reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Porady prawne, społeczne i inne... dla Mamuś i nie tylko...

reklama
Nieistotna macierzyński wypłaca zus i jest w wysokości 100% ostatnio otrzymywanych dochodów (jeśli się pracowało). :laugh:
Góralka wydaje mi się że przy działalności na preferencyjnych warunkach, by dostać chorobowe, trzeba opłacać też ubezp chorobowe+zdrowotne. Dowiem się dokładnie i wtedy odpowiem, ok?

tak wiem ze wypalaca zus, ale ja pytam o zasilek dla bezrobotnych w mopsie a nie macierzynski dla pracujacych.. niestety :)

A to proszę:
- poniżej 10 lat pracy niedawno wynosił około 370 pln
- powyżej 10 lat pracy około 500 pln
Otrzymasz go jeżeli pracowałaś w ostatnich 18 miesiącach 12 miesięcy, może być z przerwami.
;D
O dkładne stawki zapytaj się w mopsie, ale niewiele się zmieniły. Pozdrawiam. :laugh: :laugh:

Dziekuje :D
Czyli jak w ostatnich 18 miesiacach nie przepracowalam 12 miesiecy to nie dostane od nikog nic.. mo ladna prespektywa przede mna.. bezrobotna razem z maluchem zeby w tynk ech

Nieistotna nie poddawaj się szukaj gdzie się da !!! wiem, że w naszym kochanym państwie przepisy sa do du.. ale przecież coś musi się znaleźć nie mogą cię tak na lodzie zostawić :mad: Cholerka rzeczywiście najlepiej by było jakby miał cię kto zatrudnić.

Może masz jakiegoś znajomego który prowadzi działalność gosp? Jak tak, to pogadaj i niech Cię zatrudni, a Ty zwrócisz mu koszty zatrudnienia. Musisz trochę "przepracować" by iść na chorobowe np 1 miesiąc. Pierwsze 35 dni chorobowego wypłaca pracodawca, więc za ten czas też nic nie dostaniesz :(, ale kiedy już zus wypłaci Ci chorobowe to już nic nie będziesz musiała płacić kumplowi.Trochę to będzie Ciebie kosztować, ale i tak się opłaci bo masz macierzyńskie, a jak umowa będzie korzystna czyli nie bedzie się bał i Cię nie zwolni to nawet wychowawczy 2 latka płatne... ;) warunek umowa na czas nieokreślony.
Pomyśl, jak coś niezrozumiałe, to wytłumaczę ;) :laugh: :laugh:

reklama
ja jestem zatrudniona
oplacalam sobie sama skladki
teraz jestem juz na zwolnieniu i lada moment powinnam dostac kaske z zus
a jak to jest potem z macierzynskim?
nalezy mi sie cos?
"poszłam" na zwolnienie po 2 miesiacach pracy :)

Do góry