MaMicurina
Fanka BB :)
hehehe a to słuszne rozwiązanie nawet :-)a wy znow o porodach ehhh jeszcze sie nagadamy na ten temat ;]
u nas w Zabrzu maja od 1 listopada czyli od wczoraj gaz rozmieszajacy podczas porodu jak jakas sobie chce ;>
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
hehehe a to słuszne rozwiązanie nawet :-)a wy znow o porodach ehhh jeszcze sie nagadamy na ten temat ;]
u nas w Zabrzu maja od 1 listopada czyli od wczoraj gaz rozmieszajacy podczas porodu jak jakas sobie chce ;>
i to jeszcze przed południem imprezujemyniezłe z nas bumelantki
czy któraś z Was była kiedyś na babyshower i czy w ogóle w Polsce ten zwyczaj jest Wam znany? bo ja prawdę mówiąc nie spotkałam się z tym wśród moich znajomych

to u nas jest bardzo podobnie, z tym, że do becika czy pod poduszke to koperty sie po chrzcie wkłada ;-)U mnie jest tak, że jak się już Dzidziuś urodzi, to wszyscy wpadają w odwiedziny, a "z pustą ręką" nie wypada, więc każdy z gości przynosi coś dla Dziecka. Z kolei w rodzinie M przyjęte jest, że jak się pierwszy raz do Dizecka małego idzie, to się wkłada coś (czyt. pieniądze) do kołyski/pod poduszkę.
Popieram w 100%. Podkreślam ostatnie zdanie. Dla mnie szpital to szpital. A dzisiaj może byc już całkiem przyjemnie - system baby room jest coraz powszechniejszy, a do domu puszczają zazwyczaj po dwóch dniach - przecież to nie tragedia. I można ten czas wykorzystać na uzupełnienie wiedzy praktycznej pod fachowym okiem pielęgniarek - tak ja sobie myślę...
o tyle go rozumiem, że kiedyś ja potrafiłam kilka godzin spędzić szukając skarbu lub budując cywilizację![]()

ja tez miałam etap 9 w pierwszej ciąży, gdzie leżeć musiałam, że męczylam tego typu gierki, teraz juz brak czasu... a z chęcią bym w cos popykała 
mini -masz racje, każda decyduje tak jak ona uważa za słusznei najważniejsze żeby każda z nas podczas porodu czuła się komfortowo i bezpiecznie.
![]()
a ja nadal w pracy.. dziś musieliśmy zostać dłużej bo nie zdążyliśmy jednej rzeczy zrobić w trakcie dnia.. i zostajemy z zespołem dopóki nie skończymy... ojjj będę późno w domu.... (a do domu mam 55km....)
Pytanie do mam rodzących już. Rodziłyście w takiej standardowej pozycji?? Ile z Was miało potrzebe szycie krocza po porodzie ze względu na nacinanie lub pękniecei?? Pytania intymne ale zastanawia mnie jak to jest na prawde, bo statystyki mówią swoje.

musze wszyściutkie zrobić, bo po porodzie to chyba mi wypadną 
No i babcia moja podobno "wrózy z brzucha" bezbłednie płec, nigdy sie nie pomyliła- ostatnio nie chciala mi powiedziec bo nie byla pewna, teraz po 3 tygodniach powiedziała dzis., ze.... dziewczynka
Eee kazdy co innego zwariowac mozna 
Kazdy ma sowje konto na konsoli i pykamy multiplayera ze znajomymi
Teraz 8 listopada wychodzi kolejna czesc na ktora czekalam miesiacami i oczywiscie mnie ominie
Mężo sam kupi i pierwszy przestestuje 
poprostu chyba sie boje - ale lubie sluchac o porodach innych i wiedziec na co mam byc gotowa... jak narazie to pekanie mnie przeraza
tylko ja musze 2 puszki brać, bo jedna to mi Dobrusia zje