reklama

Poród w Holandii 2011

The hague, wlasnie juz zobacz ile czekasz... Moze zapomnieli :D Oni to czasem maja takie zamroczenie umyslu :D i potem im sie przypomina pod koniec roku. Mialam tak z biurem podrozy , ktore uwaga! w przypadku wykupienia last minute sciaga z konta do 2 tyg po podrozy. Mi sciagneli miesiac po... A przeciez moglam zamknac konto :D hihi ale nie jestem taka swintucha... W Polsce czarno widze taka usluge :-D Co tam, Holendrzy lekko trzymaja sprawy finansowe , jak im sie przypomni, to sie upomna :D

reklama
Ayni, Iskierka gadalam z moim jak to bylo z tym rachunkiem z kraamzorgu bo on tez byl przy tym jak babka mowila o tych platnosciach i on powiedzial ze ten rachunek ma przyjsc albo do nas albo juz bezposrednio do kraamzorgu, i ze ogolnie nie musimy za to placic, mimo, ze mamy basis pakiet. wpisane mialam ze babka byla u mnie 40 godzin (a nie byla tyle, bo kazalam jej wylazic wczesniej) i nie zamierzam tego placic :-D a oni tam maja jakies umowy popodpisywane z ubezpieczalniami, bo to nowy kraamzorg jest i duzo gratisow, to moze dlatego nie bede musiala za to placic. nie wiem w sumie, bo bylam taka wymeczona ze w szczegoly nie wchodzilam za bardzo, a moj to jest taki ze jemu obojetnie czy bedzie musial cos placic czy nie to tez nie dopytal :sorry::rofl2:

ale na niedzieli.nl czytalam ze zdarza sie ze nawet po roku czy dwoch rachunek moze przyjsc.

Ja wiem ze 1 termofor jest dla mamy a 1 dla dziecka ,tak jak i termometr.potrzebny jest jak rodzi sie w domku a jak w szpitalu to nie no tak mi mowila polozna i kraamzorgowa.
No to widzisz kochana, ja nie musze mieć drugiego kruika bo rodzić bedę w szpitalu. Poza tym nie przewiduję by bylo mi zimno po porodzie....
ale na niedzieli.nl czytalam ze zdarza sie ze nawet po roku czy dwoch rachunek moze przyjsc.
Oj, to tymbardziej bym nie zaplacila - przedawnienie i tyle :-D:-D:-D

Jeśli będzie taka pogoda jak teraz przez dłuższy czas, to termoforem bym kogoś walnęła w głowę :baffled:. Mamy wszystko pootwierane a ja się męczę w krótkich szortach i koszulce.

Melduję się dalej w wersji 2w1. Właśnie sobie zjadłam jogurt z muesli i zapijam kawą zbożową mmm :-D. Majka robi mi tam jakieś You Can Dance, widocznie jej tam dobrze, bo póki co nie chce wychodzić. Ma jeszcze czas :-).

Witam serdecznie.
Dzis wczesniej niz zwykle - starsze dzieci nie daly spac:baffled:.
Astrid - ja chyba jestem przeciwienstwem bo ciągle mam wrazenie ze moja mala chce już wyjsc... Tak sie rozpycha ze boje sie kiedy mi dziure w boku zrobi.
Czasem mam tak twardy brzuch, że kazde dotknięcie boli - fizycznie czuje gdzie mam dno macicy:sorry2:. Każdy skłon boli i mam problem zrobić cokolwiek.
Na szczęscie nie muszę robić nic cięzkiego...

reklama
Śmiałyśmy się z koleżanką, która ma termin parę dni po mnie, że śmiesznie by było, jakbyśmy urodziły np. 1 czerwca. Ona z mężem za rok mają 1 czerwca ślub kościelny, to by była potrójna impreza :-):-):-) i przy okazji Dzień Dziecka.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry