reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Porady prawne, społeczne i inne... dla Mamuś i nie tylko...

Miłka - dzieki :)

ale jeśli ktoś jest w RNK i BIK, to już racej nigdy nic nie dostanie, bo przecież banki mają jakieś tajne info międy sobą, co???

Ja mam "złą" przeszłość nie ze swojej winy :baffled:
ale nie będę spłacała kredytu po innych /nigdy już nie będę poręczycielem!!!/ nawet miałam komornika... ale się dogadałam:-D i nic nie płaciłam... ale za to jestem w BIK i RNK na pewno... nawet takie pisemko dostałam z Sądu...

a to było w latach 2003/2004 i do tej pory nie mogę dostać karty kredytowej:no: :no:

Co robić???

reklama
W BIK są wszyscy to jest ogólna informacja o tym jaki kredyt masz (miałaś) i jak spłacasz (spłacałaś), czy pilnujesz terminów czy są jakieś opóźnienia jeżeli tak to jak długie, dotyczy to również udzielonych poręczeń.
I tu klienci nie zdają sobie sprawy, że jak coś komuś żyrują to w sytuacji gdy ta osoba przestanie spłacać musisz zacząć to robić Ty, na tym polega poręczenie i z tego tytułu tez możesz być wpisana do RNK.
Wiem, że w niektórych bankach przyznawane są karty tylko za dobra obsługę konta (stałe wpływy i takie tam) nawet dla klientów którzy byli lub jeszcze są w RNK.

A w jakim banku masz konto ???

Czyli w sumie, to ile jeszcze będę w tym BIK i RNK??? Tak szczerze...
Już do końca życia, hahaha... :szok:

bo na pewno nie bedę spłacała czyjegoś kredytu...:-p

w BIK sprawzaja kazdego!
a jako "zly platnik" widnieje sie chyba 5 lat od splaty kredytu

laski w BIK jest się na całe życie ... to zależy od banku jak daleko wstecz sprawdzaja Twoją sytuacje i nigdy Cie z BIKu nie wykreślą

wykreślają tylko i wyłącznie z RNK

reklama
kate
karta kredytowa to falszywy przyjaciel
do mnie ostatnio zadzwonili z banku ze tak mnie kochaja ze aja mi kredyt 20 tys juz od reki tylko musze sie zgodzic i wysla mi karte kredytowa etc
olalam bo takie rzeczy kusza i mozna czasami przeholowac

lepiej brac pozyczke itp
moj chlop ma karte kredytowa ale lezy nawet nie rozpakowana

Do góry