reklama

Poród

Ja przy Julce po odejściu wód płodowych w domku byłam jeszcze 3 godziny.Wykąpałam się,poczekałam na męża bo był w pracy.Tak że wszystko na luzie ale ja mam takie podejście do większości spraw.Czop wyleciał mi tydzień przed porodem i wtedy wiedziałam że już tylko dni zostało do porodu.A jak przyjechałam do szpitala to skurcze miałam co 5minut a rozwarcie na 4cm.była to godzina 4 nad ranem a urodziłam o 10.10 rano.
Nie ma reguły ile czasu do porodu po odejściu wód.U nas też karetki jeżdżą do porodu z komplikacjami a tak to nie.

reklama
Ixi ja mam miec sciagany krążek w 37tc...i też się zastanawiam jak to będzie hehe...czytałam różne fora i rzeczywiście sporo dziewczyn po sciągnięciu pessara rodziły max. po tygodniu ale było też sporo takich co rodziły po terminie...ciekawe jak to z nami będzie...szczerze to chciałabym żeby u mnie to był maxymalnie 39 tydzien:)

hej
ja to najbardziej boję się chyba paniki, by nie zrobić z siebie wariatki....
podobno większość ciężarówek spędza te pierwsze chwile porodu w domu
ale matko! odejdą wody, skurcze! ja już się boję

U mnie zaczęły się bóle o 23. Nie myślałam, że to bóle porodowe, bo wcale mocno nie bolało. tylko, że występował co 7-5 minut. 0 2 w nocy odeszły mi wody płodowe. Zbudziłam męża i jechaliśmy do szpitala. Wtedy dopiero zaczęło mnie boleć. Na miejscu okazało się, że mam rozwarcie na 8cm. No to na porodówkę. Urodziłam o 7 rano. Jak na pierwszy poród myślę, że poszło dość sprawnie :) A tak się bałam, że będzie gorzej

A mi się wczoraj snilo ze mialam cesarke. Coraz czesciej o tym mysle i oswajam sie z tym powoli.. Jesli Hania się nie przekreci to wole byc psychicznie przygotowana, niz do samego konca liczyc na to ze ulozy sie glowkowo a potem wpasc w panike ze jednak cesarka. Tyle się teraz nasluchalam o zle zrobionym nacięciu, popękanych kobietach i krzywych zszyciach, ze cesarka przeraza mnie o 50% mniej niz wczesniej.

ja nie miałam robionej lewatywy. No i głupio tak było ... "popuszczać", trochę lepiej się czułam bo rodziłam w nocy to tyle osób się nie kręci po sali.
ale co śmieszne to przysypiałam między skurczami. Normanie byłam tak zmęczona nieprzespaną nocą, że urywał mi się film.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry