reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród naturalny a hemoroidy

Ja miałam przed ciążami ale małe hemoroidy, teraz po drugiej ciąży jak wróciłam do domu to byl jakiś dramat, du"* tak mnie bolała jak siedzialam, a po zrobieniu dwójki też nie było przyjemnie , bo wszystkie mi wylatywały na zewnątrz. Pomógł mi proctohemolan . Nadal są , ale już nie sprawiają takich problemów

reklama
Wiem że temat starszy ale jakby któraś czytała to polecam zwykły rumianek, miczyci gazik i robicie okłady ja rano zaczęłam na wieczór ich nie było i mogłam siadać spokojnie a po porodzie to był dramat, parę dni i wchłonęły się całkiem, 🤷🏼‍♀️

38 tydzień i ostatnio zauważyłam że mi wyszły na zewnątrz. Nigdy nie miałam z tym problemów a tu kurcze niedługo poród i co mam z tymi dziadami zrobić.

Po porodzie też mi się pojawiły, i walczę do dziś. Wystarczy że mam zaparcie albo przesilę się za bardzo, nie wiem już jak się ich całkowicie pozbyć :/

Ja po cc mam szczelinę odbytu. Zaczęłam stosować wlewki melilax adult, podobno działają cuda. Jestem po 2 czekam na efekty. Pomagają też przy hemoroidach. Mogą być stosowane w ciazy i podczas karmienia.

Dziewczyny, pytanie kuruje głównie do osób ,które borykały się z hemoroidami w trakcie ciąży. Niestety z tym bolesnym problem zmagam się już od kilku lat, teraz gdy jestem w ciąży problem wrócił jak boomerang i jest mocny odczuwalny. Walczę o to, żeby hemoroidy nie wydostawały się na zewnątrz, ale te wewnętrzne już są bardzo bolesne, nawet podczas badania ginekologicznego.
Wiem, że to walka z wiatrakami :(
Ostatnio coraz częściej myśle o porodzie i chciałabym dowiedzieć się jak ten problem może wpłynąć na przebieg porodu.
Czy Was podczas porodu bolały te guzy? Czy one w trakcie mogą pęknąć i krwawić? Jakie są Wasze doświadczenia z tym problemem i czy jest się czego obawiać?
Dziękuje z góry za pomoc i otuchę ;)

PS. Problem skonsultuje też z lekarzem prowadzącym ciąże, ale chciałabym poznać Wasze opinie.
Też miałam ten problem po porodzie ani chodzić ani siedzieć😞brałam wszystko i nic, w końcu poratowalam się naturą stwierdzilam że już nic nie zaszkodzi a może pomoże.Mialam w domu maść propolisową zaczęłam smarować nią hemoroidy,po dwóch dniach już czułam ulgę🙂sprubójcie dziewczyny to naprawdę działa.Korzystam z łazienki z ulgą i czuję,że z dnia na dzień jest co raz lepiej.

Do góry