reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poród w Gorzowie WLKP

reklama
Witajcie!
Byłam dzis u gina i Julianek waży 2,2kg hehe i nie zapowiada się na wcześniejszy poród, więc się jeszcze pokulam zapewne do października.
Dzisiaj tak gorąco, że masakra, siedzę przy wentylatorze, bo wyrobić nie można:(

A co do imienia Julian, to rzeczywiście z tej bajki, nawet mąż się śmieje, że jak będą urodzinki małego, to będzie mu mówił, że to nie urodzinki, tylko dzień Juliana jak w bajce hehe:))

Aneczka bardzo dobrze, że Cię długo nie trzymali, a ta dietke też miałam i cukry się unormowały.

tylko co najlepsze że ja te cukry to nie mam wysokie, bo po 80, 70 zdarzyło się 100.ale to wszystko w normie.ale dietka mi dobrze zrobi, przynajmniej się zdrowo będę odżywiać:)

Muszę się Wam pochwalić Lenka ma pierwszego ząbka!!!!! szok już 3 dni temu wyczułam palcem coś ostrego, mówiłam mężowi a on, że to na pewno nie ząb, dzisiaj wziął łyżeczkę no i zastukało :)))) oby wszystkie tak wyszły...niezauważone...;)))
Dziecko nam zrobiło prezent na rocznicę ślubu!

Kupka poszła po czopku glicerynowym (dzwoniłam do położnej) bolał ją brzusio i się prężyła...

Hej dziewczyny :)

Kasiulem Twoja Ale to ja sobie chyba podbiore na synowa :) Sliczna dziewczynka. A Łukaszek napewno zlamie nie jedno serce tymi slicznymi oczami :)

Co do ulubionych zabawek...Moj zasypia z taka przytulanka...na koncu jest kubus puchatek takze jak sie budzi to ma z kim gadac...jak siedzi w lezaczku to uwielbia gryzc gryzaka TOMMEE TIPPEE-gryzak gryzaczek 'KOŚĆ '-6 m+ (1770017177) - Aukcje internetowe Allegro ..dostal od mojej siostry...rewelacja dla zabkujacych maluchow.....uwielbia jeszcze taka ksiazeczke z materialu..ma rozne faktury..kolory..piszczalki...Jak sobie lezy to uwielbia bawic sie albo poprostu patrzec na pilke z fisher price FISHER PRICE ŚPIEWAJĄCA PIŁKA NOŻNA GRATIS GWARANC (1770181076) - Aukcje internetowe Allegro ... tez super sprawa bo jak lezy na brzuszku to probuje do niej dotrzec.

Aga a jak tam waga Lenki? Noi gratuluje zabka :) A jeszcze nie dawno liscie malin zlopalas :p A tu juz zabki wychodza :)

Future super ze juz po chrzcinach...Mala wygladala jak panna mloda ;)

Anka_82 jakos zamilkla ;)

Aaa...widzialam na forum mamy Krola Juliana :D Pozdrawiam goraco :)

Hej!
Future Kasiulem córeczki śliczniutkie, a jakie juz duże :) teraz mi się wydaje, że wszyscy wokół mają duże dzieci :)
Aniołek, u mnie było podobnie. Mój mąż stracił pracę w lutym, byłam załamana, wiadomo, dziecko w drodze, wydatków co nie miara a tu takie zaskoczenie.. Któraś z dziewczyn na forum napisała mi wtedy, że jej mama mówi : Bóg dał dziecko, Bóg da na dziecko i do tej pory pamiętam te słowa. U nas się jakoś ułożyło, dajemy rade, chociaż do dziś mąż nie ma pracy na umowę. Wcześniej pracował w urzędzie, dziś fizycznie, ale to nieważne. Głowa do góry!
Aga gratulacje! No no pierwszy ząbek.. Ważne wydarzenie. Ay chciaobz się powiedzieć - jak ten czas leci ...

U nas - poza kolkami - wszystko dobrze. Coraz lepiej rozumiem synka i chyba też przez to mój instynkt macierzyński eksplodował :-) Maluszek jest przeuroczy, budzi się w świetnym humorku. Budzi się ok. 2, 5 i później 8 rano. Ostatnio śpi z nami i dzieki temu wysypiam się. Na noc usypiam go na rękach, a w dzień w wózku na dworze. Wiem, że bedę musiała też Frania zacząć w końcu odkładać do lóżeczka,
Co do zabawek. Mamy karuzelę Tiny love - Aga dzieki za radę, karuzela podoba się Frankowi, kaczuszka - grzechotka i pszczółka - zawieszka do wózka.

oj widzę, że coś się ruszyło. witajcie dziewczynki.
moja przesypia 11-12 godzin. dziś nie spaliśmy pół nocy, było tak gorąco, a ona zasnela o 20, a wstala o 8. normalnie cudo.

lenka ma zęba...ale jaja. a Hesia się męczy....

Hej dziewczyny :)

Aga a jak tam waga Lenki? Noi gratuluje zabka :) A jeszcze nie dawno liscie malin zlopalas :p A tu juz zabki wychodza :)

Gaja
mała waży 6470, przytyła przez 2 miesiące 610 lekarka źle obliczyła ;) i powiedziała że Lenka przytyła 470 i trzeba ją dokarmiać zupkami ja i tak chciałam ją dokarmiać od tego miesiąca bo wracam do pracy i muszę ją nauczyć jeść. Najgorsze że po tej zakichanej marchewce miała takie zatwardzenie że nie mogła kupki zrobić przez 3 dni...ciekawa jestem jak tak z zupami czy też zatwardzenie będzie miała...chyba że jej później jeszcze jabłuszka będę dawała.

Powiedz jak tam po zabiegu? już po? czy jeszcze czekasz? a chrzciny już robiłaś? dodaj jakieś fotki Wiktorka :)

reklama
Co do zabawek. Mamy karuzelę Tiny love - Aga dzieki za radę, karuzela podoba się Frankowi, kaczuszka - grzechotka i pszczółka - zawieszka do wózka.

Powiem ci kochana że moja do tej pory uwielbia tą karuzelkę :) na początku tylko trochę pod nią leżała teraz leży z 40 do 60 minut i cały czas się jej podoba ;))) a ja mogę spokojnie zrobić obiad czy zjeść...dobry wynalazek...

Do góry