reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Po wizycie u ginekologa.

Ja używam tylko szklanych desek, bo są najlepsze i najmniej jest na nich bakterii. Ginekolog zwaliła krojenie surowego mięska na męża, bo był ze mną w gabinecie, ja się cieszę, bo zapach surowego mięsa od początku ciąży mi nie odpowiada. No i teraz mam wymówkę, że przecież ginekolog tak nakazała... :)
 
reklama
Wczoraj, Wam pisałam o swoich dolegliwościach gastrycznych ;) i napinaniu brzuszka. Była u lekarza i wszystko jest ok. Znowu było badanko, ale PH jest ok, szyjka sie nie skróciła, a podobno takie napinanie może się zdarzac, nudności też. Na wymioty trzeba uważać w późniejszej ciązy, bo mogą następuje wtedy napięcie mięsni brzucha i mogą wywołac wcześniejszy poród. Na szczescie mnie sie zdazylo trzeci raz od poczatku ciązy :) i dzis juz nie bylo powtorki. Jak milo bylo wczoraj posluchac bicia serduszka dzidzi. Stukało 150. Cudowny odglos... :)
 
Na usg połówkowe idę 28.10. Będę mogła nagrać na video, szkoda ze nie na dvd, ale trudno. Bede ogladał codziennie :). Czasem włączam też te z przed 6 lat, gdzie był nagrany Jacek... :). Niesamowita pamiątka...
 
idę jutro po zwolnienie - więc pewnei też serducha posłucham..

agao, ja wczoraj pisałam ci o surowiźnie - ale w znaczeniu byś unikała jedzonka surowizny (tatar, próbowanie mielonego, itp), nie krojenia, chociaż ja i tak surowego miesa i tak do ręki teraz wziąć nie mogę, bo mnie odrzuca.. gotuje mięsko Igor :)
 
Anik, ja o tym unikaniu "kontaktu" z mięsem też gdzieś czytałam . jeśli już muszę coś z nim robić- po prostu używam rękawiczek.
zresztą- jakoś wogóle nie mam ochoty dotykać mięsa ;)
 
reklama
Do góry