reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Porady prawne, społeczne i inne... dla Mamuś i nie tylko...

sugar, jezeli mocno nie boli, to ani trzustka, ani w ogole nic z brzuchem, jak na moj gust! od ciasta by cie zoladek bolal raczej. to cos na pewno zwiazanego z dzidzia :) mnie tez jakis czas temu cos "ciagnelo" az do samej szyjki!! czasem az nie moglam oddechu zlapac. mysle, ze to macica sie powieksza albo wiazadla... nie wiem dokladnie, ale raczej na 90% cos z tyzm zwiazane :) w kazdym razie mnie pobolalo ze dwa, trzy dni co jakis czas, tak wrecz 'klulo' cos, ale poniewaz nie bylo plamien, nawet sie nie zdenerwowalam :)

tak naprawde chyba jedynym prawdziwie zlym objawem, ze cos jest nie tak z dzidzia, sa plamienia, a nie bole. ale nie wiem. :)

reklama
plamien nie ma zadnych
wzielam nospe i zobaczymy
moze faktycznie to te wiazadla pieronskie

a moze trzustka

moj znajomy lekarz powiedzial zeby wziac nospe nie stresowac si ei poczekac
jak nie przejdzie to do lekarza i juz

Mam pytanie dotyczące wysokości zasiłku chorobowego w ciąży. Jeśli umowa jest podpisana na 900 zł brutto i od tej kwoty są płacone składki to ile wynosi zasiłek ??? 900 zł czy 900 zł - podatek ???

Hej, monia72

jak zauważyłaś jest to 900 zł brutto. Czyli dostaniesz 900 zł - 19% podatek = około 720 zł. Ale nie wiem do końca jak to jest z ubzpieczeniem rentowym i emerytalnym /razem ponad 16%/. Z tego co czytałam to odejmują tylko podatek.

Pozdrawiam

reklama
Do góry