reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Plotki, ploteczki, pogaduszki...

reklama
A ja teraz z innej beczki.
Od jakiegoś czasu pomagam mamie 3 miesięcznego chłopczyka, która mieszka w byłych PGRach. Kiedyś znalazłam na jakimś forum, post z prośbą o użwywane pieluszki tetrowe. Pisała to jej znajoma .
Ja akurat mam dostęp do pieluch jednorazowych z rozwalonych paczek tzn moja znajoma pracuje w takiej firmie i znosi mi je reklamówkami. A że ja jestem panikara a Amelka to mały alergik więc nigdy ich nie używałam a znajomej głupio mi było powiedzieć żeby ich nie dawała. Suma sumarum ja wysyłam te pieluchy to właśnie tych PGRów. Czasem też dodam parę rzeczy po Amelce.
Ostatnio znowu dostałam e-maila z taką prośbą. Czy uważacie że ta mama naprawde nie ma pieniędzy skoro ma dostęp do netu ??? No ale jak się nie pomoże to będę miała wyrzuty sumienia. Chodzi mi o to że nie wiem czy wierzyć w takie e-maile !!! Kiedyś jakaś osoba prosiła o ubranka a potem sprzedawała je w swoim lumpeksie !!!
Ta dziewczyna z PGRów raczej jest wiarygodna, bo niby jaki oszust chciałby używane tetrówki , prawda ????????? A może ktoś by też mógł pomóc jak tak to proszę o priva ...

Pozwoliłam sobie skopiować ten e-mail z "prośbą" jeżeli uważacie że jest on osobisty oczywiście wykasuję go ...
Witam państwa.Mam na imię Ewa.
Ja niedługo urodzę córeczkę.Jesteśmy małżeństwem
niezamożnym,mąż pracuje na półtora etatu i nie wiele
zarabia,pomagają nam rodzice,ale ich renty są bardzo
niskie.Zwracaliśmy się o pomoc do różnych instytucji ale z
mizernym skutkiem.Mieszkamy z mężem w południowo-wschodniej częsci
Polski,a to jest bardzo biedny region Polski,określany przez
niektórych jako Polska B.
Zwracam się do państwa z gorącą prośbą,może
państwu zbywają jakieś rzeczy po waszej córeczce i są państwu
zbyteczne a naszej przyszłej córeczce by sie bardzo
przydały.Chodzi mi o kocyki i poduszeczkę do wózka
głebokiego, i pościel
do łóżeczka,to znaczy wypełnienie poduszeczki i kołderki i poszwy
na to_Oczywiście koszt przesyłki pokryję.Pozdrawiam serdecznie Ewa.

ja.bywalam.kiedys.na.emamach.iwiem.ze.tam.czesto.jakies.mamy.oszukiwaly.ale.wiekszosc.napraw0de.miala.ciezko.dziewczyny.tam.staralys/8ie,.dawa,c.rzeczy.osobiscie.czesto.tez.poruszaly.temat.tego.ze.ktos.ma.INTERNET.A.KTOS.NIE.MA.
.
A.JESTES.PEWNA.ZE.ONA.MA.GO.W.DOMU?

SORKI.ZA.PISOWNIE.ALE.MALA.POMAGALA:)

Ja tez sobie obejzałam wasze fotki ze spotkania i wylukałam LIlith z Judką, Agusie z Olem i Agnes z Anią. Swietnie wygladacie dziewczynki a Judysia zeczywiscie lata juz jak mały motorek hehe...fajne takie spotkanko...niestety dziewczyny ze stolicy są chyba jakies anty BB;-) Bo nawet nie ma tekiego watku na regionalnych a i u nas laski z Wawy zadko sie odzywaja:confused:

Ewe nie wiem co o tym myśleć:confused: A może znajdziesz kogoś na miejscu (kto potrzebuje pomocy)- wtedy będziesz miała pewność, że faktycznie te rzeczy są potrzebne.
Z drugiej strony nie można wykluczyć, że ta osoba jest faktycznie potrzebująca. Słyszałam też niestety o przypadkach, że takie osoby sprzedają potem zebrane rzeczy na allegro lub w lumpeksach:baffled:

Gosiek kochana trzymaj się...

Zdjęcia ze zjazdu forumowiczek z Bielska też oglądałam- nie mogłam się oprzeć- widziałam Lilith i Judytkę- supermankę, Agusię z przystojnym Olusiem i Agnes z Anią ślicznotką:-D:-D:-D Widać, że było super- już się nie mogę doczekać naszego zlotu:-)

Rzeczywiście spotkanie z mandarynką było udane :-) :-) :-) Ania mandarynkowa jest śliczną dziewczynką :tak: Wydawała się taka spokojna, ale to pewnie dlatego, że czuła się nieswojo w obcym miejscu. No i ma cudowne oczy, takie głęboko niebieskie. Po prostu śliczne. Zdjęcia tego nigdy nie oddadzą :no:
Oczywiście wszystko co napisała mandarynka jest prawdą ;-) Łącznie z tym, że głodzę naszą Anię :-) :-D ;-)
Już też nie mogę się doczekać naszego majowego zjazdu oraz spotkania w Krakowie i jeszcze w Katowicach jesteśmy umówione na kręgle :-)

laski mam pytanko...czy któraś się orientuje jak to jest ze zwolnieniem z opłat za przedszkole???znaczy hmmm... czy limit dochodu ustala gmina?przedszkole? z góry dla całego kraju???bo babka powiedziala,że niby 600zł taki jest limit,ale jak to się liczy?znaczy kto to liczy?zakład pracy? bo babka mi powiedziałą,że w MOPSie czy w innej instytucji jakiejś???sorka za takie pytania,ale nie mogę na necie tego znaleźć,bo nei wiem czego szukać:(((((((((((((((((((((((((((((

Kurcze nie weszły mi te linki :-( i cała reszta co napisałam fuck :wściekła/y:
W ogóle wejdź na google i wpisz "przedszkole opłaty zwolnienie" tam będą stronki z różnych miast, bo każde miasto ustala opłaty i tryb zwolnienia z opłat, ale opierają się na ustawie, która w zeszłym roku weszła w życie. Najlepiej jednak będzie jak zadzwonisz do waszego przedszkola i zapytasz się. Na pewno wszystko Ci powiedzą co i jak. Powodzenia !!!

reklama
Ewa jeśli chodzi o tego meila z pomocą wydaje mi sie troszke dziwne ze laska podaje Ci dokładnie czego brakuje" pościel do wózka ?? jak ktos jest biedny to bierze wszystko a nie wymienia co jescze mu brakuje sorki jeśli kogoś obraże ale tak mi sie wydaje . Sam pomagam mojej kolezance ale ja jejdaje moje ciuchy w których nie chodze .

a jesli chodzi o spotkania to Trini kiedy w katowcach na kręglach czemu nic nie gadasz???:)

Do góry