• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Poród w Gorzowie WLKP

gaja zobacz na allegro...masz jeszcze trochę czasu to powinno spokojnie dojść...często sprzedają urzywane w idealnym stanie i za 1/4 ceny, bo ile maluszek to ponosi....

tu fajne są :)
ŚLICZNY KOMBINEZON-PAJAC 62 CHRZEST, WÓZEK (1485824683) - Aukcje internetowe Allegro
http://allegro.pl/sliczny-kombinezon-ff-jak-nowy-rozm-62-i1498164455.html
http://allegro.pl/pierwszy-rozmiar-kombinezon-dla-noworodka-0-1m-i1496173341.html

a ja mam taki :) - właśnie znalazłam na allegro
http://allegro.pl/wiosenny-kombinezon-0-3-m-ce-cherokee-i1479555769.html

w sumie to mam 2, drugi malinowy róż cieplejszy...pa polarku...jakby mrozy wróciły...

Ostatnia edycja:
reklama
Ladne kombinezoniki ..wlasnie cos takiego chcialam kupic. Podjade jeszcze na Borowskiego, Pilsudzkiego i tam kolo Jysku, ale to juz jutro, bo dzisiaj nie chce mi sie juz pakowac do auta ;/ (Btw. gdyby nie auto to bym chyba korzenie w domu zapuscila)

Chociaz moja mama mowila, ze nie oplaca sie kupowac takich kombinezonow, bo noworodki podkurczaja raczki i sie rozpinaja, ale przekonam sie na wlasnej skorze :-)

ja mam kilka kombinezoników, ale mam również taki śpiworek z futerkiem w środku, i bardzo go polecam. wlozylam rece do srodka i po 5 minutach bylo calkiem cieplutko. wiec malej bedzie na pewno cieplo. do wozka tylko tego bede uzywac. a kupilam z drugiej ręki, na allegro uzywany za 10 zl. naprawdę polecam takie cos. mam tez spiworki bawelniane, ale to do lezenia w domu ;)

OCIEPLANY KOMBINEZON z welurku__Misiaki__62__ (1480350675) - Aukcje internetowe Allegro

Ja chyba zamowie jeden taki niebieski, bo ma identyczna posciel :P I jeden moze upoluje jakis na aukcjach.

Włochaty KOMBINEZON milusi PAJACYK 6-9m *9820 (1489327057) - Aukcje internetowe Allegro

I moze jeszcze taki :-D Najchetniej to bym wszystko kupila :-D Poluje tez na jakis ladny sztruksowy garniturek, ale to juz na chrzciny, albo tak w gosci zeby pojsc, a na poczatku bedziemy kwitnac w domciu + werandowanie + krotkie spacerki.

Bylam dzisiaj w diagnostyku. Na stronie pisza, ze niby w piatki i sobote nie przyjmuja materialu mikrobiologicznego do badania, ale pojechalam zwarta i gotowa na Pilsudzkiego, bo nigdzie nie moge znalezc info gdzie dokladnie ten nowy punkt na warszawskiej sie znajduje. Jak zobaczylam jaka jest kolejka to zawrocilam sie na piecie i poszlam sobie do netta na zakupy. Pojde w pon. z rana ...mam nadzieje ze do 16 wyniki pojawia sie na necie.

Wczoraj byl dzien mezczyzny. Pamietaly? Mi teleexpress przypomnial :P

Gaja, Ala budzi się w nocy w miarę regularnie co dwie godziny, a że zazwyczaj śpimy razem to wyciągam cycusia i zasypiamy :-) Niestety są też wyjątkowe noce... ale na szczęście bez płaczu, za to z oczkami jak pięć złotych i marudzeniem...

Aga jak ja byłam z brzuszkiem to udało mi się nawet męża zagonić do mycia podłogi i okien, ale o prasowaniu nie było mowy, także gratuluję :)

A ja kupiłam na allegro kombinezon, prześliczny, różowiutki z aplikacjami z koralików i ani razu go nie ubrałam Ali bo pomimo dobrze dobranego rozmiaru okazał się za duży i to dużo za duży...na szczęście w komplecie z fotelikiem do samochodu był śpiworek bardzo cieplutki i używam go też do wózka, wydaje mi się, że tak nawet jest wygodniej dla Aluni, bo tak jak Gaja piszesz noworodki podkurczają nóżki i rączki, i często kombinezonik i tak staje się śpiworkiem :-)

Załączniki

• DSCN3990.jpg
    DSCN3990.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 43
kasiulem mam taki sam identyczny! kupiłam w lumpeksie w peweksie ;)
słuchajcie dziewczyny j wlasnie takie smaczki zakuplam w lumpeksach, nie mowie tam o spioszkach czy bodziakach, ale takie okrycia, kurteczki, bluzy...wszystko tam na górze, za grosze. jak otwieram te wasze kombinezony i widze ceny, to mnie to przeraza. bo ja jeden nowy z metką kupilam za 14zl, a ten co ma kasiulem, co jest na zdjęciu, to chyba za 9, ale w stanie idealnym.
ja naprawde wychodze z takiego zalozenia, ze i tak sie pierze i tak, a zreszta nienawidze tych sklepow, gdzie stoją baby i patrzą ci na ręce jak w kazdym sklepie dla mamy i dziecka. ble. od razu mnie to odpycha...

Future, ale ja wychodzę z takiego samego założenia, zresztą właśnie przed chwilą rozmawiałam z mężem, że muszę pojechać do "peweksu", bo tam są fajne ciuszki, a Ala już zaczyna wyrastać z niektórych bluzeczek i spodenek, i muszę coś poszukać...
W lumpeksach są ciuszki dobre jakościowo, a jak popatrzę na te ciuszki w sklepach to raz, że cena, a dwa wątpliwa jakość...
Dla Łukasza niestety muszę już kupować nowe rzeczy (dresy, spodnie jeansowe, kurtki), bo na chłopaka już w tym wieku to ciężko znaleźć niezniszczone ubranka...
Do zobaczenia w "peweksie" :-)

absolutnie się zgadzam, maluszki nie wynoszą ciuszków, dlatego mozna kupic w stanie idealnym, ale dla satrszaków to już nieeee.... zawsze to albo przetarte, albo zaciągnięte, albo zmechacone. no ale skoro można na maluszkach zaoszczędzić ;))) to dla starszego będzie nie?? a poza tym powiem wam, ze przez prawie 2 lata mieszkalam w anglii, i te same marki stamtąd są tutaj w lempach i mi o wiele latwiej się ubrac. jak włoże 12, to wiem, ze to na mnie, a w polsce? polskie rozmary? mierze 40, za male w cyckach, a jak wezme 42, to za długie rękawy. i bądź tu człowieku mądry....

Rowniez uwazam, ze nie trzeba wszystkiego dziecku kupowac nowego. Wiekszosc ciuszkow mam po siostrzencu...ale nie kupilabym uzywanej bielizny dla dziecka czy poscieli.

podobnie jak Future nie lubie jak ktos mnie w sklepie zaczepia i probuje mi pomoc. Zawsze pokazuja co najdrozsze, a nie zawsze jakosc idzie w parze z cena.
Tez mam problemy z ciuchami na siebie. Przed ciaza to jeszcze nie bylo tak zle. Tylko spodnie ciezko bylo mi dobrac..bo w niektorych sklepach maja oznaczenia s/m/l a w innych w/l np. 28/32.
W ciazy to juz tragedia. Jeden sklep z ubraniami dla ciezarnych na caly Gorzow...plaszczy nawet nie mieli jak ja bylam. Spodnie dobralam dobre dla siebie dopiero za 11 razem...a plaszcz ostatecznie kupilam na rynku...rozmiar XXL ...i od miesiaca gdzies ciezko mi sie zapiac na brzuchu a za to ramiona i rekawy sa tak wielkie, ze moglabym sobie wlozyc dwojke dzieci tam :P Wstydze sie go nawet nosic :P

A ten lump na przeciwko Parku 111 jeszcze jest? I w jakie dni chodzicie? Bo szczerze mowiac nie lubie chodzic po sklepie jak jest mega duzo kobiecinek.

reklama
ja chodze we wtorki albo w czw bo tylko wtedy jestem w gorzowie. a towar w pewexie maja w poniedzialki. sluchajcie a ja poscielke kupilam, z ochraniaczami, w zyrafki, nową z metką i mnie wyszla jaos 30zl. a sklada sie z 6 czesci, normalnie sliczna jak nie wiem.
a powiem wam, ze ja nie mam nic ciązowego. kupilam dziensy, i sprzedalam, bo nie uroslam do nich, kupilam sukienke nową khaki i lezy, bo za wielka. ja przytylam w ciązy 400gram ;) a helenka ma juz ze 2,500 ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry