reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Maria - Emilka całkowicie odmówiła spania w dzień jak miała 1 rok i 8 mieś. No, udawało nam się jeszcze usypiać ją na wakacjach, jak szalała od rana i potem do późnego wieczora, to w dzień z trudem, ale zasypiała na godzinkę. Na szczęście jak już uśnie na noc, to raczej się nie budzi, choć na większy hałas też zaczyna się kręcić. Ze spaniem w samochodzie podobnie - rzadko kiedy usypiała - nawet przy kilku godzinnej jeździe, to samo na spacerach. Mi książka "Język niemowląt" akurat pomogła. Nauczyłam się usypiać Emilkę w dzień (na równe 30 minut) - to właśnie tam wyczytałam, żeby wyciszyć otoczenie i obserwować pierwsze oznaki zmęczenia (ziewanie). Tez uważam, że bardzo duże znaczenie ma charakter dziecka i nie da się nauczyć noworodka zasad.
Nusia, Jopal - trzymam kciuki, żebyście otworzyły listę "legalnych" Marcówek.
Ewstra - postaraj się trzymać kotka daleko od łóżeczka, żeby najpierw dziecko w nim zostawiło swój zapach, a nie kotek, bo później będzie uważał, że ma większe prawo do leżenia w łóżeczku niż dzidziuś.
Mata - Emilka tez rozgadana i bardzo rozśpiewana - ciekawe więc co na to maluch. Ale dzieci podobno lubią słyszeć odgłosy z życia płodowego, a przecież od kiedy słyszą w naszych brzuchach, to słyszą też swoje rodzeństwo. Moja koleżanka twierdziła, że jej niemowlę śpi spokojniej, jak w pobliżu słyszy głos brata.

Ja dzisiaj obudziłam się z bólem pleców, nóg i głowy - kiepski dzień się zapowiada. No, ale zaraz jedziemy podpisać umowę, więc odejdzie mi mój największy powód do stresu.

reklama
Ależ ruch od rana, niezła rywalizacja będzie o pierwsze marcowe dziecie :))

MaMi- co ma być to będzie.. 1 marca dzis wybija a wkoncu juz mamy 20 marcowych dzieci ;-) Teoretycznie;) natura wie co robi.. ale czasem trzeba jej pomoc niestety..

Mata- pomylka 5 tygodni!? :szok: Nie wiem jak mozna az tyle sie pomylic :no: U mnie zakladaja tydzien szybciej jak z OM wiec to i tak w terminie ;-)

Nusia znikla albo poszla spac, albo ostrzej ja chwycilo :-) Bedziemy dzis caly dzien trzymac kciuki!!!

Jopal noooooo wkoncu widze u Ciebie , ze sie zaczyna :-) :-) Wspaniale daj znac po lekarzu!!

Lina spoko moze bedziesz jednym z tych przypadkow jak Anula co sie zacznie w nocy i do rana bedzie Roksanka :-)

A mnie cos tez meczyly skurcze z rana.. tzn co sie obudzilam miedzy 5- 8 to czulam mocniejszy bol brzucha..
Nie mowiac o kroczu budzila mnie kazda zmiana pozycji :-( strasznie boli :-(

Moze ktoras skrobnac do Nefi? Nie chce wymuszac na kims odpisywania na zagraniczny numer i koszta..

M ma na 12, wychodzi o 10:30 i mial ambitny plan wstac o 8 zeby ze mna pobyc troche. Yhy tak wiec siedze na necie a on spi dalej :sorry: Pojedzie to z kolei ja pojde spac dalej :-p

ale tu spokój dzisiaj :-):-):-):-) wczoraj o tej porze na mieście byłam a dziś leże i się opycham tiramisu :-D:-D:-D nawet się nie umyłam jeszcze :-D:-D:-D

edycja: zasłodziłam się , aż mnie mdli :-D

Ostatnia edycja:
O nie ma żadnej niuni z 29.02 , no ale od dziś to już marcówki. No dziewczynki możecie legalnie rodzic :-D:-D

Poszlam i zasnelam i sie dopiero teraz obudzilam:-)no ale az mi lepiej:-)

nusia trzymam kciuki zeby sie rozwinelo:-)

A ja dzisiaj nigdzie nie wychodze gnije w domu:-Djutro musze na badania pojechac siku krew tsh i te inne.

No kilka marcówek sie nie odzywa wiec kto wie czy sie wczoraj cos nie wykluło..

Ja mam pytanie do mam z GBS- kiedy powiedziano Wam by sie stawic w szpitalu ?? ( oczywiscie poza odejsciem wód)
Bo mnie strasznie frapuje ta sprawa. Np. jakbym miala jak nusia to juz dawno bym byla w szpitalu :/ Polozna powiedziala niby , ze jak beda regularne co 15 minut.. ahh nie iwem.. W innej sytuacji mogli by juz mnie rodzaca wiesc karetka do szpitala ;)) ale z tym podaniem antybiotyku to mam stresa jak pojechac by byc na tyle wczesnie :/

Witam! ja nadal w dwupaku ..
Tak dużo piszecie, a ja ostatnio trochę słabsza i więcej odpoczywam w dzień troszkę śpię, bo mnie wszystko boli i potem nadrobić Was nie mogę, wejdę poczytam troszkę, ale jakby zapamiętać co każda pisze to ciężko... tym bardziej, że mój już od niedzieli ma wolne i razem w domku siedzimy, to tak czasu dużo nie mam...
hm już nie wiem chyba moje dziecko nie wyjdzie nigdy, już zaczynam tak podejrzewać :(( nic się nie dzieje, a ja się coraz bardziej stresuję tym czekaniem...
Jopal- Ty chociaż masz jakieś skurcze to już pewnie zapowiedź porodu :)
nusia- no Ty też już tuż tuż jak ja niby, ale ciekawe kiedy nas złapie ;)

Ciekawe, że wczoraj żaden dzieciaczek się nie urodził, taka cisza mocno ściskałyście ;p hehehe
Mi się dzisiejsza data b.podoba, ale nie mój wybór ;p

reklama
Do góry