reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

polecam/odradzam

reklama
Kochane cioteczki doradzcie prosze jakie pudelko na wilgotne chusteczki mam kupic, zeby nie wpadaly calkiem jak jest ich polowa!!! Mam dwa od Pampers to biale i chyba od Pewnaten -niebieskie!!! Wkurzam sie bo czasami musze grzebac paluchem w poszukiwaniu zapadnietych chusteczek wlasnie wtedy kiedy moje dziecko nawalilo mega kupe!!!

Kreciku ja rozwiązałam ten problem inaczej-wsadziłam chusteczki w plastikowy pojemnik na przechowywanie żywności (zamykany)- akurat się mieszczą, łatwo je wyjąć a co najważniejsze nie wysychają:happy: bo faktycznie z tych pojemników od chusteczek to dobrze się wyjmuje jak jest ich sporo a później zaczynają się problemy:baffled::dry:

Hmmmmmmm agatko ja tez mam z pampersa ale zielone a chusteczki używam białe z pampersa z tym rumiankiem chyba.Jak narazie to sie fajnie wyciagają.:baffled:

Kreciku a może spróbuj włożyc na dno jakąs pieluszkę czy coś to chusteczki będą wyżej:confused: Ja ostatnio kupuję chusteczki Bobini bo one są z zamykaną plastikową klapką zamiast folii:happy:

a ja wkładam do pudełka (po BELLA) niezaczętą paczkę po tą zaczętą, kiedy ta pierwsza jest już na wykończeniu, wtedy jest na wyższym poziomie i dobrze wychodzą

A ja wczoraj kupiłam ziajkę do kąpieli. Wczoraj też była pierwsza kąpiel. Dziś żadnego uczulenia nie zauważyłam. Zobaczymy jak będzie dalej. Do tej pory kąpałam w płynie jonsona ale mały ma strasznie suche place na rączkach i nóżkach. Ta ziajka to faktycznie podobna do ojlatum ale duuuużo tańsza - ja zapłaciłam 9,2 zł:tak:

tez slyszalam ze Ziajka jest dobra tak samo jak Oilatum,jednak nam lekarz zaleca tylko Balneum Hermal....Ila,nie chcę prorokować ale u nas też na początku były suche place na kończynach i po wizycie u dermatologa okazało się ze to AZS na tle uczulenia pokarmowego...:( Może warto,żebyś się przeszła z Tymkiem na diagnozę?

reklama
a próbowałyście dziewczyny emulsji do kąpieli dla dzieci i niemowląt Linomag? zawiera płynną parafinę tak jak Oilatum, ale jest znaaaacznie tańsze. butelka 150 ml kosztuje około 6,50 zł
Piotruś też ma skłonności do azs, a po Linomagu ma ślicznie nawilżoną i natłuszczoną skórę i nie muszę używać już żadnych kremów tudzież balsamów

aha, Ziajki też używałam, ale uważam, że Linomag jest lepszy

Do góry