reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Porady prawne, społeczne i inne... dla Mamuś i nie tylko...

reklama
Milka u nas o nowym domku za taka kwote mozna pomazyc :tak:

ja juz mam metlik w glowie, nie wiem co lepiej budowac sie czy kupic np cos do wykonczenia.
przy budowie
plus masz tak jak chcesz
minus dlugo trwa - pare lat
przy kupnie
plus szybko
minus mozna sie naciac

ogolnie u nas sie zrobil problem z dzialkami, nie ma!! a jak sa to jakies w miare to ceny przegiecie!

ech ja jakos nie myslalam o domku ale maz mnie wkrecil i teraz mozg mi paruje ... :szok:

Kiciu - Wynajmujesz ekipę i stan surowy masz w dwa miesiące to - max. Ze wstawieniem okiem - 3 miesiące.
Gorzej z papierzyskami - pozwolenie, geodeta, projekty, przyłącza - no powiedzmy,ze całość - ok roku. chyba warto, jesli to na całe życie. No, chyba,ze naprawdę trafi się okazja domku do wykończenia - np jak u nonka.:tak:

Fakt biurokracja dobija ! :baffled: ja załatwiałam 3 miesiące :baffled::eek:
ale mając to już za sobą przy dobrym wietrze zaczynasz budowę na wiosnę, a na Boże narodzenie sie wprowadzasz :tak: Dużo osób czeka , aż dom postoi z rok w surowym stanie , ale nie jest to chyba konieczne :no:.

a w ogóle to Anitko - ty się te pochwal projektem swojego:tak:

Przy dzisiejszej technice budowy wystarczy tydzień:tak:

nie wiem jak u was ale u nas teraz jest straszny problem z materialami budowlanymi!
ponoc nigdzie nie ma :confused:

to w tej chwili. Na wiosnę jest zawsze boom budowlany. Mąż objeżdża wszelkie składy budowlane służbowo - i wszędzie mu mówią,że spokojnie, na jesieni będzie wszystkiego pod dostatkiem:tak:

Moi znajomi sprowadzali miesiąc temu z Węgier materiał na cały dom :szok: taniej ich wyszło licząc nawet z transportem niż mieliby zapłacić w PL - no i szybciej rzecz jasna :tak:

Dita nie ma się czym chwalić ;-) Archis | projekty dom

niewiedzieć czemu nie moge wstawić linka :baffled::eek:
napisałam się o przeróbkach jakie tam wprowadziłam i wszystko znikneło ! :wściekła/y:

generalnie jak juz się Wam uda odnaleźć domek , to w miejscu wc w rzeczywistości jest klatka schodowa prowadzaca na poddasze, na którym jest sypialnia z garderobą - no i troche inaczej wygląda przejście z kuchni do salonu .

reklama
jak wstawiasz linka - to najpierw klikaj ,,podgląd wiadomości" - nie mam pojęcia dlaczego, ale działa;-)
I napisz jeszcze raz - pliiiiz - ja naprawdę jestem strasznie ciekawa:tak:

Do góry