Mamamila , Mamuśka dzięki ze pytacie. Z siostra wszystko ok , miała cc. Trochę gorzej z dziewczynkami , zostały przewiezione na oiom do ligoty bo w Sosnowcu nie mają takiego oddziału dla wcześniaków. Urodziły się w 35 tc nie dotlenienie , w zielonych wodach płodowych, i jeszcze jakaś infekcje mają która przejęły od ich mamy. Dziś byłam je zobaczyć ale nie wypuszczono mnie tylko samego szwagra. Jedna ma zapalenie płuc i jest pod respiratorem, z drugą lepiej. Siostra musi cały czas odciągnąć pokarm u dwa razy dziennie trzeba im go wozić. Przerabane i to dosłownie. Mam nadzieje ze dziewczynki wyjdą z tego cało i zdrowo bo co pomyślę to płakać mi się chce. Takie kruszarki malutkie. Po porodzie tylko przez chwilę widziałam je przez szybe. 1700 i 2200 gram.
Mamamila według mnie godne polecenia są tylko i wyłącznie pampersy. Dade kupiłam raz i są mało chłonne , przeciekaja , szczególnie nie nadawały się u nas na noc. Raz wypróbowałam z lidla i były lepsze od dady pod katem przeciekania ale jakieś sztywne i nie elastyczne. Teraz nawet nie będę innych niż o pampersy testować bo bez sensu. Natomiast Lubie chusteczki z lidla. Pampersy opłaca się kupować najlepiej w dużych kartonach , jak jest fajna promocja to karton kosztuje ok 80 zł.