• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Poród w Gorzowie WLKP

ja dzwonilam wlasnie, zeby do szmani zarejestrowac, to absuolutnie. nawet nie odbierały telefonów przez 1,5 tygodnia. jak pojechałam to powiedziały, ze nie rejestrują wogóle. ale mam numer w gorzowie prywatnie, gdzieś na wroblewskiego, tzn moja mama zdobyla, wiec mi da i wam napisze. podobno fajny lekarz, robi usg bioderek, mierzy wazy, oglada, opowiada, za 70zl i z dnia na dzien, wiec... nie warto czekac na kase.
duzo sie traci na lekarzy, nie powiem, ale jak widzicie, ze dziecko porządnie zbadane i wogole, to nie szkoda takich wydanych pieniędzy.
ja chodziłam całą ciążę prywatni do gineko, ale na kase do pulmonologa, ale to tylko dlatego, ze traktuje mnie tak, jakbym chodziła prywanie. jak bylam w ciazy, to sie tam czulam jak księżniczka, zawsze bez kolejki i bardzo lekarz isię przejmował tą astmą w ciąży. ale dodam, ze pierwszy raz też poszłam do niego prywatnie...

reklama
Future, tam w GLS jest chyba połączenie oczekujące, czyli jak dzwonisz to masz wolny sygnał, a nikt nie odbiera bo tak naprawdę gada z innym pacjentem i stąd wrażenie, że nikt nie odbiera...ale nie ważne, to ja już jestem przerażona... Napisz nam koniecznie ten nr do prywatnego...a swoją droga to i tak jest chore...tyle kasy co zabierają nam z wypłat...ja z miłą chęcią będę to zbierała do skarpety, a wtedy bym się mogła leczyć, i cała moja rodzina, w prywatnych klinikach!!!

Dziewczyny trzymajcie kciuki bo licytuję krzesełko do karmienia (w pracy koleżanki i koledzy pozbierali kasę, taki mamy zwyczaj, i miałam sobie wybrać co potrzebuję dla niuni), mam ograniczone fundusze, ale i nadzieję że się uda bo naprawdę jest fajne :)

Widzisz Future .. za nimi trafic nie mozna bo ja zapisalam wlasnie do Szmani i prywatnie nie bylo problemu.
Na Walczaka ciagle zajete wiec sadze ze terminow na bank nie bedzie. Czlowiek placi Zusy a jak potrzebuje isc do lekarza to nie ma miejsca.

Kasileum ja dzisiaj zarejestrowałam do Andrzeja Szmani prywatnie i mamy termin na 19 maja, cieszę się że się udało :-)...co prawda miało być między 4 a 6 tygodniem ale nie ma szans żeby trafić....także kochana dzwoń i się rejestruj to trafisz akurat na swoją datę ;)

Future super że z Helą wszystko ok! :*

Gaja ucałowania dla twojego Wiktorka! :* moja już krzyczy że chce jeść :/.....

hej wrocilismy od lekarzy. masakra.
o okuliscie nie chce mi sie nawet mowic, moze pozniej,
never fucking ever. pojde prywatnie chyba tez.
u pediatry spoko. przybrala kolejne pol kilo. ma juz 3200 ;)

Moj wlasnie spi :) O 15 pewnie oczy otworzy na jedzonko. Dzisiaj pokazalam mu grzechotke :D Zainteresowala go bo taki skupiony byl na niej ze szok :)

Moj Luby dodzwonil sie do poradni na Walczaka. Babka zapytala czy pierwszy raz dziecko bedzie badane i odrazu kazala do GLS dzwonic bo u nich najblizysz termin dopiero na 15 lipca. Takze tez idziemy prywatnie 12 maja na 9:30 :)

Larvunia i Kinga poki nie urodzilyscie to juz zapisujcie dzieci :P Niedlugo bedzie tak ze przy planowaniu bedzie trza juz zaklepywac lekarzy i zlobki :P

Aga dziekuje :) Z checia wycaluje Wiktorka pultoszki :P Taki powazny wtedy jest :P
A jak tam Lenka? Daje w kosc?

gaja Lenka najchętniej cały czas by na cycu siedziała, co nie ukrywam jest dość uciążliwe...ale z kolei cieszę się bo b. chciałam karmić piersią :)

aaa dzisiaj był pierwszy spacerek :) poszliśmy na 25 minut, byliśmy akurat jak ładnie słoneczko świeciło, także udało nam się;-)

Ostatnia edycja:
ja się zapisałam na bioderka do Medisona, prywatnie, bo na NFZ na Piłsudskiego było już za późno ;/ a tutaj wystarczy zadzwonic tydzień wcześniej i przyjmują bez problemu. płaciłam 70 zł, ale przynajmniej jestem spokojna, ze z Małym wszystko ok.
Ogólnie to dużo było tam mamusiek z maluszkami- nie wiem czy to ze względu na lekarza czy raczej na terminy w innych przychodniach..

krysiaczek, moze i jedno i drugie?
dzisiaj mialam dluuuga rozmowe z sąsiadką (tą przyjaciólką rodziny). właśnie o lekarzach. ona mowi, ze od dawna nie byla na nfz nigdzie, bo nie ma zamiaru sie denerwowac, czekać i wykłócać. ale powiedziała mi, że jej córka pracuje z mężem w jakiejś firmie z alkoholami, ale w Warszawie, i ich firma opłaca dodatkowe świadczenia rodzinne w prywatnej klinice, i mówi, że chodzą z dziećmi i bez problemu, i terminy, i obsługa, no i nie płacą, bo to opłaca firma.
a w budżetówce niestety tak nie jest. słuchajcie, ja i tak z ubezpieczeń grupowych dostałam 1500zł za urodzenie dziecka, a mój mąż, ma dokładnie to samo ubezp grupowe u siebie w pracy, ale ich pracodawca płaci najniższe stawki, (wiecie, zeby jak najmniej wydać) i on dostał tylko 800zł za urodzenie się dziecka.
tak załuję, że nie ma u nas takiej służby zdrowia jak w Anglii. tam mieszkałam przez 2 lata, i nie było problemu z zadnym lekarzem... moze kiedyś się i u nas tak stanie....

eh ide odpocząć póki mała śpi.
dobranoc kochane :*

reklama
Hej Kobitki!

Future mi też firma gwarantuje pakiet bezpłatnych wizyt u specjalistów, ale jak zaszłam w ciążę zaczęłam szukać ginekologów, którzy świadczą usługi w ramach tego pakietu...niestety same konowały...co z tego, że obsługa, że bez kasy i bez kolejek...
Ucałuj Helenkę :* z okazji "miesięcznicy" :)

Aga gratuluję pierwszego spacerku :)
Wiem, że takie wiszenie na piersi jest uciążliwe, czasami nawet przytłaczające...ale bez nerwów to minie :) wiem co mówię :) później będziemy płakać, że trzeba odstawić maluszki...:(

Gaja kiedy zaczynasz werandowanie??

Krzesełka nie wygrałam :(

No cóż trzeba iść za ciosem, wiosenne porządki część 3... sypialnia...

Miłego dzionka!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry