reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Porady prawne, społeczne i inne... dla Mamuś i nie tylko...

reklama
no to i ja mgr finansów a robia w banku

czyli jak chcecie info o kredytach (np porównanie ofert) jak macie jakąś kase do zainwestowania itp. do walta do mnie :tak:

mój mąż też robi w banku ;-)

to ja mam pytanie do ciebie bankowcu:-D

czy moge wziac kredyt pod hipoteke domu, ktory jest wspolwlasnoscia bez zgody drugiego wspolwlasciciela?

jeśli macie wydzielone 2 księgi wieczyste (każdy ma księge na swoją część domu) to TAK natomiast jeśli jest 1 kw dla całego domu to bez zgody współwłaściciela sie nie da

No to ja ci od razu odpowiem, że nie bo ja mam podobny problem z babką choć ona ma prawo tylko do działki a nie do naszego domu:baffled::baffled::baffled:

atol pytała tylko o dom :tak: a u Ciebie Ditka jest inna inszość i się nie da :tak:
zresztą też zależy na co ten kredyt, czy ma to być gotówka na dowolny cel czy na budowę czy na zakup innego domu, mieszkania

no niestety mamy 1kw fak, a kredyt to na remont wlasnie tego domu, bo trzeba go gruntownie wyremontowac a ja wspolwlasciciel uwaza ze to nasz problm bo nam sie "lepiej" powodzi a oni sa "biedni" i to my powinnismy cala kase wylozyc:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

reklama
To i ja pytanie do bankowca..
1. W jakim banku pracujesz?
2. Jakie trzeba spełniać warunki jako Wspólnota Mieszkaniowa by otrzymac kredyt na remont dachu. Dodam, że jest to mała wspólnota - 6 właścicieli i jak dotychczas do wszelkich uchwał potrzeba jest 100% głosów.
3. Pytałam o nazwę banku bo od razu chciałabym wiedzieć jaki jest u Was procent..

Do góry