reklama
Dziewczyny, nie bójcie się - to,że ma się miękki brzuch wcale nie znaczy,że nie boli. A jak się ścierwy o miękki brzuch przyczepią, to każde wasze odwołanie będzie uwzględnione na + bo NIE MA innej możliwości. Owszem, sprawdzają - moje koleżanki były sprawdzane, ale jak jest zaświadczenie o ciąży to nie ma dalszej rozmowy - żaden urzędas nie weźmie odpowiedzialności za waszą ciążę. Wiem z doświadczenia - w tym roku już trzy koleżanki z biura urodziły i każda na zwolnieniu była ponad połowę ciąży. Na razie to ja pobijam rekord
KICIA80
Grudniowa mamusia :-)
no wlasnie slyszalam ze ciaza to jedyny okres w ktorym nie moga sie przyczepic, ze jest sie na zwolnieniu!!
a czy np mozna dostac zwolnienie ze wzgledu na warunki pracy?
- pracuje w pomieszczeniu bez okna
- 8 godz przy komputerze
- czasem puchna mi nogi
- pod koniec dnia boli mnie glowa
- mam ciagly kontakt z ludzmi przez co jestem caly czas przeziebiona
- mam twardy brzuch
dodam ze prowadze dzialalnosc od 5 lat i nie bylam nigdy na zwolnieniu!
a czy np mozna dostac zwolnienie ze wzgledu na warunki pracy?
- pracuje w pomieszczeniu bez okna
- 8 godz przy komputerze
- czasem puchna mi nogi
- pod koniec dnia boli mnie glowa
- mam ciagly kontakt z ludzmi przez co jestem caly czas przeziebiona
- mam twardy brzuch
dodam ze prowadze dzialalnosc od 5 lat i nie bylam nigdy na zwolnieniu!
Kicia idź spokojnie na L4
. Nie mają prawa czegokolwiek kwestionować!!! A w ciąży nawet na ból głowy możesz mieć zwolnienie! Jeżeli nie jesteś w stanie wykonywać pracy masz możliwość zwolnienia i tyle!
I nie musisz mieć wszystkich złych objawów
I jeszcze coś Miłka zdjecie w awarcie zmieniasz.
Dita suwaczki tu to całkiem inna bajka, wierz mi próbowałam i omal wszystkiego sobie nie zepsułam, dlatego proszę o podpowiedź jak któraś z Was to rozszyfruje!;-)
. Nie mają prawa czegokolwiek kwestionować!!! A w ciąży nawet na ból głowy możesz mieć zwolnienie! Jeżeli nie jesteś w stanie wykonywać pracy masz możliwość zwolnienia i tyle!
I nie musisz mieć wszystkich złych objawówI jeszcze coś Miłka zdjecie w awarcie zmieniasz.
Dita suwaczki tu to całkiem inna bajka, wierz mi próbowałam i omal wszystkiego sobie nie zepsułam, dlatego proszę o podpowiedź jak któraś z Was to rozszyfruje!;-)
KICIA80 śmigaj na zwolnienie należy ci się nawet za częste oddawanie moczu
Z tego co wiem to teraz raczej już nie kontrolują i nie wzywają na komisie a nawet jak tak to proszą o ksero książeczki ciąży i to koniec 
Kate_less dziękuję :-)
Luckymama zaraz postram się dojść co z tymi suwaczkami i przekaże na priva co odkryłam bądź nie odkryłam
Z tego co wiem to teraz raczej już nie kontrolują i nie wzywają na komisie a nawet jak tak to proszą o ksero książeczki ciąży i to koniec 
Kate_less dziękuję :-)
Luckymama zaraz postram się dojść co z tymi suwaczkami i przekaże na priva co odkryłam bądź nie odkryłam

reklama
Nie wiem jak jest w innych miastach ale u nas ZUS strsznię męczy ciężarne i mój gin mi mówił, że wiele jego pacjetek które siedziały na L4 (ale nie były chore) miało problemy np. nie dostały świdczenia rehabilitacyjnego :-(
Podziel się: