• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Poród w Gorzowie WLKP

dzięki Larvunia, to czekamy na odpadniecie pępka :)

gaja nie ubieraj za ciepło bo będzie ci mały chorował....

jutro ma być cieplutko :) więc już się nie mogę doczekać jak pójdziemy na spacerek :-D

reklama
gaja - my po hipp bio mieliśmy problemy z kupka, ale po plus i po combiotiku kupa jak ta lala. od wczoraj helenka robi prawie w każdą pieluszke.

słuchajcie też kupiłam pampersy w niemczech, inne niez u nas, ale są takie fajne, elastyczne, a siuśki jak wpadną, to ja przez ciuszki czuję, że nasikane, bo sie taka galaretka robi. noświetne są. co do wielorazowych, to mała nadal za mała... nie wiem, czy wogole bedzie na tyle duza, zeby je nosić. no ale czekają...

co do pępuszka, to Helenie odpadł jeden dzień przed skończeniem 2 tygodni. ale ja smarowałam gencjaną, i nie bałam się jej uzywać. zresztą moja mama jak ją posmarowała, to poł brzucha fioletowego. ale nawet zauważyłam ostatnio taką wilgoć z pępka, to posmarowalam jeszcze raz, zeby dobrze zaschło wszystko.

no a powiem wam, że wczoraj była taka grzeczna w niemczech. wzieliśmy wózek, jeżdziliśy wszędzie, ze 3 godziny, bo to takie centrum handlowe, ale otwarte, nie jak askana. taki jakby biznes park. pełno sklepów ale każdy koło siebie. raczej spożywcze, kauflandy stragany, kebaby i inne... a ona przesłodka... ani razu nie wydała z siebie dźwięku... kochana...

szkoda tylko, ze teraz wyje!

u nas też nie ma pogody niestety!

Future hello ;-)
no wlasnie jakiej firmy pieluch urzywacie :confused: papmersy :confused:
JA juz mam zakupione 2 opakowania papmersow w rozmiarze 4 :-D
mezus zakupil ostatnio gdzis w promocji byly....
z Marcelkiem tylko ta firma byla :tak: uwazam ze sa najlepsze...
pare razy mialam tansze, jakies hagiessy czy cos takiego i inne ale nie pasowaly zawsze albo kupka wyszla bokiem, albo twarde jakies mi sie wydawaly :-p

dokladnie tak samo mysle, huggisy przepuszczają wilgoć! najlepszcze pampersy. no i happy niczgo sobie tez... ale my przywiezliśmy pampki (firmy pampers) co tutaj nawt takch ne widzalam. no i 2 już używamy ;)

Ostatnia edycja:
Future jak przyjade do Was to pokazesz mi te niemieckie, az ciekawa jestem :tak:

ja juz chce tulic moja niunie :zawstydzona/y: Wczoraj strasznie mi fikac zaczela, az mnie bolalo pod zebrami :baffled: Ale to pewnie dlatego ze coli sie napilam no i slodyczy sie nawpitalalam za dziesieciu chyba :zawstydzona/y:

Hej Kobity!

Aga Ali pępuszek odpadł jakoś 3-4 tyg. także spokojnie, każdemu inaczej odpada...
A co do mleka w szpitalach to podają takie jakie dostają od producentów w ramach promocji i teraz akurat mają Hippa, jak ja byłam to było chyba bebiko...
Gaja ale nie możesz obwiniać siebie za te sprawy, każdy ma inny organizm, a przy cesarkach dodatkowo z rozbudzeniem laktacji są problemy...a z drugiej strony cesarka była deską ratunku i tak jak już pisałam najważniejsze, że jesteście zdrowi. A ja tak jak Larvunia z pierwszym dzieckiem po 3,5 miesiąca wracałam do pracy i też musiałam przejść na mleko modyfikowane i też się odchował chłopak :)
Gaja jak Wiktorek nie płacze i nie boli go brzusio i nie pręży się, że chce, a nie może zrobić to nie musisz iść do lekarza, maluchy naprawdę bardzo różnie robią kupki. Moja Ala np. robi kupę co 3-4 dzień!!!

Z tym przegrzewaniem to ja też mam problem, ciągle mi się wydaje, że Alicji za zimno i ubieram ją za grubo, a na dworze ona się wścieka bo jej za gorąco...Z Łukaszem z kolei (urodził się we wrześniu), było tak, że ubierałam go za chłodno i marzł...

Wczoraj tyle nachodziliśmy, najpierw po Gorzowie, potem jak młody wyszedł z urodzin (laski z przedszkola go zaprosiły:)), pojechaliśmy na nierzym...Ala spała od 21 do 02:30 potem do 5 i do 9!! ale pospałam :)

Future jeszcze niedawno pisałaś, że 1 są za duże na Helenkę, a tu już 2 w użyciu, ale szybko mała rośnie :-)
Powiedz gdzie byłaś w Niemczech i po ile, i za ile te pampki?? Ja też bardzo sobie chwalę pampersy, jak Łukasz był mały to próbowałam z Huggisami, ale zawsze przemokły...dobre jeszcze były, ale to jak już był starszy Dada z Biedronki, naprawdę polecam...

Larvunia zleci jak nie wiem i już będziesz tuliła Alicję :-)

Ostatnia edycja:
Kasiulem..prezyl sie wlasnie i troche poplakiwal po kazdym jedzeniu. Ciezko bylo go uspokoic. Ale jak zmienilismy mleko to odrazu zaczal sobie pierdziec i dzisiaj trzasnal dwie kupy :D Az zdjecie zrobilismy tacy bylismy zadowoleni :P Teraz spi grzecznie. Jedyny minus tego nowego mleka to smak. Ochydne jest. Ale to nie dla mnie :P Do pediatry i tak trza isc miedzy 2-4 tygodniem, a chcialabym aby mi recepte wypisal na tego Bebilona bo jest o polowe tanszy.

Aga wiem wlasnie :) Jak to mowia: nadgorliwosc gorsza od faszyzmu. Pozniej ubiore go o jeden laszek mniej niz wczoraj.

Future do Aldika jezdzisz? Tez chcialam pojechac, bo chyba taniej wychodzi tam sie zaopatrywac w jakas chemie do domu czy wlasnie pampry itp.

słuchajcie byłam w aldiku, ale nic nie bylo. pustki normalnie. a mleko i pampersy kupilam w kauflandzie. Larvunia nie mam juz opakowania, bo ja wszystkie wykladam sobie na polke, nawet nie wiem jak sie nazywały. wiecie co za 50sztuk wyszlo 8 euro, czyli jakies 36 złotych. czyli tak samo jak u nas. nie jest taniej. ale skoro bylam.

sluchajcie a moja placze od rana i wczoraj plakala, nie wiem sama, moze to to mleko...boze! co tu robić.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry