majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Ponieważ wiele z nas nie ma pomysłu co serwować rodzince na obiad zakładam ten wątek, abyśmy mogły wymieniać się pomysłami.
:-) Kto pierwszy?;-)

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a moze ma ktos dobry przepis na sos do spaghetti ale nie takie oszukany z torebki :-)\
a moze ma ktos dobry przepis na sos do spaghetti ale nie takie oszukany z torebki :-)\
a na kotleciki rybne napewno sie skusze
A dla odmiany polecam miesko mielone zamienic zwyklym Tofu - pyszne! Ja i Stasio zajadalismy z mgla na oczach hehehsos mojej roboty:
podsmazam cebulke, dodaje mieso mielone, przyprawy, to wszystko sie dusi jakis czas, az mieso przestanie byc surowe. nastepniej dodaje koncentrat/ sok pomidorowy, zagotuje, zaprawiam maka i smeitana i gotowe;-)
Tofu to taki twarozek sojowy. Cytuje: Tofu jest bogatym źródłem pełnowartościowego białka, roślinnych tłuszczów nienasyconych i wielu witamin Tofu jest niskokaloryczny i nie zawiera cholesterolu. Częsty składnik oryginalnych potraw orientalnych i kuchni europejskiej, dań mięsnych i wegetariańskichja nie wiem co to Tofu![]()