reklama

Pogaduchy czerwcówek

Martyna - hahaha, to mała nieźle smaki odkrywa :D
Dawaj znać na bieżąco jak tam sytuacja w domu.
Heh, ja jeszcze ogólnie tego całego papersowego zamieszania nie ogarniam, ale na to też mam jeszcze czas ;)

reklama
Obiad robie więc tylko na chwilkę wpadłam.

Ten tort szpinakowy jest na słodko :) jest wyśmienity i szpinaku wogóle nie czuć. Ostatnio zjadłam takiego prawie połowę. Jest wyśmienity i myslę, że Ciasteczko nawet Tobie by podszedł bo szpinak nadaje tylko ten niepowtarzalny wygląd :) Robi się go z bitą śmietaną.

Kasiu - szwagierka nie dała mi przepisu ale myślę, że ten będzie dobry --> Przyjemność z pieczenia: Ciasto ze szpinakiem i granatem "leśny mech" Szwagierka granat wrzuciła do kremu i wyglądało jeszcze lepiej :)

Myślę, że u nas zagości na stałe.

I wiem, że wiele osób bardzo sceptycznie do niego podchodzi ale jak spróbują to nie mogą sie oderwac :)

Ostatnia edycja:
Grabola to mnie trochę uspokoiłaś. Chyba nie może się wszystkim dziać coś złego, więc pewnie te bóle są akceptowalne
Kasia spytam się lekarki co to jest bo pierwsze słyszę

Maleducada pokój mam spory jak na blok bo 5,5m na 2,5. Ogólnie wszystko co chce się zmieści ale nie wiem jak oddzielić łóżko Olgi aby za bardzo nie widziała światła przy nocnym przebieraniu. W marcu remont do tego czasu mam czas. My mamy jeszcze tylko duży pokój i tam będziemy spać my (na razie śpimy z córką) i myślę że do 3 miesiąca jeszcze dzidziuś z nami a potem do córki w jednym pokoju. Ale wszystko pewnie wyjdzie w praktyce

Mamuśka my sypialni nie mamy :( ale na razie mąż zmienia pracę a za rok pomyślimy o zakupie czegoś większego. Tort rewelacja:) mąż tez był dumny z mojego wysiłku podczas porodu, wszystkim opowiadał jaka dzielna byłam

Martyna ja właśnie zastanawiam się nad łóżkiem dla Olgi i chyba kupie 140/70 max 160 bo i tak za 2 lata pewnie piętrowe kupimy. Twoja córka bardzo bystra jak na swój wiek, moja tez otwiera lodówkę ale jedynie do czego potrafi dosięgnąć to majonez i ketchup, reszta za wysoko. Co do mega paczek to one chyba zaczynają się od 3, choć nie jestem pewna

MałaZosia uwielbiam i szpinak i słodkie ale połączenie mnie przeraża

To, że tort szpinakowy jest na słodko wcale mnie do niego nie zachęca ;P

Ciasteczko - my z siostrą miałyśmy pokój oddzielony tak, że przez środek jakby szły meble (w sensie szafy i regał z książkami), ale to jako nastolatki ;p

Ooo, pierwsze widzę tort szpinakowy, fajnie wygląda ale też nie zjadlabym. Ogólnie nie lubię szpinaku ;/ chyba mam jakiś uraz po nalesnikach z nim ;D Mam wielką ochotę na serniczek ba zimno z galaretka i truskawkami ;)

Miałam w planach spacerek , jednak po wyjściu do sklepu stwierdzilam że za zimno i zostanę w domku. Tak więc ugotowalam sobie kakao , rozsiadlam wygodnie w fotelu i brat mnie szturchnal i całe kakao na mnie się wylalo. Pomijając to że cala moja nowa biała bluzka do prania to poparzylam sobie piersi i trochę brzucha. Blizny nie ma, zaczerwienienie minęło ale cały czas boję się i dzidzie ;/

Jutro postaram się zadzwonić i zarejestrować gdzieś, myślicie że da radę abym odrazu jutro została przyjęta ? Byłabym spokojniejsza gdyby lekarz sprawdził jak kruszynka i sprawdził czy te moje bóle brzucha to faktycznie jej sprawka

ciasteczko . - ja chyba odziele taka kurtyna z materiału na szynie widziałam to gdzies ostanio i jakos mi sie spodobało , bo przez pierwsze 3 mies bd z nami malenstwo w salonie spało w koszu wiklinowy. Nela ma łózko 180cm140 wiec takie całkiem dorosłe i od spodu komode gdzie materac mozna zamotowac ale wydaje mi sie ze pozniej w 2 na tym duzym bd spac ..
2 juz tez były w mega pakach ale trzeba było sie naszukac :P

My mam wg tak ze lodówke mamy w zabudowie i jest troszke miejsca bo lodówka jest normalna a nie do zabudowy i ona sobie podkłada podstawke i wchodzi to całosc ma na widoku najczesciej jogurty owoce albo pomidor sobie wyjmuje i do tego ser i to je albo jak sa to kabanoski daje na talerzyk i jeszcze do tego jakies warzywko.

ja widziałam ten tort szpinakowy i tez musze spróbowac bo np ciato z marchewki czy z buraków uwielbiam :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry