• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Pomocy!!!

Cześć mam mętlik w głowie ponieważ sama nie wiem czy jestem w ciąży czy nie
Zaczęło się to gdy wprowadziłam się do mojego faceta miałam dziwny okres 4 dni i od 5 miesiący już nie mam robiłam wcześniej testy 6 wyszło mi negatywnych A teraz 4 wyszły mi pozytywne bolały mnie strasznie jajniki nawet jak leżałam nie mogłam się obrócić i brzuch mnie strasznie bolał i co zjadłam to wymiotowałam od małego miałam problemy z żołądkiem i urósł mi trochę brzuch i mam twardy

reklama
Ja też mam nadzieję ,że to żart, nie mogę uwierzyć ,że w tych czasach ktoś przez pół roku bez @ , nie kapnie się że to może ciąża , skoro mieszka z chłopakiem ,to pewnie ma więcej lat niż 15 , odezwij się dziewczyno czy już się do lekarza umówiłaś ,bo żeby pobierać później zasiłek ,to od 12 tyg ciąży trzeba być pod opieką lekarza

reklama
Dokladnie. No cóż stalo sie jak stalo. Teraz trzeba sie ogarnąć i zacząć dzialac jak dorosły i odpowiedzialny
Za niedługo bedziesz odpowiadać za małego człowieka. Bedziesz dla niego calym światem. Masz ok. 4 mce zeby sie na to przygotowac. Zacznij od wizyty u lekarza- jutro. I wykonać wszystkie badania.
To ze działałas do tej pory mało rozsadnie to nie znaczy że nie da rady szybko zmądrzec. Jesli masz jakies pytania czy watpliwosci to napisz. Postaramy sie pomoc lub odpowiednio pokierować.
Napisz czy masz wsparcie od strony rodziny. Jak na to twoj chlopak zareagował. Czy mozesz na kogos liczyc

Wiek tu nie ma nic do rzeczy
Ja urodzilam syna majac 16.5 lat
I bylam swiadoma spozniajacego sie okresu
Strasznie haotyczny post.
Ale jesli faktycznie nie mialas okresu od 5mcy, i nie byłaś ani razu u lekarza, świadczy o Twojej odpowiedzialności.
Tym bardziej że test ciążowy jest pozytywny.
Nie bierzesz kwasu foliowego, ani suplementów dedykowanych dla ciężarnych. A co najgorsze nie bylas u lekwrza zeby stwierdzic czy ciaza prawidlowo sie rozwija. Okolo 12 tygodnia robi sie bardzo istotne badania prenatalne- ktore też Cie ominęły.
W głębi duszy mam nadzieje ze ten post to żart, bo nieprawdopodobna jest taka nieodpowiedzialność
W czasie 5 miesięcy nie miałam okresu zrobiłam testy wychodziły negatywne więc nie poszłam na badania , lecz ostatnio zrobiłam 4 testy wyszły pozytywne więc zapytałam ... To nic złego wiadomo że pójdę na badania nie moja wina że tamte testy mnie wprowadziły w błąd okres może znikać z różnych przyczyn , prosiłam na forum o wyrozumiałość i poradę, również nie mam objawów ciąży

W czasie 5 miesięcy nie miałam okresu zrobiłam testy wychodziły negatywne więc nie poszłam na badania , lecz ostatnio zrobiłam 4 testy wyszły pozytywne więc zapytałam ... To nic złego wiadomo że pójdę na badania nie moja wina że tamte testy mnie wprowadziły w błąd okres może znikać z różnych przyczyn , prosiłam na forum o wyrozumiałość i poradę, również nie mam objawów ciąży
Moze SPÓŹNIAĆ sie z rożnych przyczyn, a nie znikać na 5 miesięcy to po pierwsze, a po drugie piszesz w poście o bólu brzucha, wymiotach i Twoim zdaniem Ty nie masz objawów ciąży?.

