reklama

Poród

Salomii poprzednio pisała że jak nie będziemy ćwiczyć mięśni kegla to się będziemy posikiwać ciągle - chyba miała racje :-D
Ale faktycznie one mogą nie być wskazane dla wszystkich.

reklama
Co do wydzielin różnego rodzaju, to podobno od 8 miesiąca może ich przybywać, więc nie ma się co stresować, tylko kontrolować kolor, zapach i konsystencję :)

Powiem Wam, że się trochę uspokoiłam "porodowo" - w niedzielę moja kuzynka urodziła córeczkę. O 14 pojechała do szpitala, powolutku przeprowadzili z nią wywiad, załatwili kosmetyczne sprawy, o 19.30 mała była już na świecie (3850 g). O 20.30 przyszedł sms, że czują się obie rewelacyjnie, jakby porodu nie było, i już się karmią :)
Też bym tak chciała :)

czesc dziewczyny ja mam takie pytanie moze troche smieszne ale tak sie nad nim od pewnego czasu zastanawiam. otóz pewnie kazda z nas ma problemy z goleniem zwlaszcza w miejscach intymnych i tak sie nad tym zastanawiam jak to teraz jest przy tych porodach czy musi byc idelanie gladko w tych miejscach. ja teraz sie gole tak "po łepkach" jak ja to nazywam a nie chcialabym zeby pielegniarka w szpitalu mnie golila tak jakos dziwnie bym sie czula

nie ma obowiązku w ogóle golenia się do porodu, ale położne zalecają bo potem łatwiej higienę utrzymać. Wiadomo że w 9 miesiącu ciąży nie jesteś w stanie się ogolić idealnie - bo to po prostu niewykonalne, na życzenie położna goli kroczę i szczerze mówiąc myślę że na tym etapie będzie nam dosyć wszystko jedno czy nas golą i kto. Ale jeżeli jest to dla Ciebie problem to mi położna mówiła że nie ma problemu jak coś tam jest bardziej czy mniej dokładnie.
Także spokojnie :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry