reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

dzień dobry.

Do życzen się również dołączam! 100 lat to za mało , 200 by się chciało! :-))

Kasiulka -
no ja wlasnie mam normy : 90 na czczo i 120 po posiłkach (sniadanie, obiad,kolacja), po II sniadaniu i podwieczorku mierzyc nie muszę. ciekawilo mnie wlasnie czy Wasi lekarze stosuja norme 120 czy 140... gdybym ja miala ta norme 140 to...ojeeeeej, ale bym jaaadła! :)

dzis na czczo 88, a po sniadaniu 101 wiec ok:)

Perelandra - na allegro glukometr Accu Chek Active kosztuje 20-30 zł. sam glukometr to nie problem, ale paski drogie (no i nie wiem jak u was dostępne). pudełko z 50 paskami gdzies z 50 zł kosztuje... a na receptę za 2 opakowania pasków (po50 szt) do glukometru + 2 opakowania pasków do moczu (po 50 szt - do wykrywania glukozy i ketonów w moczu) zaplacilam 6,80(!). jakby nie patrzec to paski troszeczke bez recepty kosztują tym bardziej,z e dziennie zuzywam 4 (a czasami i 5-6).
Jak po 2 badaniu dalej ta glukoza Ci wyjdzie wyższa (tfu! tfu!) to moze gdzies w okolicy u was jakas poradnia diabetologiczna sie znajdzie jednak?:)
Narazie nic się nie martw tylko poczekaj do badania drugiego:)

Nachodzilam sie za paskami, ale juz znalazlam apteke u nas gdzie je mają.

- i znowu co lekarz to inaczej wszystko. Jedni od rauz do poradni posyłają, inni chcę powtarzać badanie. łeee jeeery!;p

----------------
doooobry dzien dzis mam w sumie:P
nie licząc tego, ze mam ochote na caaaaaluteńką tabliczkę czekolady, hehe:P, ale wczoraj skubnełam kawalek sernikana podwieczorek... i wszaystko w porZadeczku:D

Ostatnia edycja:
reklama
Witam sie i ja ! spalam do 11 !! maz w tym czasie posprztal mieskznaie, zajął sie synkiem , jak wstalam to naycznia pozmywal snaidnaie sobie sama zorbilam zbey go nie nadwyrezac haha ;] no i teraz poszedl na spacer z mlodym i po plyn do prania ubran -bo ja nie lubie w proszku prac- a ze mamy chemie niemiecka na osieldu to kazalam isc tam kupic persil sensitive (taki biały) bo w sumie w polowie stycznia - jak juz wroce ze szpitala to bede musiala poprac ubranka dla małej, koce, narzuty i cala reszta w tym proskzu bo to jedyny kotry nie uczulal synka, no i reczniki i cala reszte nowa co maz na all zamowil /

Czy ktoras boli dora brzucha jakby sczyt macicy ?wczoraj mnie bolalo wlansie tak jak sie koncy macica u mnie na brzuchu 0nie umiem tylwumaczyc ale jakies 5 palcow pod biustem ale dzis juz spokoj jest .

Ajako - no koszmar niemily, u mnie sie uspokoilo jakos z koszmarami ale wiem ze pewnie wroca za nieldugo bo za dlugo spokoj jest

ewstera -milej zabawy ;]

ja lece sie legnac poki nie ma domownikow, i gosci bo dzis sie zdeklarowali jendi ze przyjda do nas na pizze z ktorej maz slynie

Kasiurek- oj dobry maz, dobry :tak::tak::tak:
a to nie bedziesz prala ciuszkow dla malej w proszku dla niemowlat? tylko od razu w tym persilu??
kurde to moze i ja tak sprobuje, bo mnie przerazaja ceny tych proszkow, plynow dla dzieci i to,ze takie male sa, przeciez zanim popiore te wszystkie ciuszki to juz bede musiala nowy kupic.
Julce pralam dluuugo w tym proszku dla dzieci, do ponad roczku na pewno, ale mialam dostawe z Belgii, wiec luz, choc i tak problemy skorne mamy caly czas czy proszek dla dzieci czy nie :eek:

ja z doskoku, prasuje, wpadl moj maz na chwile do domu, opowiadalam mu sen i oczywiscie splakalam sie prawie przy tym :-(

u nas wypozyczaja za kaucja ten glukometr, wlasnie w poradni cukrzycowej, ale jak z paskami jest, to szczerze nie wiem, ale to ciekawe, ze na all mozna kupic glukometr juz za 30 zl, a u nas kaucji chca 50 zl:eek:

dobra spadam

mamma mia, ja tylko podpisalam papier/umowę, że na czas ciąży i 6 tyg po ciąży ...
(do czasu kolejnego obciazenia glukozą w celu zdiagnozowania czy cukrzyca sobie polazla;p)
... dostaje glukometr i recepty na paski.

