reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poród czyli - Koniec naszej "drogi" tuż tuż

reklama
Dużo ciężarówek ma upławy w ciaży. Spokojnie;-) . Grunt, żeby nie miały ostrego zapachu (to może świadczyć o zakażeniu).:no: A tabletki czy maści wspomagają wycieg - no ale musi gdzieś być ujście, nie?

roksi spokojnie ;-)
ja też mam mnóstwo śluzu i musze się wspomagać wkładkami
w ciąży to zupełnie naturalny objaw, a im bardziej zaawansowana ciąża tym coraz więcej tego śluzu jest...
czop to będzie taka galaretowata substancja, która będzie z ciebie wypływać, może też być podbarwiona krwią...ale póki to normalny biały śluz to nie ma co się przejmować :happy:
w aptekach można ponoć też kupić specjalny test na wykrycie wód płodowych - dzięki niemu można sprawdzić czy ewentualnie substancja, która się sączy to wody właśnie :-)

Ja przyznaje, że taki test na wykrycie wód płodowych już robiłam i to dwukrotnie. Niestety nie wyczułam chwili i gucio wyszło - skąd mogłam wiedzieć, że akurat tego dnia, w którym założyłam tą testową wkładkę upławów praktycznie nie będzie. I 50 zł poszło..... :baffled:

Jejku :szok: strasznie drogi ten test:szok:
Dziewczyny, mam pytanie. Wasze upławy mają jakikolwiek zapach?:confused:
Bo moje mają (ale nie zawsze). Nie jest ostry ale jak sie nachodze i zmieniam wkładkę to czuje...:baffled:
Powiem Wam szczerze że ja sie porodu nie boje. Boje sie że za późno pójde do szpitala, że nie zauważe jak mi wody odejdą i będzie zagrożenie że dzidzia mi sie udusi... :szok: powiedzcie że jestem nienormalna - tak sie schizować:baffled::baffled:

Justine, na pewno zauważysz nadchodzący poród, bo z reguły trwa on przynajmniej kilka godzin, a często nawet kilkanaście ;-)
chyba nie da rady nie zauważyć trwających tyle czasu bolących jak diabli, regularnych skurczy :happy: :-D

do szpitala jedź jeśli odejdą ci wody - ponoć jest ich sporo więc też nie pomyli się ich z czymś innym, no chyba, że będą tylko lekko się sączyć :eek: , lub jeśli skurcze będą już regularne i powtarzały się co 7-5 minut :tak:

ponoć właśnie najlepiej jak najdłuższą część porodu spędzic w domu oglądając sobie tv, biorąc kąpiel, zjadając ostatni posiłek itp., a nie pędzić od razu do szpitala, bo człowiek tylko się naschizuje i naczeka tam strasznie długo :baffled:

damy radę dziewczyny :tak: :-D

reklama
Do góry