• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Poród w Gorzowie WLKP

Kasiulem rodzic :confused::szok: Odwazna jestes :sorry2::tak: Ja bym chyba nie mogla... ja na widok krwi mdleje :sorry2: I nie lubie sluchac jak ktos cierpi... no nie potrafie, nogi sie uginaja i czuje taka niemoc :sorry2:
Ja przy Fruciu olowke stosowalam na zmiane z mleczkiem :tak:

reklama
Gaja ślicznego masz synka :) tylko wycałować :tak:
a mój Klocuszek waży już 800 gramów!
A u Was dziewczynki jaka była waga dzieciaczków w 26 tygodniu ciąży? Może pamiętacie?
Pozdrawiam :* i wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Mamy !!

Aniołek mój Franek w 29 tyg. ważył 1250 i to było sporo, zapowiadało się wtedy, że może być większym chłopczykiem, ale nie ma co się sugerować, bo w 33 tyg. waży 1620, czyli zaczął wolniej przybierać. Na kolejnej wizycie może znowu okazać się, że sporo podrósł. Jeśli lekarz nic nie mówił, to na pewno jest ok. No i trzeba pamiętać, że to jest tylko szacowana waga.

Gaja synek słodziak, a jakie ma śliczne usteczka :) super pomysł z taką galerią, ku pamięci :)
Future dzięki, bo z tą pracą to taki śmiech przez łzy, ale nie ma co, damy radę!!

Dzięki za rady, wczoraj to normalnie płakać mi się chciało z tego wszystkiego. Dziś już na spokojnie zrobiłam listę i idę do apteki.

Nowe święto nam się w kalendarzu pojawiło :) Wszystkiego naj naj mamuśki :-);-)

mi mowili w skzole rodzenia, zeby nie przesadzac z oliwka, zeby dziecko nie chodzilo tłuste, sale ja uzywam tej z nivea hypoalergicznej, po każdej kąpieli i mała sobie chwali. nie ma zadnej chrostki, ani wyprysku. a po 2 minutach już nie ma wogole tej oliwki. poki co uzywam, bo jest dobra. na pupe tez uzywam oliwki i maa pachnie jak kwiatuszek ;)

dzis znalazlam artykuł: Nastoletnia matka wrzuciła noworodka do zsypu! CHŁOPIEC PRZELEŻAŁ TAM 12 GODZIN! - Wydarzenia - Papilot.pl

a moja niunia chyba sie wczoraj przegrzala w samochodzie, bo dostala wieczorem chrypke, a teraz jak chce zaplakac, to nie moze i kaszle. no ale zwiększyłam jej nawilżcz w pokoju, i zrobiłam inhalacje nebulizatorem z samej soli fizjologicznej. zeby tylko nie dostała jakiegoś zapalenia gardełka. moja kruszynka. Mama mowi, zeby moze nie iść z nią na dwór, ale jak jest tak cieplutko? to chyba inaczej niz w samochodzie, prawda?
no zobacze jak sie sytuacja rozwinie. poki co bardzo duzo spała. ale nie ma gorączki. a teraz cos sama ze soba gada;)

Mamafranusia ja używam Oilatum Soft do kąpania (jest tłuste i nie smaruje jej już niczym) do pupci BPanthen, Sudocrem (ale ten pierwszy jest o wiele lepszy) a pod paszki i wokół szyjki puder nivea baby i w sumie tyle...

gaja Wikuś superowy! :) pooglądałam go troszkę :-)

dziś idziemy na 15 do chirurga...próbowałam jej pępek wyczyścić wodą utlenioną (po gencjanie) ale tak strasznie płacze...boli ją już ten pępek (od 2 miesięcy go ciągle czyszczę i widzę że już jest podrażniony/wysuszony od spirytusu :(, no ale dzisiaj mam nadzieję że chirurg coś z tym zrobi...bo ja już płaczę z nią....) a w dodatku jeszcze po szczepieniu jest taka biedna, marudna i rozdrażniona.... :/

Future
trzymam kciuki żeby Hela nie zachorowała, bo nie ma nic gorszego jak płacz chorego maluszka :**

Ja Wam również życzę kochane Mamuśki Wszystkiego Najlepszego z okazji Dnia Matki!!! Ja dziś dostałam pierwszą różyczkę od mojej córeczki :))) za pośrednictwem męża :) ale jak patrzyła na ten kwiatuszek zdziwiona :)))

dziewczyny czy w naszym szpitalu gorzowskim do wanny jakis stanik trzeba czy cos, czy nago sie rodzi :confused::sorry2:

kochana na golasa :) bo jesteś w tej koszuli szpitalnej a pod nią trzeba być nago, więc jak wchodzisz do wanny to ściągasz tą koszulę i jesteś na golaska...
ale nie przejmuj się, nawet nie pomyślisz o tym, że nie masz stanika....

reklama
pytam z czystej ciekawosci ;-)
Ja wiem ze jak juz sie rodzi to w bolach wszystko jedno co sie robi i kto stoi obok , byeby juz urodzic i zeby nie bolalo i zeby szkraba miec przy sobie a nie w sobie sie tylko mysli :-p;-):-)
.... dziewczyny ktore rodzily w innym miescie w wannie kiedys pisaly na innym watku ze stanik potrzebny taki ten sportowy materialowy... nie wiem jak go wytlumaczyc, myslalam ze tu tez. Oki wiec nie bede szukac swojego zeby pakowac do torby ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry