reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Witam z rana!

Pinula oj to miałaś niespodziankę...

Lina zazdroszczę wypadu nad morze! A do wizyty dotrwasz, szybciej zleci jak jakąś robotę sobie wynajdziesz, żeby czasu nie odliczać ;-)

Ajako no to impezka udana była ;-) a rodzinką się nie przejmuj, chociaz to przykre, że tak się zachowali....

Kasiurek, szkoda, że teściowa ma takie podjeście, ale co tam, na teściowej świat sie nie kończy :-p

Anula nie za dobrze Ci z Twoim M co tak kucharzy? ;-):-D

U nas pobudka po 6 była, bo córka się zerwała :confused2: ale wczoraj mielismy dośc intensywny dzień, bo na występy pojechaliśmy - ale córcia super się spisała, super jej tańczenie szło (większość tańców zatańczyła). Szkoda, że to ostatnie wystepy przed przerwą... ale jeszcze troche do się w stroju nie dopnę (wczoraj mi poszło zapięcie w spódnicy i na kiku niteczkach jakoś przetrwało, ale by było jakby mi sie zsuneła podczas wystepu :-D)
remontowo to dziś będziemy konczyć kładzenie rur i może zacznie się obudowa płytami g-k...

reklama
witam ja sie wyspalam mozna tak powiedziec- spac nie umiem i srednio w nocy sie budze z 3-4 razy i nie spie przez od 15 do 45 minut zawsze! syn o 4 obudzil sie z placzem chcial pic doatal bidon z piciem a potem chcialm mleko maz stwiwrdzil z enie zorbi bo pil yhh ten w ryk a maz nie i koniec ot ja wtsalam upsokoilam syna meza opierdzielilam i mleko bylo i poslzismy spac!!!!

mata- masz racje na tesciowej sie swiat nie konczy wkurz amnie tylko bo jedynego syna i jedyna dziecko w dodtaku i zmaiast sie cieszyc ze syn bedie mial drugie dziecko to i przy pierwsyzmi rpzy drugim zawiedli no coz ........

lina- a dlaeko od morza mieszkacie ? ja chce jechac na tydzien dwa nad morze do jastrzebiej gory we wrzesniu ale to ponad 12 godizn jazdy i na pewno pociagiem bo wykupie lezanke ale potem jeszcze trzeba podjechac z gdyni do Jg busem no zoabczymy jak bedzie. i czy w ogole gin po mich przejsciahc mi pozwoli jechac

teraz z mlodym ogladmay baje i mysle co zorbic na obiad na pewno zupa musi byc bo syn bez zupy nie zacznie dnia haha ;] a potem do taty na urodiznki ;]

cześć kobietki:)
wiem,że mało sie tu na marcówkach udzielam ale cierpię na absolutny brak czasu!
mam do Was prośbę, bo potrzebuję pomocy! Słuchajcie z Jagodą w ciąży czułąm się rewelacyjnie! po prostu gdyby wszystkie ciąże tak wyglądały to mogłabym być w ciąży non stop(ale nie rodzić tyle dzieci hehe) a teraz.... matko ja ciągle wymiotuję! powinno już mi przejść ale gdzie tam...macie jakieś sposoby? zaznaczam,że najgorzej jest wieczorem!<dziwne, wiem> a i co na zaparcia??co jeść? po porodzie brałam czopki glicerynowe, ale chce się przed tym bronić rękami i nogami! Śliwki suszone chyba mi po porodzie kazali jeść, ale jakie sposoby macie Wy?? matko niech to się już skończy! gdzyby tak wyglądałą moja 1wsza ciąża to w życiu nie zdecydowałabym się na 2dziecko! z góry dzieki za odp....

Hej Dziewczyny, ostatnio rzadko do Was zaglądam, ale jestem w lekkich rozjazdach i nie bardzo mam czas na śledzenie forum, mam nadzieję, że wkrótce nadrobię zaległości.
Pinula30 - nie wyobrażam sobie takich sytuacji o jakich piszesz, Twoi teściowie są za przeproszeniem niezwykle źle wychowanymi osobami z tego co piszesz i serdecznie Ci współczuję takich relacji,
kasiurek - Tobie też nie zazdroszczę układów z teściami, to musi być jakis koszmar
ajako- spóźnione, ale bardzo serdeczne życzenia urodzinowe!:)

u mnie generalnie bez większych zmian, brzuszek rośnie, już nie bardzo dopinam się w spodniach i muszę wybrać się na zakupy ubraniowe, często wieczorami łapie mnie taki dziwny skurcz w nodze, może źle określiłam to jako skurcz, raczej pieczenie, nie mam pojęcia co to za cholerstwo, łykam witaminy i magnez, więc nie powinnam cierpieć na niedobór składników mineralnych, czy któraś z Was ma podobne dolegliwości?

Ola ja też najgorzej miałam wieczorem, mi Rennie ostatnimi czasy tylko pomagało, niestety próbowałam różnych sposobów ale i tak kończyło się to w WC, ostatecznie bardzo pomogło mi L4 i odpoczynek w domu, brak nerwów, bez dojazdów dziennie 1,5-2godz w jedna stronę i odżyłam, teraz już trafia mi się to sporadycznie.
to dowodzi że każda ciąża jest inna ;)

Mata mój mąż potrafi bardzo dużo rzeczy gotować, jak czegoś nie wie to najczęściej dzwoni do mamy swojej :-) hehe
nawet chętnie gotuje, ale bez przesady :) teraz w domku jestem to ja gotuję, chyba że mam dzień lenia albo źle się czuję.
O matko przeczytałam o tych twoich rurach i łazience
mój mąż po kolana w ziemi układa kanalizację IMG_1071.jpg to u mnie podczas remontu już 3 lata temu, a to z dziś :) zapomniałam już
IMG_0765.jpg
a to jest z dziś z boju remontu w pokoju naszym pokoj.jpg

Ostatnia edycja:
witam z rana koleżanki marcóweczki. CZas wracac dopracy po urlopie. :D Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty jak któraś ma. Nie piszcie zbyt dużo żebym Was po 18 nadrobiła spokojnie :D
Miłego dnia wszystkim

witam poniedziałkowo

weekend szybko minął
ja wczoraj znowu chodziłam do tyłu bo bolała mnie głowa oszaleję jak tak będzie co tydzień

Anula fajnie masz z M ,że ma chęć do gotowania

Kasiurek przykre to jest ,że teściowa tak reaguje zamiast się cieszyć,ale nie przejmuj się nią

Ajako fajnie że imprezka się udała,przykre jest że rodzina nie pamięta,ale nie myśl o tym czasami nie warto

Pinula oj teście to naprawdę brak jakiegokolwiek wychowania i kultury,przyjść zjeść i wyjść,skądś to znam
oby dzień w pracy szybko minął

Hej . Pięknie dziś :-)
Zaliczyliśmy z Boryskiem już spacer do biblioteki . Pożyczył sobie kilka bajeczek i teraz je ogląda :-)... Zahaczyliśmy też o przedszkole , poznaliśmy panią Bożenkę która będzie opiekować się grupą maluszków . Podobno najlepsza pani w przedszkolu więc bardzo się cieszymy :tak:. Zresztą widać że ma super podejście do dzieci , dziś tak zagadała Borysa że obiecał że przyjdzie do przedszkola w czwartek, mimo że rano mówił że nie będzie chodził :-D

Miska a jak dziś się czujesz ?? Ja też wczoraj miałam fatalny dzień , ale dziś jest już o niebo lepiej :tak:

Anula taki mąż to skarb :-D

Olavip jak masz możliwość to może poprosisz ginekologa o specjalne czopki , które zmniejszają mdłości . Miałam takie przepisane w pierwszej ciąży ale nie wykorzystałam ... A na zatwardzenie siemię lniane drobno zmielone dodać do wszystkiego , musli , owoce plus rezygnacja ze słodyczy i napojów gazowanych

Pinula nieźli teściowie :szok: Jak powrót do pracy ?? Bardzo bolało ??:-)

wiecie tesciowa sie nie przjemuje mam ja w nosie ona od kiedy sie dowiedziala o pierwszje ciazy to zachowuje sie tak,jakbym byla po prostu powietrzem ;] dla mnie lepiej nie musze jej ogladac- ona jest na mnie zla bo ona swojego syna a mojego meza tak naucyzla ze chlopak nie mial prawa wyboru,musial miec meble takie jakie ona chciala,ubrania jakie ona chciala -kazda proba wyrwania sie i odlamu konczyla sie pasem przez tylek -mowie o latach dzieciecych a o mlodziezowych obraza placz i wjazd na tzw ambicje. a jak zaczl byc ze mna to nagle mial mu kto dac szanse wybor itd ahhhh ciezka batalia ale dobrze-

Nie wyobrazam sobie beym mogla jej dac dziecko pod opieke dluzej niz 40 minut na dzien boje sie ze by postepowala jak synem -nie zjesz zupy? to dostaniesz pasem - takie mial dziecintwo moj maz. Masakra no ale co zorbisz rodzicow sie ponoc nie wybiera?
szkoda tylko ze tak postepuje bo na starosc kazdy sie od niej odworci a ona mysli ze jest super ciocia i powierniczka ........

co do mdlosci to imbir, sa tez czopki na mdlosci bardzo skuteczne -ale chyba na recepte?!

reklama
Mini55 - problem w tym,że ja nie piję NIC gazowanego a słodycze sporadycznie, bardzo rzadko (przyzwyczajenia z czasów karmienia piersią,a skończyłam dopiero w czerwcu, więc 2 mc temu..) nie wiem, nigdy nie miałam problemów tego typu, jedynie po porodzie ale to normalne przecież........

Kasiurek - współczuję teściówki, ale skoro tak robi to chyba lepiej ją zlać..., ja teściową mam fajną (no oprócz tej jej ciekawości ogromnej, wszystko o wszystkich chce wiedzieć,ale czasem trza ją przykrócić i jakiś czas jest ok) natomiast teścia mam po prostu OKROPNEGO (to po prostu pijak który pozjadał wszystkie rozumy, jest najmądrzejszy itd. ale nie powiem bo jak nie ma kasy na chlanie to mi dużo się Jagodą zajmie)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry