• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Poród w Gorzowie WLKP

aga dzwonilam do lekarki. kazała mi kupic humane. narazie dałam jej troszke, ale nie chciala pic. plakala nam dzisiaj od 15 do 22. wlasnie 10 minut temu zasnęła. i nie bedzie nawet dlugo spala, bo pewnie glodna. herbatką rzygała na pol pokoju. nie mogla zrobić kupki. w wannie ją dłużej trzymałam, to tylko bąki puszczała. aż teraz zrobiła kupkę i od razu zasnęła. ciekawe jak to mleko. więcej powiem dopiero jutro, jak więcej zje...

eh. wolałabym, zeby mnie bolało niż ją...

reklama
Hej Babeczki!

Aniołek
ja kupiłam butelki aventu i smoczki też ( z Łukaszem też używałam rzeczy z tej firmy i mi no i Tutsowi odpowiadały :)), ani jedno ani drugie nie jest mi potrzebne...Ala uważa tylko cycusia...czasem już mam dość, bo dałabym jej dydusia i zasnęłaby...ale ona ma odruch wymiotny jak chcę dać jej smoka :(

Aga Ty mi natychmiast pisz co robisz, że tak szybko waga Ci leci!!! Ja schudłam 14kg i znów stanęło :( nie mogę na siebie już patrzeć :(

Wczoraj poszłam na dłuuuugggiii spacer, trwał aż 4h i wyobraźcie sobie, że moja niunia spała przez cały ten czas!! obawiałam się, że przez to nocka będzie do duszy, ale nie... przespana :-) i teraz znów śpi maleństwo :)
Dziś do nas przychodzi pielęgniarka środowiskowa...nie wiem co to za cudo, bo jak Łukasz był mały to przychodziła tylko położna, a teraz nie wiem do pół roku chyba jeszcze pielęgniarka...zobaczymy...

Future ale Ty się masz bidulka z Helenką, no i ona jak się męczy :( mam nadzieję, że w końcu natraficie na mleczko, które jej odpowiada pod każdym względem no i jest dostępne "na każdym rogu". Ucałuj słodziaka :*

Gaja a Ty jak tam?? Spacerujesz już???

A jak tam przygotowania do Świąt??

Ostatnia edycja:
moja spi wlasnie na mojej piersi. przytulona, najedzona, ciekawe co wieczorem...

jakie przygotowania. dziecko jest, okna mogą byc brudne.
wczoraj odkurzylam...liczy sie do swiatecznych porzadków?

Ostatnia edycja:
Liczy się :)
Szkoda tylko, że moja rodzina tego nie rozumie, najchętniej wszyscy zwaliliby się do mnie na śniadanie... oczywiście w całości przygotowane przeze mnie...

Aniołek gratuluje synka :) Ja kupilam butelki aventa i powiem szczerze, ze strata pieniedzy. Nie lubie tych butelek podobnie jak Wiktorek. Zadowolil sie taniochą za 6 zl :) Smoczek tez mial taki malusienki w sam raz do jego pyszczka, a okazalo sie ze trzeba mu kupic wiekszy okragly.

Kasiulem wczoraj wyszlismy pierwszy raz. Dzisiaj tez bedziemy szli jakos o 14 bo wtedy chyba najcieplej.

Byla polozna przed chwila u mnie. Zdolowala mnie ;/ Powiedziala, ze w ogole sie z dzieckiem nie znamy bo piersia nie karmie. Mowie ze przystawiam, ale jemu lepiej idzie z butelka niz z cycem. Przeciez nie bede meczyla dziecka na sile jak placze bo glodne. Chociaz pokarm zrobil sie taki jak powinien byc, ale jest go za malo.

Gaja weź przestań. to suka jakaś a nie położna. Ty wiesz co dla Wiktorka najlepsze. a nie jakaś stara durna krowa. ja też karmię butlą i co, mam się co chwilę przedstawiać Helence? bo mnie nie zna? kpiny. Dla wiktorka jesteś najważniejsza na świecie, jak go położysz na brzuszku, albo przytulisz do policzka, to wszystko będzie jasne. Nie dołuj się jakąś wstrętną, szpetną, starą babą, która pewnie sama nie ma dzieci, bo nikt jej nie chciał zrobić. Ja to jestem taka, że bym to zgłosiła do przychodni, takich rzeczy się nie mowi. moglas jej odpowiedziec, a czym mam go karmić? powietrzem, jak nie butelką?
nie martw sie naprawdę. mi leci juz okolo 20-30ml na dzień z cycków, wiec mała chyba mnie zapomina. wczoraj jak ją przystawiłam to owszem pociągnęła przez minutkę, aż się sutek schował, a ona w taki ryk, jakbym ja conajmniej obdzierała ze skóry. moglas tej durnej babie powiedziec,zeby dala swojego cyca i nakarmila, to na to samo by wyszlo.
boze jak ja nienawidze durnych ludzi...

Gaja, co to za położna?? jakaś psycholka!! Weź wyrzuć z pamięci to co Ci ta baba nagadała!! Matko co za debi....lka!! Nie uważam żebyś była "gorszej jakości" mamą dlatego, że podajesz butelkę!! A dziecko, tak jak Future pisze, najważniejsze, że jest przy tobie, tulisz je, masujesz...on przecież czuje twój zapach, poznaje głos, kocha Cię już bezwarunkowo. Przecież to nie jest zarezerwowane tylko dla matek które karmią piersią!!!
Normalnie jakaś masakra, brak mi słów!!
Gaja jesteś najlepszą mamą na świecie dla swojego maluszka i nie ważne czy karmisz piersią czy mleczkiem modyfikowanym...pamiętaj o tym!!!
Ja miałam świetną położną, nigdy nie skrytykowała mojego postępowania wobec MOJEGO dziecka!!!
Przed chwilą była też ta pielęgniarka o której pisałam, też świetna babka...

Może rozważ zmianę przychodni w takiej sytuacji...ja polecam doktor Karczewską!!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry