reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Pogaduchy czerwcówek

Dzięki dziewczyny za radę. Na razie poczekam czy cos z tego sie wywinie do jutra. Dzisiaj postanowiłam
Zostac w domu i pracować z niego. Mam chociaz komfortowe warunki pracy jak na przyszła mamuske :)
Fajnie dziewczyny ze macie juz jedne pociechy i możecie powonienia sie opiniami. My młode mamuśki
Na pewno dołączymy po narodzinach nadzy pociech :) miłego dnia !

reklama
hej.. Ja od 8 rano byłam już z synkiem w przychodni bo w nocy kaszel go męczył..oczywiście nikt nas nie przepuścił i spędziliśmy 1.5 h w zarazkach:wściekła/y: mam nadzieję, że żadnego paskudztwa nie złapałam. Po lekarzu mały chciał iść do przedszkola i musiałam go zawieźć, skorzystałam z okazji, że nie ma go w domu i wysprzątałam całą łazienkę włącznie z umyciem okna i zmianą firanki. Teraz zabieram się za naleśniki bo zachciało mi się krokietów z grzybami i kapustą:) oczywiście z barszczykiem :-D

Co do piwa..mało kiedy pijam, jedynie do grilla i do towarzystwa a bezalkoholowe jak dla mnie jest beznadziejne jeśli chodzi o smak.

mala zosia z opryszczkamimja zawsze mialam problem... kurcze jedna za druga czasem na pol brody a juz wlasnie najgorzej jak ktos obok ma. ale powiem ci ze w ciazy 1 oczywiscie ani razu mi malpica nie wyskoczyla.. mimo ze nawet moj maz mial opryszczke i mam nadzieje ze w tej ciazyntez bedzie spokoj.. zycze zeby cienie tez tak omijalo to dziadostwo....

co do wizyt to ja chodze prywatnie bo moj lekarz tylko w szpitalu przyjmuje u niego w domu place 100 zl. za caly komplet badan zawsze jest usg badanie gin i dostaje witaminy gratis.. ale z witaminami tylko ja se mam tak dobrze kolezanka chodzi do tego samego i strasznie narzeka a ja jakos z nim sie dobrze dogaduje.... przed pierwsza ciaza chcialam isc na nfz i jak,poszlam do gin to pierwsze zapytali ktory to tydzien ja mowie ze 8 a ona na to a dzieje sie cos... no mowie ze ok ale ze w pracy dzwigam i sie boje o dziecko a on na to co ma byc to bedzie termin najblizszy dopiero za miesiac...chyba ze do niej prywatnie do ganinetu to dzis wieczorem i dala mi adres.. jakbym czekala to bylabym juz w 12 tygodniu .. a pozniej by mi nie wystawila zaswiadczenia na becikowe... podziekowalam adresu nie zabralam i wyszlam. a pozniej kolezanka wyslala mi numer do mojego obecnego lekarza... spoko koles nie wiem dlaczevo niektore babeczki boja sie albo wstydza facdta ginekologa....

asiorrek, ja rowniez zastanawiam sie tego strachu niektorych dziewczyn bo zazwyczaj to wlasnie panowie ginekolodzy sa delikatniejsi, a zwlaszcza ci mlodsi, ja osobiscie zawsze chodzilam do mezczyzny na nfz i byl wporzadku jako lekarz ale sama wizyta trwala 5 minut doslownie, teraz zdecydowana jestem chodzic prywatnie bo chce bardziej zadbac o mnie i o dzidzie, wiecej sie dowiem wgl, no i pierwszy raz bede u kobiety ale slyszalam ze jest super i jako kobieta i jako lekarka ;)

Erzsebeth - który ty jesteś tydzień i dzień, bo jakoś podobnie jak ja. Ja jeszcze nic oprócz ataku pryszczycy na dekolcie i ramionach :(

Asiorreek - nieźli są ci lekarze co od razu zapraszają na wizyty prywatne. Pamiętam jak kiedyś mojej siostrze lekarz powiedział, że usunie jej torbiel, ale specjalną łyżkę ma tylko jak przyjmuje prywatnie - w tym samym gabinecie :):):)
Ja chodzę do faceta, przypadkowo byłam 3 razy u kobitek i trafiłam na jedną wariatkę. Dziwie się też dziewczynom co się wstydzą, bo potem w szpitalu na porodzie nie masz wyboru i tak wszyscy ci tam zaglądają :)

reklama
Do góry