Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
. U nas na wsi są dwa fajne place zabaw, ale przewaznie sa puste bo wszyscy dla dzieci duperele maja u siebie w ogrodach - my zresztą tez. Na uliczce obok jest sporo dzieci strszych, to Kubus ich obserwije jak jezdza na quadach, skuterkach, deskorolkach. Oczywiscie patrzy z bezpiecznej odległosci. Teraz to ma bajke na kamyczki, wszędzie z kamyczkami w rączce chodzi. A i jeszcze ma fobie, jak spacerujemy po wsi i widzi otwarta furtke czy brame to jest chory normalnie
, wyrywa mi sie i musi isc zamknąc
. A słyszy i widzi na milion procent. Ale od kilku dni nawet na TZ z balkonu krzyczał, jak wracał do domu
.
, moze to troche przez to ... mamy jeszcze chwilke poczekac i obserwowac łobuziaczka
. Nasz pediatra mowi, ze chłopcy czasem tacy są i trzeba dac im więcej czasu 
A i jeszcze ma fobie, jak spacerujemy po wsi i widzi otwarta furtke czy brame to jest chory normalnie, wyrywa mi sie i musi isc zamknąc
![]()
Wiesz co, kuzynka mojego męża była strasznie niesmiała. Zachowywała się jak zaszczute dziecko - oczywiście nie była. W przedszkolu wszystkich sie bała, nie miała odwagi podejść do dzieci, żeby sie z nimi pobawić, bała się poprosić przedszkolanki o coś do picia. Jak jej nie zadasz konkretnego pytania to sama Ci nic nie powie, nie potrafi np. opowiadać co robiła na wycieczce. Jej odpowiedzi ograniczaja sie do jednego zdania. Naprawdę szkoda mi dziewczynki, bo fajna jest ale taka nieśmiała, że masakra.Madzia bardzo mało :-(. Jak się obraziłam na ojca naszego małego sąsiada Bartka to nawet z nim sie juz sporadycznie widujemy. Ale wiesz na blok jak pojdziemy, będziemy mieli cała ekipe, juz na nas czekają. U nas na wsi są dwa fajne place zabaw, ale przewaznie sa puste bo wszyscy dla dzieci duperele maja u siebie w ogrodach - my zresztą tez. Na uliczce obok jest sporo dzieci strszych, to Kubus ich obserwije jak jezdza na quadach, skuterkach, deskorolkach. Oczywiscie patrzy z bezpiecznej odległosci. Teraz to ma bajke na kamyczki, wszędzie z kamyczkami w rączce chodzi. A i jeszcze ma fobie, jak spacerujemy po wsi i widzi otwarta furtke czy brame to jest chory normalnie
, wyrywa mi sie i musi isc zamknąc
![]()
Kamea wiesz troche to dziwne, ze TZ wraca do domu, czasem po 2 dobach, a Kubus nawet głowy nie odwroci zobaczyc kto wszedł, kto go woła itd. A słyszy i widzi na milion procent. Ale od kilku dni nawet na TZ z balkonu krzyczał, jak wracał do domu
.
Kubus jest niesmiały i to bardzo, wstydliwiec jeden;-), po bezwstydnych, wyszczekanych starych, moze to troche przez to ... mamy jeszcze chwilke poczekac i obserwowac łobuziaczka
. Nasz pediatra mowi, ze chłopcy czasem tacy są i trzeba dac im więcej czasu
![]()

,
a inna Pani Neurolog od siedmiu boleści po badaniu Małego stwierdziłą, że może mieć MPD, Boże ile ja się wtedy napłakałam:-
A okazało się, że kobieta jest znana ze swojej niekompetencji i, że Aluś wcale nie ma objawów świadczących o MPD:-) Wogóle to dopiero w szpitalu na Witosa dowiedzieliśmy się, że Aluś miał wylew w trakcie porodu, na szczęście niewielki i nie powinno to mieć żadnego wpływu na jego zdrowie i życie.

u nas tak bylo jak szafki w kuchni nie domknęłam albo szuflady nie byly równiutko zasunięte... pani psycholog zdiagnozowała to jak jeden z elementów zaburzeń integraji sensorycznej...

. Ale to dopiero po przeprowadzce bo teraz ta cała zamiana otoczenia będzie dla niego i tak wystarczającym wyzwaniem.