jakbym miala zaplacic kaucje 50 zł to nic. najwazniejsze, ze dostaje recepty na paski (chociaz na tym nie będę bankrutowala;p)

Mam tylko nadzieje, ze po ciąży okaze sie, ze słodki dodatek sobie od nas poszedł :P

AAAAAAAaale dzień zmulony :dry: Ciemno jest tak, ze juz poczytac nie poczytasz przy tym świetle - 13.40 :confused:
Siedze i zamulam, mama miala o 12 tylko zmienic opony nie ma jej do teraz i siedze jak taki cioł.
Zjadlam serek homo i mam zgage, super.

Ewstra wszystkiego co najlepsze! Czyli w tym okresie szybkiego i bezbolesnego porodu i zdrowej dzidzi :))))
Miłej imprezki dzisiaj ;-)

Ide na kawe i babkę :-P
Milego dzionka:)

dziendobry dziewczyny :)

ewstra- wszytkiego naj lepszego- szybkiego porodu i duzo kasy :-)
kasiurek- fajnego masz meza :happy2: pozazdroscic- moj ostatnio przechodzi samego siebie, i jak juz pomalu trace cierpliwosc do niego:wściekła/y:

ja niedawno wstalam:szok: czekam az sie chata ogrzeje bo zimno jest i czas za porzadki sie zabrac - pranie, odkurzanie, podlaogi, kurze, posciel zmienic itp itd:dry:

Witam się i ja :D
Wszystkim dziś imprezującym, super zabawy.
Ja dzisiaj u rodziców ze ścierką latam :), więc wpadłam się tylko przywitać :). Rozwiesiliśmy też światełka koło domu, żeby było już z głowy, więc delikatnie świątecznie się poczułam plus puściłam sobie świąteczne hity ;)
aaaa Zrobiłam pyszne ciasteczko dla kuzynki w zamian za rzeczy, które dostane (przepis umieszczę w odpowiednim wątku).

Miłego wieczorku (w zasadzie już ciemno, no ale w wigilie najkrótszy dzień w roku)

dziewczyny wy tak mojego meza nie chwalta bo sie zepsuje - ja dzis leze maz robi wszytsko hihi podlogi myl tez ;p ja dzis zorbilam tylko - sobie herbate,zupke i snaidnie ;p i tyle ;p

Ajako - tal ja w tym od poczatku pralam tzn prawalam w loveli - ale uczulilo go hyht to pralam w tym presil sennsitive i nic nie bylo nicccccccc, a pralam tak jak mowie w tym sensitiva i bez plynu do plukania aki delitkatny i ładnie pachnie ;] *** PERSIL SENSITIVE ŻEL 18 NIEMIECKI DLA DZIECI (1957860003) - Aukcje internetowe Allegro

i ja się witam
znowu mam dołka jakiegoś, Dzidek nieruchomy dzisiaj, a ja też jakaś bez życia
wczoraj narobiłam stroików - wianków z siana, potem piekłam pierniki, dzisiaj będzie powtórka piernikowa
energia mnie opuściła :no:

ewstra
najlepszego :tak:

reklama
Hejo:-D
Udanej zabawy dla imprezowiczek dzisiejszych i dla solenizantek wszystko co najlepsze a przede wszystkim szczesliwych porodow i zdrowych bąbelków tego zycze Wam ja:-D:-D:-D
Jestem padnieta, wrocilam wlasnie od mamy ubieralam choinke kiedys co to dla mnie ubrac choinke a teraz ubieralam ja z 3 godziny bo przeciez przerwy musialy byc:-)
Na nic mi dzisiaj chyba pojde wczesniej spac cos czuje...Pada snieg u mnie:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry