• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Poród w Gorzowie WLKP

reklama
Witajcie Dziewczynki.
Dawno się nie odzywałam, ale czytam Was codziennie.
Przede wszystkim gratuluje ślicznych dzieciaczków.
Ja niedawno dowiedziałam się, że będę mieć synka :)
Chciałam zapytać Was, czy dajecie swoim noworodkom smoczki? Jeśli tak to jakiej firmy i jakich butelek używacie do karmienia.
Jest taki wybór, że sama nie wiem jakie będą najlepsze.
Pozdrawiam ;)

no niestety moja miesięczna niunia wczoraj zaczeła ciumkać smoka i ciumka strasznie. a nie chciałam jej dawać...no ale sama wybrała. smoczek mam firmy nuk, akurat taki malutki na jej maleńką mordke w sam raz.
butelki mam canpol lovi ale mała się krztusi bo niby smoczek wolnoprzeplywowy ale za duza dziurka. dokupilam zwykle tescowe smoczki i są ok. mam tez butelki tommee tippee i tez sobie bardzo chwale. i mam też aventy, ale nie lubie ich nie wiem czemu. a powiem wam szczerze, ze oni cudują z tymi butelkami a najfajniejsze są zawsze takie chude a długie butelki. moim zdaniem ;)

cześć dziewczyny :)
dziś lato zawitało tej wiosny :-D cudowny dzień...byłam na spacerku i jeszcze potem mała spała mi na balkonie ogólnie chyba ze 3 godziny :) a i spała mi ładnie tej nocy od 12 do 4.30...spałyśmy razem w łóżku bo byłam tak zmęczona, że zasnęłam, nim ją odłożyłam...dobrze że jej nie zgniotłam :P (poprzednia noc za to - masakra...chodziłam na rzęsach).
Od porodu zeszło mi 13 kg, a jeszcze 9 zostało (masakra przytyłam ostatecznie w ciąży 22 kg!) brzuchol już prawie spadł cały, trochę jeszcze tylko zostało, mam nadzieję że niedługo i te 9 mi zleci :P

aniołek ja daję smoczek, ale mała niechętnie go ciumka, woli cyca (smoczki mam LOVI - są śliczne i mają ortodontyczny kształt, a butelki tommy tippee wolno przepływowe o anatomicznym kształcie piersi - użyłam jak dotąd tylko raz bo przeszliśmy na karmienie piersią. Laktator też mam tommy i jest super; ręczny. Mam jeszcze elektryczny Baby ono polecam super!

Buziaki dla Was! i wytrwałości z pociechami! Future mam nadzieję że Heli przeszło, może dzwoń do tego lekarza, po co masz się i ją męczyć aż do 27...

Kasileum z moja jeszcze się nie da "pogadać" ale jest taka śmieszna przy cycu, takie miny robi, i czasami jak jej za słabo leci to aż piśnie ze złości :-D

reklama
czesc
ja mam dwie butelki aventu malenkie, ktore dostalam z gratisami na pierwszej wizycie u ginka ;-) Z Fruciem tez tej firmy butelki mialam i bylam zadowolona, ale moze to dlatego ze zadnej innej w reku nie mialam :sorry: Jakos Fruciu nie nazekal ;-)
Nad smoczkami tez sie zastanawiam wlasnie, moze mloda bedzie akurat potrzebowac, bo mlody tylko do 3 mies ciumkal, ale to juz pisalam ....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry