenie oskrzeli i płuc panuje:baffled:

Daggy ty się też zakupami pochwal!

My się w domu kurujemy,ale w środę juz do łżoba mały pójdzie.

Ostatnia edycja:
Madzia - ja wiem :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: ale wiesz jakiej szajby moja karolka dostaje jak siedzi ze mną 3 dni w domu i nawet na spacer nie ruszymy ze względu na pogodę... ja już na końcówce ciąży więc niemogę za nią latać na czworaka, albo podrzucać non stop do góry :baffled: męża nie ma bo w pracy więc ona się złości a ja razem z nią...

Mam nadzieję że nic jej nie będzie (oby oby) a z fotkami to kurcze właśnie mam mały problem bo karolka gdzies mi zapodziała kartę pamięci i szukam jej już od kilku dni :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: rozpłyneła się czy cuś....:happy2::happy2::happy2:

Amelkowa daj znać czy masz jakąś instrukcję wiązania malucha w chuście kółkowej - uśmiechnę się szeroko :-):-):-)

Anik no tak ,ja to cię w ogóle podziwiam,ze dajesz radę z Karolką i z brzucholem:tak:Ja sobie tego nie wyobrażam szczerze mówiąc.Ja to rozumiem,że mała musi się wybiegać itd,ale wiesz ryzyko jest ,dlatego trzymam kciuki oby niczego z tej smoczej jamy nie przywlokła:tak:A co do karty pamięci,to my naszej już od lipca szukamy:-D No ni ma! Mój m twierdzi, ze MAciek ją zjadł:szok::sorry2:,ale nie sądzę,bo by przecież wydalił to bym widziała.Przepadła:sorry2:

Jezusicku, ja widziałam normalnie aż mi łzy staneły w oczach jak to zobaczyłam. Biedne to dzieciątko!!!! Nie oglądałam tak dokładnie bo karmiłam karolkę ale czy ta matka taka niepoważna że tak dziecko zapakowała czy to nosidło to taki niewypał??
Oczywicie zaraz rozdzwoniły sie do mnie telefony od rodziny że ja w chuście nosiłam karolkę i mam szczęście że jej nie udusiłam :szok::-D i że mam malucha nie nosić bo na pewno coś złego się stanie itd....

Amelkowa chodziło mi o to wiązanie dla maluszków w kółkowej bo karolkę to nosiłam jak miała 3-4 miesiące i najczęściej na fasolkę albo na biodrze, ale wiem5s że dla malucha takie noszenie jest niewskazane. W takim razie szukam chusty do motania bo muszę malucha nosić od maleńkości

lecę robić małej kąpiel ;-)

Ostatnia edycja:
Amelkowa!!!!!

Ależ mnie zrobiłaś :-):-):-) ja wczoraj cały wieczór siedziałam na necie i szukałam chusty (do motania), śniła mi się w nocy non stop, od 4 rano juz nie spałam...teraz chcę zamawiać ale myslę sobie aaaaa wejdę jescze na bb a tu proszę instrukcja dla maluszków do chusty kółkowej :-D
no i mam dylemata czy zamawiać tę do motania czy nie :baffled::baffled::baffled: echhhhh a tak mnie swierzbi żeby zamówić :tak::tak::tak:

Dziewczyny ,a nie myślałyście o MT? to się szybciej zakłada.Ja chciałam,ale za nim przyszło co do czego,to młody się taaaki ciężki zrobił,że stwierdziłam ,że i tak go dużo nosić nie będę.

Amelkowa!!!!!

Ależ mnie zrobiłaś :-):-):-) ja wczoraj cały wieczór siedziałam na necie i szukałam chusty (do motania), śniła mi się w nocy non stop, od 4 rano juz nie spałam...teraz chcę zamawiać ale myslę sobie aaaaa wejdę jescze na bb a tu proszę instrukcja dla maluszków do chusty kółkowej :-D
no i mam dylemata czy zamawiać tę do motania czy nie :baffled::baffled::baffled: echhhhh a tak mnie swierzbi żeby zamówić :tak::tak::tak:

anik ja mam chustę do motania, generalnie trochę mi sie ja ciężko zakłada(ale to pewnie brak wprawy), no i teraz Patryka nie nosze, bo jest zima, i w tych kurtkach i kombinezonach to ciężko by było:-( W lecie może nie będzie jeszcze taki cięzki i go troche w niej ponosze. Generalnie używałam jej mało, ale nawet na te kilka razy była niezastąpiona. Jakbys chciała sobie sprawdzić czy Ci taka pasuje to Ci moge pożyczyć i wtedy podejmiesz decyzję jaką kupić ;-)

ja mam jeszcze takie cudeńko Hippychick
Hippychick Hip Seat - £25.00 : SaSa Slings, A wide range of baby slings and carriers from birth to toddler
ale to jest od 6 miesiąca dopiero, dla mnie rewelka, czekanie na lotnisku, pzreniesienie dziecka gdzieś, szybki wypad do sklepu itp. To jest do 20kg więc Dominika jeszcze bym mogła ponosić jakby sie kiedys podczas spaceru zmęczył:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry