• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Poród w Gorzowie WLKP

Future dobrze że zadzwoniłaś...trzymam kciuki żeby Helence przeszło po nowym mleczku, aż mi jej szkoda, bo nie wyobrażam sobie żeby moja tak płakała... pewno bym ryczała razem z nią...ucałowania dla Twojego szkrabka :***

Kasileum moja też ma odruch wymiotny jak daję jej smoka :)))) a co do kg to ja tylko na gotowanym jadę :-) mało doprawione tzn prawie bez soli a cukier daję tylko do herbaty (no i rano jak jem ryż z jogurtem naturalnym to dam łyżeczkę cukru ;) mam nadzieję że Lenka "wyciągnie ze mnie" cały nagromadzony tłuszczyk ;-)...
i w końcu spacerki :) dziś byliśmy 2,5 godzinki :) gorąco jak latem, aż się zastanawiam w co ubierać to moje dziecko żeby nie przesadzić w 2 strony (żeby jej nie przegrać i aby nie zmarzła....

Gaja
nie przejmuj się, głupia baba (9 miesięcy nosiłaś go pod serduszkiem i jesteś jedyną osobą którą on zna od początku i kocha bezwarunkowo)
a po 2 tygodniach przestawienie na karmie piersią jest jeszcze trudniejsze ale możliwe, koleżanka po 3 tygodniach odstawiła butlę i daje tylko cyca i je bez problemu, ale to ciężkie, bo płakać będzie niemiłosiernie.....dopiero jak zgłodnieje na maxa to chwyci cyca (ale będzie krzyk okropny - wiem z doświadczenia...moja tak bardzo płakała a ja z nią...) ale to twój wybór i uważam, że wcale jemu nic nie umniejszasz jak nie dajesz cyca....mój siostrzeniec też wychowany na butelce w ogóle nie choruje...po za tym odciągnięte mleczko też mu przecież dajesz ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Kasileum a co do przygotowań do świąt to u mnie tylko okna pomyte (jeszcze w ciąży jak byłam :) jeden dzień u teściowej a w drugi u mamy...:-)
kochana u nas każdy zaproszony zawsze bierze coś do jedzenia więc nawet ten co zaprasza nie ma tyle roboty (polecam sprawdzony sposób) no może po za zmywaniem po gościach (ale to zmywarka załatwia sprawę :). Po za tym ty masz maleńkie dzieciątko więc powinni ciebie zapraszać...:tak: :*

gaja
nasze dzieciaczki w gazetce były (jakiaś nowa darmowa gazeta - moja mama jutro mi przywiezie :) widziałam Wiktorka...wiem że to on, bo tylko 5.04 jeden jest Wiktorek ;)))

Ostatnia edycja:
czesc

wlasnie co wrocilam, nogi to mi w dooope wlaza na maxa
wypuscilam sie w bucikach na obcasie w ciazy w 8 mies i mam za swoje
Mlody zasnol w aucie ... i spi smacznie w domciu dalej
Wiec:
Mloda jest nadal kobita, bo byl brak siusiaka na usg
jest na + prawie o 2 tyg czyli rodzic juz moge na poczatku czerwca
wazy 1973g, organy w normie...
lozysko w dnie i na lewej sciance...
mloda lezy glowka w dol i w koncu zobaczlam jej buzke na usg
Ja... Szyjka skrocona ma 1,5 cm, rozwarcie na 1 cm
mam lezec, lezec i jeszcze raz lezec...

sorki zrobilam kopiuj- wklej...z gorzow i okolice, ide spac juz ledwo zyje....
pozdrawiam!

Gaja dziękuję za gratulacje :)
A odnośnie komentarzy tej niby "położnej" to brak mi słów. Taka baba to tylko do odstrzału!!

No i bardzo dziękuję Wam wszystkim za odpowiedzi.
Zanotowałam w mózgownicy ;)

Utwierdziłyście mnie tylko w przekonaniu, że nie zawsze droższe = lepsze.

Future
biedna Twoja Maleńka, tyle się napłakała, ale miejmy nadzieję, że już teraz będzie tylko lepiej.

Całuski dla Waszych Dzieciaczków i słodkich snów..

Hej!

Aga coś czuję no i proszę, w miarę możliwości czasowych, podrzuć mi choć troszkę jadłospisu jaki stosujesz (chociaż rozpisz jeden dzień);-) Z cukrem na szczęście nie mam problemu bo w ogóle nie używam :)
Ze Świętami w końcu jakiś ład...na śniadanko do mamy, a po południu przyjdzie do nas teściowa, choć powiem wam, że w ogóle nie czuję atmosfery świątecznej...

Jak na razie upajam się tym ciepłem...wczoraj w krótkim rękawku a i tak gorąco...powiedzcie czy na sandały jeszcze za wcześnie?? Bo ja z chęcią bym już ubrała... tak mi ciepło, że nim dojdę do domu z przedszkola, a muszę się wdrapać po schodach z wózkiem, to jestem ugotowana, a nogi puchną mi od gorąca!!!
Aga ja Ali wczoraj ubrałam body na to koszulkę z długim i spodenki i tak poszłyśmy, była cała cieplutka!!!

Larvunia, kochana dbaj o siebie i Alicję!! Leż ile się da!! Przecież to nawet jeszcze nie 32tc a tu już rozwarcie!! Wiem, że będzie Ci ciężko bo masz małego bąka, który też potrzebuje Twojej uwagi, ale w tym momencie brzusio jest najważniejszy!! Buziaki :**

Witam kochane:)
ja nadal z wami jestem i czytam codziennie:) nie udzielam się, bo do powiedzenia narazie nic nie mam:) jeśli chodzi o dzieciaczki:) urodzi się to się przyłączę:-)
Byłam dziś u lekarza. Wszystko oki, zero skurczy, zero rozwarcia szyjka w normie tak więc pozostało czekać. a Ja już bym chciała urodzić, bo czuję się strasznie:szok:
Opuchnięta, obolała, niewyspana... no cóż:) dość narzekania:)P)
miłego dnia:) wam życzę:-D

kinga niewyspana to Ty dopiero będziesz hehhe ;)

Laruś - sorki ale chyba nie gratulowałam jeszcze, że z brzuniem dobrze i z malutką w środku cipuszką ;) ważne, że babiczka :-)

moja mała lepiej, dziś zasnęła, ale wieczorem jeszcze troche płakała. ale chyba zostane przy tym mleku, bo to też narazie kwestia przyzwyczajenia jej do tego mleczka. nie bede zmieniać mleka po jednym dniu.

zauważyłam, że bardzo płacze przed bączkami. później sobie popryka trochę i się uśmiecha...no nie wiem, obserwacje trwają.
dziś jedziemy do neurologa na usg główki. ach te wcześniaki.
buziaczki od Helenki ;* Helusia u babci 06.04,11. 022.jpg

Aga no to moj dzieciaczek :-) troche mu sie fryzura rozwalila na tym zdjeciu :P A co do piersi to nie mam sumienia na chama go glodzic i sluchac jak placze. Jak troche placze to sie denerwuje i zaczynam ryczec razem z nim. Przystawiam go, ale nie zmuszam.

A polozna musze przebolec. Jeszcze zadne dziecko zle sie nie rozwijalo na sztucznym. Gdyby tak bylo to by nie sprzedawali. No i tatus moze karmic :) W ogole ile jest tych wizyt?
I dziekuje za wsparcie. :) Doluje takie cos jak ktos krytykuje bo nie karmie. Przeciez to nie moj wymysl. Szkoda tylko ze w szpitalu nie wzieli pod uwage jakie wazne jest pierwsze karmienie. Moze potoczyloby sie inaczej.

Future jak tam gojenie rany po cesarce? Masz czucie powyzej? I jak tam u lekarza bylo?

Kasileum ja jem rano 1 grahamkę z wędliną (bez masła) herbatkę z 1 łyżką cukru, na obiad: gotowane ziemniaki (lub ryż lub kasza gryczana albo jęczmienna) mało soli, i gotowane piersi, ryba, robię sobie sos koperkowy na 0,5 kostki rosołowej (tarkowana marchewka, pietruszka, seler, zagęszczam 2 łyżkami mąki i 1 łyżką jogurtu naturalnego. a na kolację 1-2 grahamki z wędliną albo 2 plastrami sera żółtego :)))
i tak sobie jem (a czasami jak mi się chce mocno to biszkopty sobie zjem :)
na śniadanko też jem ryż gotowany z jogurtem naturalnym i do tego łyżeczka-dwie cukru.
no i kolejny kg mniej :)

ale dziś pospacerowałam!! :))) takie randewu zrobiłyśmy że szok :)

Larvunia uważaj na siebie i naprawdę leż, bo to nie przelewki...a Alunia jeszcze taka malutka...niech jeszcze sobie siedzi u mamusi :tak: w końcu tam jej najlepiej...

Byłam dziś u lekarza z naszą małą i przybrała nam 700 gram :) (przez 2 i pół tygodnia) także waży prawie 4 kg :) ładnie tyje na cycu. Jedyne z czym mnie zmartwiła to, że pępuszek ma wystający (podejrzenie przepukliny) i jak jej się nie whłonie to będziemy musieli iść do chirurga :-( ale mówiła że jak odpadnie to powinno się wchłonąć...zobaczymy.

Gaja fajnie wyszedł Wiktorek :) moja tak śmiesznie, jakby niewiadomo jak gruba była a ona tam płakała bo głodna była...;-) i taką minę trzasła :*** mój słodziak kochany.

reklama
no halo!
byla dzis u mnie larvunia...to jest agentka mowie wam!

u lekarza wszystko super, mała jest zdrowa, nie ma nic niepokojącego i wszystko w normie jupi...
i śpi cały dzień. ciekawe co bedzie wieczorem. jest tak ciepło, zero wiaterku u nas na wsi, moja mama przyjechała i jeszcze ją wozi po dworze ;)

gaja mam już czucie powyzej, ale nawet schodziła mi stamtąd skóra ;)
ale powiem szczerze, ze jeszcze nie czuję się komfortowo z tą raną. niby zagojone, ale wciąż czuję ją. a jak włoski odrastają to bardzo nieprzYjemna sprawa...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry