reklama

Poród w Holandii 2011

Astrid mi tez czop nie odszedl wczesniej.. To nie jest zaden znak ze porod sie zbliza, bo u niektorych dziewczyn czop wypada dopiero w wodami plodowymi. mi pecherz plodowy przebila polozna juz na lozku podczas skurczy, takze nawet nie wiem jak taki czop wyglada :D
ja też tak mialam. Czop mi odszedł przy pierwszej ciązy jakieś 2 tyg przed porodem, ale nawet nie byłam swiadoma, że to wlasnie to. A przy drugiej ciązy to tak jak TheHague - pecherz mi przebili na porodówce
Zaraz sobie zjem tortillę mmmm.
Smacznego - ja ją też zjem, ale najpierw musze ją sobie zrobić:-D
Jak sie macie ciezarowki ,jak znosicie te upaly?
Strasznie............

W ogóle to wściekałam się na kraamzorg....
Wkleję moje złości dla tych kobitek, które nie czytają tematu "Holandia":
Wyszla ode mnie pani z Kraamzorg De Waarden i już mam dość...
Pani byla i owszem, bardzo miła ale uświadomiła mi jasno i otwarcie, że NIE MOGĘ WE WŁASNYM DOMU BYC CAŁKIEM SAMA Z DZIECKIEM PRZEZ PIERWSZY TYDZIEŃ i będę musiala brac kraamzorg na 7-8h dziennie...
Ona jakaś chora jest....
Po pierwsze - co ja będę z tą kobietą robila przez cały dzień???? Obiadu mi i tak nie ugotuje, zakupów nie zrobi, a codziennie nie trzeba sprzatać całego domu od strychu po piwnicę (której i tak nie mam)
Po drugie - jak dziecko będzie spać to i ja moge spać - choćby i 24h na dobę - i nie potrzebuje wtedy nikogo, kto będzie mi się pętał po domu, bo tylko będę się stresowac zamiast spać....
Po trzecie - prawdopodobnie u mnie na wsi mieszka kilka kobiet z kraamzorg więc jakby coś to będę mogła zawsze zadzwonić i ona przecież może przyjsc.....
Po czwarte - kto będzie za to płacił????

A po 5 - zaraz zadzwonię do teściowej, niech się kurna pakuje i przyjeżdza po 10 czerwca. Wtedy będę miala opieke 24h na dobe i kraamzorg tylko 3h dziennie....

Na dodatek MUSZĘ kupić drugiego kriuka, chociaż jednego dostalam juz od Wiatraczka. No i te nieszczęsne łóżko musze mieć podwyższone - jak nie swoje to od corki. Szlag mnie zaraz trafi....
Wrrrrrrrrrrr

Ide robić tortille

reklama
ja też tak mialam. Czop mi odszedł przy pierwszej ciązy jakieś 2 tyg przed porodem, ale nawet nie byłam swiadoma, że to wlasnie to. A przy drugiej ciązy to tak jak TheHague - pecherz mi przebili na porodówce

Smacznego - ja ją też zjem, ale najpierw musze ją sobie zrobić:-D

Strasznie............

W ogóle to wściekałam się na kraamzorg....
Wkleję moje złości dla tych kobitek, które nie czytają tematu "Holandia":

Ide robić tortille

To po co jest ta kraamzorg, skoro ona nic nie zrobi :crazy:? Bez sensu.

No ale malutka Ci sie urodzi teraz jak cieplo, to szybciutko bedziecie mogly na dwor wyjsc na spacerek, a za jakis czas razem nad jeziorko mozecie jechac :) Ty z Maja do cienia i wylegiwac sie na swiezym powietrzu :)

No ale malutka Ci sie urodzi teraz jak cieplo, to szybciutko bedziecie mogly na dwor wyjsc na spacerek, a za jakis czas razem nad jeziorko mozecie jechac :) Ty z Maja do cienia i wylegiwac sie na swiezym powietrzu :)
Na szczęście mamy park blisko :-). A jak Maja zacznie ogarniać rzeczywistość, to ją zabiorę do zoo.

Iskierka mi tez wmawiala ze musze wziasc 8 godzin dziennie bo cos tam, ja na sile powiedzialam ze nie chce tyle ze wytarczy mi tylko 3 godz, to te pierwsze dni 2-3 bedzie 5-6 godzin chyba ze bedzie mi zbedna i maly spokojny to jej podziekuje wczesniej przeciez nie bedzie mi siedziala w domu bezczynnie a ja jej za to polacic nie bede.
My teraz wogole lozka nie mamy, stare sie rozpadlo:/ a na nowe czekamy, spimy na materacu:)
tez kazala wypozyczyc te podnosiki i wage jesli chce karmic piersia.

Glupie pytanie ale ciagle sie zastanawiam nad nim...
od ktorego tygodnia mozna z maluszkiem juz wyjsc na dwór? tak np. nad jeziorko w cieniu troszke posiedziec?:)

To po co jest ta kraamzorg, skoro ona nic nie zrobi :crazy:? Bez sensu.
Jeśli bierzesz kraamzorg tylko na 3h dziennie to ona jest po to, by tylko zająć się Tobą i dzieckiem. Jeśli bierzesz na dłużej, wtedy ona moze ci posprzątac dom czy zrobić cokolwiek innego....
Iskierka mi tez wmawiala ze musze wziasc 8 godzin dziennie bo cos tam, ja na sile powiedzialam ze nie chce tyle ze wytarczy mi tylko 3 godz, to te pierwsze dni 2-3 bedzie 5-6 godzin chyba ze bedzie mi zbedna i maly spokojny to jej podziekuje wczesniej przeciez nie bedzie mi siedziala w domu bezczynnie a ja jej za to polacic nie bede.
My teraz wogole lozka nie mamy, stare sie rozpadlo:/ a na nowe czekamy, spimy na materacu:)
tez kazala wypozyczyc te podnosiki i wage jesli chce karmic piersia.

Glupie pytanie ale ciagle sie zastanawiam nad nim...
od ktorego tygodnia mozna z maluszkiem juz wyjsc na dwór? tak np. nad jeziorko w cieniu troszke posiedziec?:)
Wiesz Bernadetko, u nas też stanęło na tym, że przez te pierwsze dni bezpośrednio po porodzie kraamzorg będzie u nas dłużej, a jak wszystko będzie ok, to potem już tylko po 3h. Ale ja uważam, że to naprawde zbedne...
W końcu w PL jak kobieta leży standardowe 3 dni w szpitalu to też żadna pielegniarka nie lata kolo niej jak kot z pęcherzem... Wizyta lekarska jest rano i wieczorem, a pielęgniarka przychodzi tylko wtedy, kiedy ją zawołasz...
I coraz częsciej masz dziecko przy sobie przez całą dobe i musisz sie nim opiekowac - karmić, przewijać, zabawiać ...

Bernadetka - a po co waga do karmienia piersią????

Ooooooo retyyyyy!
To ja jednak sie ciesze ze tej kraamzorg nie wzielam!!

Jak to mozliwe ze jakas obca baba bedzie Cie zmuszac do czegos???
ISKIERKA powiedz jej ze nie masz kasy ani na kruik ani na podwyzszenie lozka!!!

ISKIERKA powiedz jej ze nie masz kasy ani na kruik ani na podwyzszenie lozka!!!
Drugiego kruika nie kupię, bo nie i tyle. Podwyższenie łóżka wypożycza się za darmo (na szczęscie), ale już wiem, że będzie niepotrzebne...
Zresztą - z mojej ubezpieczalni (VGZ) dostalam swego czasu list w którym jest formularz do wypelnienia i to jest opinia o kraamzorg. Już ja im wystawię opinię:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-D

Na szczescie u nas tez tylko pierwsze dni bedzie dluzej potem po 3 godz.
a wage kazala wypozyczyc by sprawdzac czy maly przybiera na wadze, bo jak bede karmic piersia to niebedzie wiadomo ile zje, cos w tym rodzaju:)
O widzisz ja nie dostalam takiego listu,a tez mam VGZ ale wiem ze pokrywaja mi 15 godzin kraamzorg, reszte musze sama zaplacic:/

reklama
Na szczescie u nas tez tylko pierwsze dni bedzie dluzej potem po 3 godz.
a wage kazala wypozyczyc by sprawdzac czy maly przybiera na wadze, bo jak bede karmic piersia to niebedzie wiadomo ile zje, cos w tym rodzaju:)
O widzisz ja nie dostalam takiego listu,a tez mam VGZ ale wiem ze pokrywaja mi 15 godzin kraamzorg, reszte musze sama zaplacic:/
Hmmm, mnie nic o wadze nie mówiła a też mam zamiar karmić piersią....
A jaki masz pakiet? Bo ja basis...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry