Atomówka - Ja w ciąży z Emilką brałam antybiotyk, jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży "Augmentin". To było w początkowym okresie, wiec w tym najbardziej szkodliwym. Do tego miałam prześwietlenie zęba i brałam Ketonal. Bardzo się później bałam, ale lekarka powiedziała, że ten antybiotyk jest bezpieczny i żeby się nie martwić. Oczywiście Emilce nic się nie stało.
Cześć dziewczyny. Mam dużo pracy ostatnio i nie mogę się za bardzo udzielać, ale poczytuję i śledzę, co się dzieje. Wy tu o zupkach i obiadach, a ja ostatnio nie mam czasu na jedzenie. Powrót z pracy i odbiór Emilki z przedszkola zajmuje mi 2 godziny, wiec przez cały dzień jej tylko dwie kanapki i jogurt, a obiad dopiero o 19-tej. Na szczęście już nie mam takiego apetytu, jak w początkowym okresie, no, ale jednak powinnam bardziej zdrowo się odżywiać.
Co do kąpieli, to nie można brać gorących, a jeśli nie ma komplikacji, to nawet są wskazane jako łagodzące bóle i skurcze w późniejszym okresie. Jak któraś ma wątpliwości, to zawsze najlepiej zapytać lekarza.