Przy regularnych cyklach okres spozniajac sie 2 tyg jest juz pewnego rodzaju powodem do niepokoju. Konieczna jest wizyta u lekarza.
5 miesiecy lekceważenia swojego zdrowia jest niczym nie wytlumaczalne. Napewno mając negatywne testy, tym bardziej jest to niepokojący objaw .
Kobiety mają z tym lepiej, ze zaburzenia okresu sa pierwsza oznaką niepokoju jak coś jest nie tak z organizmem. I wtedy zaczyna sie szukanie powodu u lekarza- niekoniecznie tylko ginekologa.
W twoim przypadku, testy wykonane na poczatku opoznienia z wynikiem negatywnym, juz powinny sygnalizowac, ze cos nie tak. A napewo nie zwlekac az tyle do ponownego testu, bez wizyty u lekarza.
Po jakim czasie od ostatniej miesiączki zrobilas test i wyszedl pozytywny ?
Mdłości i bole brzucha to przeciez pierwszy z objawów ciąży.
Trafilas na bb i dobrze. Ale dziwne, ze przez te 5 mcy nie szukałas odpowiedzi czemu tak sie dzieje. Dostep do internetu jak widac masz.
Jutro musisz udac sie do lekarza. Ze wzgledu na zdrowie swoje i dziecka

Mnie to już chyba nic nie zdziwi.
Niedawno miałyśmy tutaj 23 latke, zadająca pytania w podobnym stylu. Swoją niewiedzę tłumaczyła faktem, ze skoro wcześniej nie miała chłopaka to wiedza o seksie, ciazy i jej objawach jej „nie dotyczyła”.
Na pytanie o biologię na poziomie gimnazjum....”to było dawno temu”....

No a przypadek ze testy negatywne bety negatywne.. a ciaza jest i kropka :D
Oj naczytamy my sie tutaj naczytamy..
Mnie to już chyba nic nie zdziwi.
Niedawno miałyśmy tutaj 23 latke, zadająca pytania w podobnym stylu. Swoją niewiedzę tłumaczyła faktem, ze skoro wcześniej nie miała chłopaka to wiedza o seksie, ciazy i jej objawach jej „nie dotyczyła”.
Na pytanie o biologię na poziomie gimnazjum....”to było dawno temu”....

Kiedyś bylo wrecz oczywiste - nie masz @ w terminie = idziesz do ginka bo pewnie ciąża. Nie bylo edukcji, prasy, neta, o testach w aptece to juz nie wspomne. Jakoś chyba bardziej ogarniete społeczeństwo bylo.
Nie raz zdazaly sie przypadki tylko ze w ciazy byla a nie wiedziała bo @ była z tzw zakodowanych cykli. I lekkie plamienie w terminie przez 2 czy 3 mce.
A teraz mam wrazenie ze mlode szczegolnie dziewczyny bardziej interesują seksowne zdjecia na fb czy insta niż ta wiedza o tym wlasnie seksie i konsekwencjach. A o zdrowiu wlasnym nie mowiac.
Takie coś się już nawet w żaden sposób w oczy nie rzuca.
Czy naprawdę z wiedza na tematy ciążowe jest w Polsce tak kiepsko?

reklama
Cześć mam mętlik w głowie ponieważ sama nie wiem czy jestem w ciąży czy nie
Zaczęło się to gdy wprowadziłam się do mojego faceta miałam dziwny okres 4 dni i od 5 miesiący już nie mam robiłam wcześniej testy 6 wyszło mi negatywnych A teraz 4 wyszły mi pozytywne bolały mnie strasznie jajniki nawet jak leżałam nie mogłam się obrócić i brzuch mnie strasznie bolał i co zjadłam to wymiotowałam od małego miałam problemy z żołądkiem i urósł mi trochę brzuch i mam twardy
Hej
Odezwij się , powiedz byłaś u lekarza ?? daj znać bo się martwimy

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry