reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@mickey* Kurcze ta lametta brzmi fantastycznie!! Dlaczego mi jej nikt nie zaproponowal :( Co to wlasciwie za lek? To ovitrelle na pekanie pozniej?
Lametta działa na takiej samej zasadzie jak Clostilbegyt, z tą różnicą że nie upośledza tak wzrostu endometrium :) spróbuj pogadać o tym z Ginem, bo moja Ginka nie słyszała o tym, jak zapodałam jej temat, to na kolejną wizytę była już przygotowana i wiedziała wszystko :) ona nie boi się przyznać do tego, że czegoś nie wie, za to przyznaje się otwarcie, że uczy się całe życie :)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Porzeczka, jeśli nawet dla siebie samej opiszesz swój poród, to ja bym bardzo chętnie przeczytała. Dla mnie to jest fascynujące, także jakby co to pamiętaj o mnie :)

Tez muszę poczytać o tej lameccie...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@czarna_mala A to jest tak, że lamette pomaga też na poronienia? Tzn. poprawia te komórki jajowe? Nie chce wyjść na jakąś niedouczoną ale nie mogę nic na ten temat znaleźć :(
@Ilis91 Ty też masz stymulacje lamette i ovitrelle teraz? Wczesniej zachodzilas bez problemu?
Ciekawi mnie to jak wasi lekarze tlumacza cel brania tego leku? Czy tylko kiedy jest problem z zajsciem czy jak to u nas tematycznie ;) z poronieniami?

@pixi.nova nie słyszałam nic na ten temat, może ktoś inny potwierdzi co napisałaś. Ja na poprawę komórek biorę koenzym Q10 w postaci Ubichinolu. Czytałam ostatnio, że Ubichinol wcale nie jest lepszy od Ubichinionu, różnią się czymś tam w procesie tworzenia. Ja jednak zostaje przy Ubichinolu, bo boję się że za kilka lat ktoś zrobi badania i powie, że jednak jest lepszy bo coś tam [emoji23]
I ogólnie na hormony, IO i komórki piję Inozytol zamówiony na iherbie, bo taniej wychodzi niż Ovarin, Inofem czy Inofolic :)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

@mickey* Mi nikt nie proponował stymulacji cyklu bo zachodze w pierwszym cyklu ale teraz zastanawiam sie czy nie zrobic sobie stymulacji. Po tej wadzie genetycznej jestem teraz przewrazliwiona. Dziekuje za informacje o lamette. Podpytam na wizycie lekarza o ta stymulacje moze ja sobie zrobie. A Wam dr. P jakie zaleca witaminy metyle? Zreszta nie ukrywam, ze marze o blizniakach. Kiedys nie chcialam a teraz to bym oszalala ze szczescia!! @Ilis91 @anetkruczek ?Zastanawiam sie tez czy sama nie zwiekszyc sobie dawki gluckophage. Ty je moze bierzesz? Ja biore tylko 1x500. @nafoczka Ty kochana ile bierzesz glucko?
@Porzeczka1234 A dlaczego mialas stymulacje? Nie moglas zajsc czy tak poprostu aby zwiekszyc szanse? Jeszcze raz gratuluje kochana!! Zosienka jest przecudna!
Glucophage miałam 2x 500 i ona tez poprawia jakość komórek :) lamette tez brałam i tak jak @mickey* (świetnie zorientowana :) ) pisze zaszłam nie od razu a w 9 cyklu pomimo tego że wcześniej tak jak ty zachodziłam od razu.. ale co z tego. Co do samej lamette to wszystko zależy na ile twój gin jest zorientowany bo ten lek defakto nie jest do końca na to a przy leczeniu nowotworów. Co do witamin to dok. P nic szczególnego nie zalecał ale też i nie odradzal ba zasadzie "woda swiecona" ;)

@mickey* ja też trochę za nim "tesknie" :D
A co do nas? Hmmm wiesz, że chwalić nie można :) mi pozostała opryszczka a tesciowej wymioty ;) a tak wogole to dopiero skończyłam "papiery" z pracy :/

reklama
@pixi.nova lametta nie jest lekiem na poprawę jakości. Jest stymulantem wzrostu. Dzueki niej komórek jajowych wzrasta więcej, wiec jest po prostu większa szansa na ciążę. Z normalnej owulacji masz 1 pęcherzyk, z lamette 2-3, a może być i więcej. Chociaż wtedy mówi się o przestymulowanym cyklu i nie bardzo chcą robić np. IUI.
Rzeczywiście podstawa działania jest jak w clostilbegycie, aczkolwiek po clo nie zaszłam przez pół roku ani razu, a po lameccie w 3 cyklu i 4 się udało. I albo dzięki niej, albo dzięki IUI, albo dzięki obu mój organizm się odblokował.
Dlatego ja tez jestem jak najbardziej zwilenniczką stymulacji i IUI. Któraś z Was dziś o to pytała. W przypadku słabszego nasienia to idealne rozwiązanie, bo droga do macicy skrócona jest do minimum. Plemniki są tam bezpośrednio wstrzykiwane a'la strzykawką. A wczesniej selekcjonuje się najlepsze egzemplarze, pompuje je witaminami, wspomaga itp itd.

Ostatnia edycja:
Do góry