reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poród w Żeromskim

To chyba jesteś pierwsza w kolejności z czerwcówek :)

Jesli o same położne chodzi to podejdz sobie do Żeromskiego na zwiedzanie sal, to przy okazji któras z połóznych cie oprowadzi, poznacie sie, pewnie jakies pytania bedziesz mogla jej zadac, wypytac o wszystko i może troszke cie to uspokoi :).

reklama
to tylko ja tez potwierdze (mimo ze nie mialam bóli krzyżowych) że przy porządnych skurczach ( u mnie trwało to dobrych pare godzin) żaden masaż nie pomaga.. przynajmniej mnie to drażniło i mężowi mówiłam zeby mnie nie dotykał ;) (ewentualnie ja mu miażdżyłam rękę przy skurczu..)
Też żadna muzyka relaksacyjna, olejki, masaże przy porodzie (przynajmniej moim) nie pomagaja i jest wszystko jedno, byle sie to szybko skończyło ;-) ale to moze tylko moje doswiadczenie...

co do załatwiania położnych to potwierdzam, że nie ma tam takiej możliwości, ale sądząc po szkole rodzenia i znając opinie koleżanek wiem, że wszystkie są miłe i bardzo pomocne, a niektóre nawet czytają to forum ;)

Termin mam na 3.06. ale na każdym usg wyszła ciąża 2 tyg. młodsza (co by się zgadzało) więc chyba jednak pierwsza nie będę :-) Trochę mnie uspokoiłyście pisząc , że wszystkie położne są bardzo pomocne więc chyba sobie odpuszczę i skupię się na pakowaniu torby. Dzięki za pomoc dziewczyny!

hahaha, koleżanka też mowila że mało mężowi nie odwineła jak biedak chciał jakoś jej pomóc i przypomniał mu sie zasłyszany w sz.r. masaż.
No cóz, każda inaczej na porod reaguje i każdej co innego ulge bedzie sprawiało.

Mysle że ta oliwkę warto mimo wszystko zapakować bo tych tobołków do szpitala i tak jest dużo więc jedna rzecz wiecej nie robi róznicy, a może akurat nam ten masaż pomoże ;-).

Aneta a znasz płeć? czy czekasz do porodu?

Cześć dziewczyny:-)
Mam do was pytanie odnośnie porodu w tym szpitalu:-)
W styczniu 2010r urodziłam tam córeczkę i byłam bardzo zadowolona ze szpitala opieki itd.
Ale szpital był przed remontem i ciekawa jestem jak jest teraz czy już po remoncie?
I jak jest w kwestii ubranek dla dziecka trzeba mieć swoje??
Do porodu mam jeszcze troszkę czasu,ale wolę wiedzieć wcześniej takie rzeczy:-)
Pozdrawiam :-)

nikol szpital już po remoncie - śliczny i komfortowy.
W kwestii ubranek to z tego co wiem, nie trzeba mieć swoich ale warto mieć swoje. Ja przy synku miałam swoje.

Co do położnych to są to anioły a nie kobiety - wszystkie. Pomocne bardzo w tych pierwszych dniach i godzinach z dzieciątkiem. Przynajmniej ja mam takie wspomnienia po pierwszym porodzie.

reklama
Termin mam na 3.06. ale na każdym usg wyszła ciąża 2 tyg. młodsza (co by się zgadzało) więc chyba jednak pierwsza nie będę :-) Trochę mnie uspokoiłyście pisząc , że wszystkie położne są bardzo pomocne więc chyba sobie odpuszczę i skupię się na pakowaniu torby. Dzięki za pomoc dziewczyny!

No! Bo już myślałam że ktoś mi chce moje miejsce nr 1 w czerwcu "podpindolić" :wściekła/y:;-):-D- 3.06 to mój termin ;-)
Anetakrakow, Nikol - witamy na forum :-)
Potwierdzam jak inne dziewczyny (doświadczenie mam ze SZ.R i koleżanek które już tam rodziły) - nie potrzebujesz ani opłacania położnej, ani swojego lekarza - pod tym względem szpital jest nr 1 :-)

Katerinka - masz już i doświadczenie i z tego co pisałaś też mieszkasz w okolicach Kurdwanowa - możesz polecić jakiegoś pediatrę/przychodnię w tych okolicach? Gdzie chodzicie z Twoją Małą?

Ostatnia edycja:
Do góry