reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Rubi a może sama torta upieczesz? Teraz są takie śliczne ozdoby. Moje dziewczyny z pracy z piatkową impreze zrobiły ciasto i żeby było tematycznie to na wierzchu była droga ,autka i choinki z masy marcepanowej.Ślicznie to wyglądało i tak pomyślałam,ze torty z Ptysia przy tym się chowają.Na urodziny napewno zrobię Maciusiowi sama taki torcik,tylko muszę wypytac koleżanki gdzie takie ozdoby kupiły.
O Peli to w ogóle nie słyszałam,gdzie to?

p.s.Rubi ale tu na tej stronie romantycznie:tylko Ty i ja :-D:-D:-D;-)

reklama
Madzia :-) to taka nasza randka, któej się wszyscy przyglądają :-) :-D w ciemno :-) :-D

kochana...ja Ci meble skręcę, gwóźdź wbiję, ugotuję, nawet ciasto upiekę - ale tylko takie gdzie zdolności manualne nie są potrzebne - wymieszac, na blaszkę i do piekarnika :-)

tu mam masakryczny piekarnik, który przypala gdzie mu się podoba...

poza tym ma być gorąco...w lodówce będą miecha a nic mi bardziej nie przeszkadza jak ciasto pachnące...szynką :no::wściekła/y::crazy:

no i plan jest taki - zjeść obiad, wysłać umyślnego do cukierni, iść do kościoła i wrócić na ciacho i kawusię :-)

a Pela to firma z Łącznika - mają sklep w Opolaninie - tu sobie ich specjały poogladaj - tylko weź miseczkę na ślinę żebyś służbowych papierów nie opluła :-D:-):tak:;-)
Cukiernictwo Pela

No faktycznie ślina cieknie:-p:-p:-p:-p,to też oglądnęłąm tylko torty i mnie się np bardzo podoba ten ostatni -takie białe serduszko na chrzciny jak znalazł:tak:

Hej!
A co tu tak pusto :szok::confused::confused:

Pogoda taka,że nic sie nie chce tylko spać:wściekła/y: Gdzie to lato? ja się pytam.
My dzisiaj mamy sądny dzień -o 14.30 odbieramy mieszkanie :tak::-):-):-):-):-) Mam nadzieję,że wszystko już będzie ok i dostaniemy klucze:tak: Trzymajcie kciuki,plisss!

Madzia - ja trzymam ooooo taaakkk mocno zaciśnięte :-) Madzia zapytaj kierownika kiedy będzie budynek oddany żeby tak już można było się wprowadzać plissss bo ja już na walizkach siedzę hihihi
a dziś przyjeżdżają meble do kuchni z BRW i nawet jestem zaskoczona że tak szybko :szok: bo liczyłam się że będzie to trwało około 2miesięcy a tu proszę 10 dni i już są no i kiedy windę uruchomią bo mój biedny mąż wszystko tacha na 3p sam - schudł już 8kg :no: i wsyzstkie spodnie z niego spadają :rofl2: ja też tak chcęeeee
dziś zmusiłam się do 10 przysiadów :baffled: ooo jak mi cięzko było od razu dzieci spać ułożyłam i sama z tego wysiłku przykimałam pół godzinki a teraz sobie odbiłam kawką i pączkiem :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: no i taki to mój powrót do formy eeehhhhh
Może na jakiś aerobik bym się wybrała - może któraś chętna??

Amelkowa - ja tez długo bez neta byłam i jakoś nawet się przywyczaiłam :szok:

u nas Wojtuś się przeziębił i zaliczyliśmy szpital :baffled:, karola wciąż w domu - do żłobka nie chodzi ale musze się wam pochwalić że z dwójka u lekarza byłam....co prawda była maaasakra jedno się darło i drugie też - nie wiadomo które najpeirw uspokajać - kosmos ale jakoś przeżyliśmy wszyscy - łącznie z lekarzem :happy:
dziewcyny czy jest jakiś sposób żeby dizecko oduczyć zżerania piachu? No przecież ta moja mała to garściami ładuje piach do buzi i co najgorsze połyka - i nawet wydaje się to być dla niej przyjemne :szok::szok::no::no::wściekła/y::wściekła/y: już mi ręce opadają
wczoraj w ostatniej chwili wyciągnełam jej z ręki dżdżownicę :szok::szok: bo biegła za psem, pies wykopał dziure pod drzewem zeby schować piłkę a ta sruuu na kolana i kulkę iemi władowała do pyszczka (swojego oczywiście) połkneła zadowolona, bierze małego pełzaka i buzie otwiera :wściekła/y::wściekła/y: no mówie wam ostatnio to kazdy spacer odchorowuję wieczorem paczką ciastek - taka zestresana jestem :no::no::no:

no i wkurza mnie ta telewizja że w czasie drzemki maluchów nic ni ma tylko te głupie gry na które się nabieram :crazy::crazy::crazy: a później płacę ciezkie pieniądze gggrrrrrr a linia wciąz otwarta i nikt nie dzwoni a mi w słuchawce mówią ze niestety "nie byłaś pierwsza, spróbuj ponownie"

noooo to się pożaliłam... hehe
aaaa dizewczyny a gdzie można w Opolu kupić ubranko do chrztu ?
planuję w czerwcu ochrzcić Wojtka i musze coś mu zorganizować anielskiego do ubrania :-p:-p no i jaką knajpę polecacie na jakiś obiad z deserkiem tylko żeby mnie ta imprezka z torbami nie puściła bo bedzie około 20-25 osób :baffled:

no i dziewczyny chustowe wczoraj na biodertkach położna pyta czy ja przechodziłam kurs wiązania chusty (bo z małym byłam a karolę za rękę prowadziłam) ja jej na to że tylko gazetowy a ona do mnie że powinnam takowy przejść bo ona nie jest pewna czy aby ja dobrze małego wiążę :szok: więc się zestresowałam i chyba uśmiechnę się o pomoc do was :-D:-D :-):-)

anik :-) byłaś wczoraj na Reymonta i się nie pochwaliłaś??? przydreptałabym....

my z Amelkową i naszymi laskami miałysmy iść do siostry Joli (to pewnie ona Cie przyatakowała ;-)) i.....ulewa ciut nam pokrzyżówała plany - spotkałyśmy się w Tesco i z dalszej wycieczki zrobiły się nici...mokre nici :-) ;-D

no ale to nic...kawka była :-) dziewczyny się pobawiły :-)

co do ubranek do chrztu - ja kupiłam kiece na allegro :-) póki co jeszcze dobra...;-) w Baby Blue są ciuszki chłopięce i kiedyś aniulka pisała ze na Ściegiennego jest jakiś sklep z takim rzeczami

ja imprezę robię w domu :-) dziadek z babcią żarełko przygotują a ja mam tylko ziemniaki, surówki i ciasta zorganzować :-) na ok. 15-17 osób ;-)

no i zmykam ;-)

posta tego wysyła mój synek :-) już klika ma "wyślij odpowiedź" :-)

Anik z tego co wiem,to narazie robią podwórko,przynajmniej tydzień temu wylewali beton,że nawet przejścia do naszej klatki nie było,zobaczę jak jest dzisiaj.Co do windy to kurde niezła szopka,bo my tez musimy wszystko na 3.piętro wnosić i winda by sie przdała jak nic,a kierownik mówił ,ze windy włączą jak sie wszystkie roboty skończą ,chyba się boją żeby ekipy wykończeniowe tych wind nie zdewastowali:baffled: Oprócz tego czekają na lepszą pogodę ,żeby podłogę na balkonach robić,więc nie wem czy przed tym można się będzie wprowadzic,ale zapytam.A wy już chyba kończycie wykańczanie ,skoro na walizkach siedzicie co? Napisz jak możesz,nawet na priv ile was mniej więcej wyniosło urządzanie,bo chciałabym wiedziec na czym stoimy,tzn ile nam kasy brakuje:-p Szybko wam ta kuchnie zrobili:tak: Ja się wystraszyłam tych terminów i w końcu zdecydowaliśmy się na kuchnię z Ikei,bo tam meble mają od ręki.
Jak możesz to napisz mi jeszcze jak u was wyglądały ściany,bo nam deweloper mówił,ze mają być gładzie,a w umowie jest mowa o tynkach gipsowych:baffled: My już drugie podejście robimy do odbioru ,bo tydzień temu nie dość,ze ciężko było wejść do klatki,to jeszcze okna były nie umyte.Mam nadzieję,ze dzisiaj klucze dostaniemy.A jak to u was wyglądało?
Zdrówka dla dzieciaczków,cud mama jest,ze tak z dwójeczką dajesz radę:tak:

bo padne....posikałam się prawie...

Jasiek biega po korytarzu i gra w piłkę :-) nagle drze się:

na spalonego polityka!!! wygrałem!!!

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Rubi :-D:-D:-D:-D
Anik, Madzia jak bedziecie szukać dostawcy neta to dajcie mi znać , na dniach P robi nowe taryfy :-):-)Będzie konkurencyjnie......
A ja Rubi ostatnio codziennie w centrum ale zazwyczaj z mamą wyskoczę na chwilkę i siedze więcej w bibliotekach niz na dworze. Zresztą pogoda super , ze szok.............:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
A ....moja gwiazda zamiast mówić daj to podsłuchała i mówi na wszystko daj jej.....:-):-)
oki zmykam pisać.............grrr

reklama
hej
Sorki, ale ankieta będzie w przyszłym tygodniu :-( dostałam dwa projekty i oba na wczoraj :szok:
Patryk poszedł do Kangurka i podoba mu sie bardzo, zostawiłam go dzisiaj rano,a on odwrócił się i podreptał do zabawek, postałam chwilkę, a on nawet na mnie nie spojrzał, więc pojechałam do domu ;-) od poniedziałku idzie na 7-8h dziennie :szok:
Ale kur...... zamkneli mi most na Ozimskiej, Piastowską, a podobno maja jeszcze zamknąć skrzyżowanie Reymonta i 1 Maja:szok: Powiedzcie mi któredy ja wyjade z Wyspy :szok: Szok jakiś
A pogoda na medal ;-)

Do góry