• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Poród w Gorzowie WLKP

HELO. no Helusia ma miesiąc. dała pospać do 9 ;) kochane dziecko. ja nie mam tego dylematu z piersią, że ciągle wisi mała, ale wszedzie gdzie idziemy musimy zabierać butle, albo dwie, albo termos z gorącą wodą...no jak nie urok ... :-)
ale nie ma tego złego.
z piersi mam coraz mniej, a małej jak wczoraj wieczorem podsunelam, to zaczela na mnie krzyczeć, mialam wrazenie jakby chciala powiedziec: co to ma byc, wiesz, że nie moge złapać, to nie zabawa, po co mnie męczysz...no i dałam butle i dziecko jak aniołek zasnęło... no cóż, natury nie przeskoczymy. a z piersi m am coraz mniej... no trudno.

dziś było ladne słoneczko, ale gdzieś się zagubiło, a my chcemy iść na spacerek...

reklama
masz rację Kasileum, że czasami bywa to przytłaczające, wczoraj miałam jakiś kryzys i się poryczałam ze zmęczenia... :( najpierw mała cały czas wisiała na cycu w między czasie zrobiła kupę to ją przebrałam, potem znowu do cyca bo się rozbudziła :) następnie ją odkładam do spania: atak czkawki co ją denerwuje jakieś 15 min :/ jak jej już przeszło to się ulało i zalała śpiochy - przebieranie, a potem znowu głodna :/ :rofl2: także poryczałam się już ze zmęczenia....ale potem za to spała mi do 4 rano od 24, a następna pobudka o 9! także jestem happy :-)

Kasileum u mnie wiosenne porządki ograniczają się do prasowania :-D

Future wszystkiego Naj dla Heli!!! ;***

A co do bioderek to prywatnie przyjmuje też lekarz na Walczaka w przychodni "nasze zdrowie", ja będę musiała tam iść bo w GLS wypadało by w 7 tygodniu, a położna powiedziała, że musi mała być zbadana między 4 a 6....jeszcze zobaczę, może do tego "Medisona" zapiszę....

Dzisiaj znowu spacerek! :)
Miłego dnia kobitki :**** bo nie wiem czy uda mi się jeszcze dziś z Wami zamienić słowo ;-)....buziaki!

Hejo ;-)

Zazdroszcze Wam karmienia piersia. U mnie sprawa wyglada tak jak u Future. Cycka traktuje jako smoczek. Zreszta pokarm mam strasznie jalowy. Sama woda. Probuje go przystawiac, ale jak tylko cos mu poleci to wypluwa. Wiecznie caly pozalewany jest. Ciagle placze przez to, bo nie dosc ze nie urodzilam go wlasnymi silami to jeszcze nie mam na tyle pokarmu zeby go wykarmic. Sadze, ze tez duzy wplyw na jego podejscie do cyca mial pobyt w szpitalu. Tam karmili go butla...wie juz, ze mozna latwiej sie najesc.

Kasiulem chcialam dzisiaj go werandowac z siostra, ale sie zmyla szybko, bo jej synek troche wojowal. A ja boje, ze sie przeziebi czy cos. Tak to bym na nia zgonila :P Zartuje oczywiscie. Jutro jak bedzie taka pogoda jak dzisiaj to zaczne. Bedzie moj wkoncu w domu. Nie chce zeby go omijalo cokolwiek :)

Aga nie przejmuj sie. Ciesz sie, ze mozesz karmic :) Wierze, ze jestes zmeczona..ale to slodkie zmeczenie :) Bliskosc z corcia :)

A co do snu to moj dzisiaj pospal od 24 do 4 a pozniej obudzil sie po 7 dopiero :D Jak nigdy.

Hello...ale tu cisza....!!

Aga co z tych wiosennych porządków jak nie dotarłam jeszcze do końca, a tu już od nowa trzeba zaczynać...:(
A tak jak Ciebie czytam, to dokładnie jakbym siebie widziała jeszcze parę tygodni temu :) Też płakałam...teraz jest o niebo lepiej..trzymam kciuki za cierpliwość, jeszcze troszkę i wszystko się unormuje :) Buziaki dla Lenki :***

Gaja
to przecież nie twoja wina, ani poród, ani brak mleczka!!! Widocznie tak musiało być...i tak najważniejsze, że jesteście zdrowi!!! A na mleczku modyfikowanym też przecież będzie zdrowo rósł!!! :) Głowa do góry :) Buziaczki dla Wiktorka :***

Miłego weekendu dziewczyny!!

no pewnie Gaja nie martw sie. moja mala 2100 jak wychodziła ze szpitala a po 4 tygodniach 3200 ;) na modyfikowanym. na hippie.

wlasnie wrociliśmy z niemiec, gdzie kupiliśy mleczko dla malej, bo oczywiście w całym gorzowie nie można dostac. ale połączył się hip bio i hipp plus w hipp combiotik, od kwietnia, wiec moze już nie być plusa wogole. gaja jak jedziesz na hipie to kupuj combiotik. na allego jest, ale moze i w sklepach tez...

łeb mi peka, nocka nie przespana...chyba sie zdrzemne...

Kasileum Dziękuję kochana za słowa otuchy! masz rację niedlugo będzie lepiej :) w sumie co dzień jest lepiej, więc trzeba tylko nam czasu.
Chodzimy już na spacerki także jest cudnie :) bo to siedzenie w domu...przytłaczające było.
Całuski kochana dla Twojej Aluni! :***

Future ja dziś wstałam o 12.30 :-D...a z tym mlekiem to przesadzają! Nie wiem po jaką chole... podają je w szpitalu skoro w całym Gorzowie ich nie ma! A przecież każdy pyta o to mleko...więc nie bardzo rozumiem o co chodzi....

Ja w środę idę do lekarza z małą, ciekawa jestem jak tam przybrała, pulaski jej się zrobiły takie fajne :) najgorzej, że kąpać się nie bardzo lubi a raczej wycierania po kąpieli - krzyczy w niebogłosy :/ co przyznam mnie stresuje....

A powiedzcie kiedy waszym pociechą odpadł pępuszek? moja kończy dziś 2 tygodnie i jeszcze nic jej nie odpadło :-) i zastanawiam się kiedy to może nastąpić....

Buziaki i miłego dzionka dziewczyny!!!! Zbliża się godzina "0" - czas kąpania ;-) idę się zbierać....

gaja
jak tam werandowanie Wiktorka?

aga mojemu malemu jakos po miesiacu odpadl , roznie dzieciaczkom odpadaja, nie martw sie na zapas ;-)

a jak nie wiecie o co chodzi z tym mlekiem to pewnie chodzi o pieniadze ;-)

ciekawe kiedy moj mlody spac pojdzie... spal dzis od 15.00 do 18.30 :dry:

Future ..wlasnie jechalam na tym combiotyku, ale dzisiaj zauwazylam ze ma kolki po tym. Kupilismy mu w aptece Bebilon Pepti 1 i zero problemow. Po Hippie tez ostatnio mial problemy z wyproznieniem. Zdziwilo mnie to bo wczesniej mial kupy normalne. W sumie to kupy nadal nie zrobil od wczoraj, ale zaczekamy i w poniedzialek najwyzej pojdziemy do lekarza.

Aga dzisiaj pierwszy raz werandowalam. Troszke sie Mlody zdenerwowal na spiworek, bo ciezko bylo mi rekoma majtac, ale pozniej poszedl w kimono. Pol godzinki ponad sobie tak polezal w wozku. Ale chyba bo za grubo ubralam bo sie zgrzal niemilosniernie.

Kasiulem dzieki za pocieszenie, ale wiesz jak to jest. Jako matka chcialabym dla niego wszystkiego co najlepsze, a wiadomo ze mleko matki jest najlepsze. Ubolewam nad tym, ale nic na to nie poradze.

Helenka ma juz miesiac, Lenka juz 2 tygodnie, Alunia prawie 3 miesiace. Jak ten czas leci :)

reklama
dziewczyny nie zalamujcie sie...
ja tez cycem karmilam tylko 3 miesiace, w 4 miesiacu worcilam do pracy i coraz mniej mleczka zaczynalam miec az w koncu przeszlismy calkiem na mleko modyfikowane.

heh ja zima mlodego zaczynalam na dwor wyprowadzac , calkiem inaczej bylo, teraz w czerwcu jak urodze to nie wiem jak ubierac juz wogole :sorry2:
mowia ze o jeden ciuszek wiecej niz siebie, bo dziecko lezy przeciez nie chodzi... no ale.. :sorry2: kazdy chce jak najlepiej co nie ;-) tez pewnie bede przegrzewac

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry