reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Plotki, ploteczki, pogaduszki...

reklama
Dziewczyny czy któras z Was leciala gdzieś z dzieckiem Wizz Air??? Ja sie wybieram i przeczytałam na stronie ze mozna bezpłatnie przewieśc wózek spacerowy i łóżeczko składane. Nie pisza o wymiarach wózka wiec nie wiem czy kazda spacerowka wchodzi w gre. No i w ogole co zabrac do samolotu. Nie wiem czy to jest odpowiedni watek zeby o to pytac ale pytałam mam z UK i niestety tylko jedna sie odezwała ze nie wiem reszta mnie olała:-(
A tak na marginesie szkoda ze tu jest takie podejscie ze Wy jestescie jak rodzinkia a ja czuje sie odrzucona i nie chodzi o ten konkretny przypadek. To sie czesto zdarza, pisze cos i bardzo rzadko ktos odpisze lub nawiaze do tego co napisałam omijacie mnie wielkim łukiem:-( Sorry musiłam to kiedys napisac. No nic trudno

Inka co do przelotu nie wiem. Co do drugiej części Twojej wypowiedzi powiem Ci jak to wygląda z mojej strony. Ja rzadko odpisuję szczególnie ostatnio bo nie wyrabiam z czasem. Czasami chciałabym coś napisać i kończy się na chęciach, poza tym może Cię to zdziwi, ale bardzo często jak coś napiszę pozostaje to bez żadnego odzewu co jest przykre. Tłumaczę to sobie tak. Podejrzewam, że wiele dziewczyn nieraz spotkało się z brakiem odzewu, tylko tego tak nie widać. Poza tym wydaje mi się, że te dziewczyny, które się często odzywają, są bardziej widoczne, nie wiem jak to wytłumaczyć, ale im często inne odpowiadają. Już nieraz chciałam się
" pogniewać" na bb i więcej nie wchodzić, ale zżyłam się przez ten ponad rok i jakoś nie chcę odejść. Ostatnio była taka sytuacja jak Aga zachorowała, zachorował też Kubuś. Obie z Abryz napisałyśmy w tym samym czasie o tym, ale tylko Abryz doczekała się odzewu. Było mi bardzo przykro i chciałam naprawdę skończyć z bb, ale po prostu powiedziałam na forum, że jest mi przykro. Spotkałam się z ciepłym odzewem. Tak więc doskonale cię rozumiem i jednocześnie chciałabym Ci uświadomić żebyś nie brała tego, ze dziewczyny nie odpisują, do siebie. Myślę, ze to nie ma nic wspólnego z tym czy dziewczyny Cie lubią, to jakiś dziwny mechanizm, ale zakręciłam, ciężko napisać co myślę. Mam nadzieję, że to jest tak jak myślę i że to, że czasem jestem totalnie olana nie wynika z tego, ze jestem nielubiana ( no chyba, że się mylę). No to szczerość za szczerość. W sumie tez leżało mi to na wątrobie.

I@nka ja niestety nie mogę ci pomóc w tym temacie, bo nigdy nie latałam, więc nie mam pojęcia co zabrać i co do wózka. Tu mogłaby ci pomóc Maxin, bo ona leciała już z Natalinką kilka razy.

A co do twojego żalu, to please nie obrażaj się na BB!!! Im nas więcej , tym weselej:-D Ja staram się odpowiadać w miarę możliwości i wiedzy:tak: Ale może rzeczywiście bardziej zwracamy uwagę na problemy częściej udzielających się dziewczyn:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Postanawiam się poprawić:-p:tak:

Huhu, kto jest jak rodzinka I@nka?? Niektorzy piszą więcej i są bardziej zżyci a niektórzy mniej. Ja w każdym razie jestem zadowlona bo akurat pamiętam że ostatnio odniosłam się do jakiegoś Twojego postu bodajże na drzemkach i rozkładzie dnia HA!
Słuchaj, a czy Ty nie siedzisz przypadkiem w Anglii albo gdzieś za granicą? Może dlatego masz takie wrażenie, bo za dużo oczekujesz po takiej internetowej społeczności... Nie mówię że tak jest ale może tak.
Ja osobiście na przykład zachodzę od czasu do czasu na wybrane tematy tylko i nawet nie czytam wszystkich postów... Jakoś nie mam na to czasu.
Też nie czuję się żadną rodzinką :) (nie zrozumcie mnie źle dziewczynki, jesteście fajne wesołe i dobrze się tutaj pisze, ale rodzinkę ma się tylko jedną :) )

A jeśli chodzi o moje posty pozostawione bez odzewu to nawet tego nie zauważam czego i Wam życzę - naprawdę nie ma się co przejmować. (sama nawet nie pamiętam co gdzie napisałam :)

Co do samolotów to chyba standard że wózki przewożą za darmo ale nie wiem nic o tej konkretnej linii. Leciałam samolotem 2 razy w życiu i starczy :)

Agnieszka

I@nka - dziewczyny maja rację - ja zawsze was czytam - odpisuję różnie - i to nie jest tak, ze np. odpisuję tylko tym, które częsciej się odzywają - np. na 10 zapytań głuszka odpowiem 1 raz - ale to jest widoczne bo jest 1 na tydzień - jeżeli tobie odpowiem 1 na 10 pytań - to faktycznie może to być rzadko. Po prostu się tym nie przejmuj

I@nkanie czuj się jakaś odrzucona przez nas, bo ja tak samo uważam jak dziewczyny, które wcześniej pisały.
Jeśli o mnie chodzi to ja staram się odpisywać każdej dziewczynie, oczywiście jeżeli ma w ogóle co napisać ;-) A propos samolotów to ja nigdy żadnym nie leciałam i nie wiem jak to jest z wózkami i całym osprzętem dla dziecka, więc nie mogę Ci doradzić.
P.S. Ja już nawet nie zauważam jeśli ktoś nie odpisuje na moje posty :tak: I tak KOCHAM BB i wszystkie dzieczyny są dla mnie jak przyjaciółki :-)

I@nka ja czasem pisze na twoje posty ale jak nie znam odpowiedzi to nie piszę i nie zrazaj sie !!!! Tylkp pisz i pisz!!! Jak ja przyszłam na BB to reszta dziewczyn też była zgrana -znały sie ze starczek i początków ciąży i początkowo też mi nie odppisywały ale byłam upierdliwa i pisałm ipisalm i pyatałam. Myslę że też tak jest ze dzieczyny nie mają dużo czasu na BB i dlatego nie zawsze są w stanie odpisac. Ja nie zawsze odpisuje na posty innych a i nie kazda opdisuje na moje posty. Ale raz odpowie ta a raz tamta i TEŻ CIE PROSZĘ I GUNIĘ TEŻ NIE ODDCHODXCIE Z BB BO ZOSTAŁO NAS TAK MAŁO!!! Aż normlanie szok. Jak byłyśmy w ciąży to forum majówek było wzorem dla innym miesięcy a tu teraz taka cisza czasam ze aż przykro. Ja bywam też na czerwcówkach (bo Maryś się urodzila w czerwcu) i tam jest taki ruch że az miło. Mysiy się rozruszac dziewczyny (hihi najwiekszy ruch panował jak się ściełam z Biedorną)
Bardzo brakuje stalych bywalczyc typu Kate, Tamaruni, Agataje
Dużo dziewczyn nam uciekło niestety...
Ale i was kocham :-)

reklama
Iwonka jesli chodzi o wozek to ma byc maly i lekki napewno z wielka i ciezka spacerowka Cie nie wpuszcza albo bedziesz musiala doplacac, co do lozeczka to nie wiem. A co masz zabra heh wszystko co potrzebne bedziesz miala do dyspozycji tylko mikrofalowke raczej.

A jesli chodzi o olewanie to Mnie tez czasem olaly dziewczyny z odp ale wtedy albo zapominalam co pisalam albo bylam upierdliwa heh ZADALAM JESZCZE RAZ PYTANIE I POWIEDZIALAM ZEBY MNIE NIE ZLALY JAK WCZESNIEJ i odrazu bylo duuuzo odp po sie obrazac albo odchodzic

Do góry