reklama

Plotki, ploteczki, pogaduszki...

Trini nie mam gg bo mam wirusa i mąż sformatował dysk. Potem znowu był wirud i znowu sformatował :-( . Okazało się ze miałam być w Zabrzu a nie w Gliwicach. Już zresztą byłam. Ale nie miałam jak się odezwać do ciebie a telefon mi gdzieś wcieło. Napisz mi na prova numer.
Ale sie odzwyczaiłam od tego jeżdżenia... Wróciłam ledwo co żywa. Nie wiem jak długo tak pociagnę. Jednak praca w biurze jest nieporównywalnie lżejsza:sick: :sick: :sick:

reklama
A ja mam pytanie PILNE !!!!!!!!!!!

Na święta muszę zrobić groch z kapustą i przyznam się że chciałam zrobić już dzisiaj. Wszędzie w przepisach ( na necie) jest napisane aby groch moczyć całą noc. Ale przecież jak robimy grochówkę to wystarczy moczyć tylko dwie godzinki. CZY TRZEBA MOCZYĆ CAŁĄ NOC GROCH ???????????

a i jeszcze jedno. PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI ;
będzie mój debiut :szok: . Czy jak już będą gotowe, ( muszę zrobić w sobotę) to mam je lekko podgotowac i wsadzić do zamrażalki lub lodówki czy mam je w surowym stanie schować do lodówki?????????? Help me !!!!!!!!!!!!!!!! A może ktoś ma super przepis , sprawdzony na owe pierozki. UWAGA !!!!!!! JAK ZROBIĆ TE GRZYBY BO MAM SUSZONE :baffled:

ewe ja takich rzeczy nie robię i w zasadzie nigdy nie robiłam, ale mogę Ci poradzić, że te pierogi lepiej podgotować i dać do lodówki lub zamrażarki, bo takie surowe to ciasto Ci się wysuszy i będę be :-) A jeśli chodzi o grzyby to na pewno będziesz musiała je gotować.

Trini a co robisz na wigilię, zastanawiam się nad makówami :dry: pytam bo pewnie macie podobne potrawy co my ????????
serio nie robisz grochu z kapustą i grzybami ? mysłałam że wszyscy na śląsku robią :dry: >

-ewe ja grzyby suszone moczę godzinkę potem zagotuję kilka minut pyrkną i wylewam pierwszą wode a potem gotuję i kroje do kapusty.

pierogi mrożę na tacce i mrożone daję do woreczka, a groch moczę całą noc bo się szybciej gotuje pozdrawiam i życzę powodzenia

Kasiak te grzyby do kapusty gotujesz razem z kapustą a nie podsamażasz samych grzybów a potem dodajesz do kapusty ???????:sorry2: :rofl2:
Pytam bo zawsze robilam sam groch z kapustą,tym razem chce dodać tych grzybów. Grzyby właśnie namoczyłam

ewe mój tata pochodzi ze wschodu i my robimy trochę inne potrawy na wigilię. Ja robię kutię a nie makówki i mysle ze jest duzo lepsza. Jak cs odezwij sie na gg to dam ci przepis.
gg2198499

grzybów nigdy nie smażę gotuje albo z kapustą albo w wodzie (do żurku grzybowego) ale zawsze piewsze obgotowywuję w wodzie i ją wylewam pierogi surowe na tacce na ścierce wysypanej mąką żeby nie przywarły mrożę to mój sposób wypróbowany ale pewnie ile gospodyń tyle sposobów!!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry