reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Raptusku, czy Ty robiłas in vitro, skoro jesteś w ciąży bliźniaczej, jeśli tak, to mogę zapytać o powód, bo ja też się zastanawiam właśnie nad in vitro, bo nigdy nie mialam, a może warto byłoby poobserwowac zarodki jak się dzielą, może po tylu stratach powinnam wykorzystac na maxa każda możliwość?

Jesli chodzi o insulinę, to za Waszą namową już zapisalam się do prof. Jerzak na 29 maja :happy:

Nie znam Was jeszcze wszystkich dobrze, ale oczywiście za wszystkim ciężarówkom gratuluję i zaciskam kciuki :-) a dziewczynom po stratach życzę, żeby jak najszybciej w brzuszkach zagościli lokatorzy!

Ostatnia edycja:
reklama
Kruszka wizyta raczej standardowa... Chociaż cukier w moczu sie ciagle pojawia :/
Wizyta w miarę ok... Maluch leży poprzecznie, niestety szyjka sie skróciła :/ ehh

Dziewczyny gratuluje wizyt :) Ewuś, Raptus bardzo sie cieszę :)
Apolinka życzę spokoju, dużo spokoju...

Iris jak tam u Ciebie?

Alusia najważniejsze, że z Maluchem wszystko dobrze :* Co profesor mówi na ten cukier? Bardzo krótką masz szyjkę?
No i czy macie już imię? ;-)

My też po usg, Młoda jest duuuża -ponad 1600 g i wymiarami odpowiada 31 tc. Poza tym wygląda zdrowo, w normach się mieści i kręciła się niemiłosiernie :) szyjka 42 mm, trzyma ładnie :) KTG też w porządku :) łożysko miałam ocenione na II stopnia, tylko nie wiem czy to oznacza, że jest dobre czy nie? lekarz nie wspominał, żeby działo się z nim coś niepokojącego. Znacie się trochę na tym?

Dziewczyny, bardzo się cieszę, że z naszymi kruszynkami wszystko w porządku :)
Alusia, dbaj o szyjkę, nie przemęczaj się dziewczyno! a jaką masz długość szyjki? mi dziś lekarz mówił, że od 25 mm w górę jest ok i nie ma co się przejmować.

Ostatnia edycja:
Dziewcxynu mam pytanie zeby zrobic badanie krzywej cukrowej i insulinowej to moge wziasc skierowanie od lekarza rodzinnego czy jak? I wtedy nie mozna jakis czas brac leku metformax? Czy wystarczy jak sie nie wezmie rano leku?

Niestety nie wiem ile ma ta moja szyjka :/ wiem tylko ze sie skróciła... Jakos będziemy próbować sie dalej kulać bo co nam pozostało... Z cukrem dostałam jakiś antybiotyk na wypadek zakażenia. I odstawić słodycze, którym i tak prawie nie jem :/
Ewuś co do imienia, to u nas chyba będzie Dawid :) pewność dopiero nabiorę jak go juz na żywo zobaczę... :) a u Was jaki pomysł wygrał? Iris a Twoja dziewuszka jakie będzie nosić imię?

Teraz jakos doczytałam w karcie ze szyjka ma chyba 2 cm :/

Ostatnia edycja:
Iris ale juz duza twoja kobitka ;-) gratuluje! ;-)

Raptus a powiedz mi te przeciwciala APA to co jest?

Iris napisz co jesz, to też zacznę to jeść :tak:Gratuluję, super waga! W 3 trymestrze łożysko jest najczęściej II stopnia dojrzałości, wszystko jest ok :-)
U nas chyba będzie Tymon, Szymon albo Mateusz. Roboczo mówimy Franiu. Czekam na jakieś olśnienie.

Ostatnia edycja:
Inusia - mi przyjaciółka ostatnio mówiła, że jej koleżanka poroniła parę razy (z tego co pamiętam 4), wszystkie ciąże były naturalne, nikt nie mógł znaleźć przyczyny i zdecydowała się na in vitro, teraz jest w ostatnim trymestrze ciąży.
Ja obecnie chodzę do profesora Malinowskiego, jeśli ta metoda nic nie da chyba także zostaje mi tylko Jerzak a jeśli i tak się nie uda to też się zastanawiałam czy ostatniej szansy nie dać in vitro (bo do tej pory zachodziłam naturalnie). Ale mam nadzieję, że nasze forum jest szczęśliwe i następna próba będzie udana:)

reklama
Ewa :) spoko, podeślę Ci dietę ;) duuuzo warzyw, zero slodyczy i bialej mąki. 6-7 posilkow dziennie i Młoda rośnie jak na drozdzach :)

Do góry