reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

sorka umknęła mi Twoja wizyta u Paśnika, a co on zaproponował?jaki ma pomysł

Na razie badania. CBA, LCT i w 2 fazie cyklu IMK. I wtedy zobaczymy. Albo steryd, albo intralipid, albo bardzo łagodna immunosupresja. Mój M ma zrobic plemniki tez. Ale coś się nie kwapi :/ Na wizycie był pierwszy w pytaniach co można zrobic. Na żywo...... ehhhh

reklama
A ja dziś po wizycie u immunologa. 2,5 godziny stracone i nic nie załatwione :sad: Skuerowania żadnego nie dostałam, bo przecież to co w czerwcu robiłam wystarczy, po co powtarzać :crazy:
Wg niego powodem może być immunologia, nie musi. Powodem moze być SM, nie musi. To co wg niego może być prawdopodobne, ale nie musi :baffled: to Limfocyty T reg u mnie. Czyli nie mam hamowania, ani na udezrzenie SM kiedyś, ani na ochronę zarodka teraz.
W intralipid nie wierzy, w szczepienia nie wierzy. Wg niego NK mają wpływ dopiero po 12 tygodniu, bo one dzisiają na łożyskondopiero.
I nic nie jest w stanie mi zaproponować. No chyba, ze przemyślę odpuszczenie tematu. Nie każdy musi przecież mieć dziecko :crazy: A dziecko z niepelnosprawną matką (po ingerencjach w układ immunologiczny) to niedobry pomysł dla dziecka. Wiec mam to przemyśleć :mad:
@burczuś tyle u mnie dziś słychać ;). Trochę złości, trochę przykro.

Jaka masakra :O aż się śmiać chce bo co więcej zrobić, masakra :)

@magda1208 kochana napiszę Ci coś co sama usłyszałam w lipcu "Proszę Pani, to jest przeczucie nie wiedza" trzymam bardzo bardzo mocno kciuki aby tym razem przeczucia były błędne, diagnozy były błędne jak w przypadku @bea25ta i żebyś miała dużo siły i szczęścia <3

@monia0208 Gratuluję piękna beta ! Niech ciąża rozwija się pomyślnie !

@Ilis91 kciuki za jutrzejsza wizytę &&&& <3

@bobasek1990 gratuluję udanej wizyty i zobaczenia maleństwa <3 !!

@marshia zwątpiłam ..... brak mi słów... zwłaszcza na to: po co dziecku niepełnosprawna matka... kur*** jak by niepełnosprawność brała się tylko z chorób o_O no debil po prostu....

kciuki &&& za wszystkie testujące na dniach :D

@magda1208 Kochana ja jak u Maliny w 6 tc mialam puste jajo to kazal usg powtorzyc za tydzien. Ja w sylwestra koncze 38 lat chyba wiem co czujesz ale poddac sie jeszcze nie poddamy!!! ❤
@marshia no masakra ten "lekarz" ciekawe co on na opinie Pasnika, ze immunologia ma znaczenie moze zaszkodzic ciazy ale tylko do 15 tc
@bobasek1990 gratki Kobieto!

Witam nowe Dziewczyny - @smerfik88 Twoja historia poruszyla mnie do zywego zwlaszcza ta strata w 24 tc ... mam nadzieje, ze w koncu sie uda!

Ilis91 możesz napisać jakie leki i dawki Ci dr P dał napewno będę brała accofil co 5 dni a resztę nie wiem, dr narazie nie może będzie w środę w Tarnowie

@mickey* jak na trudna ciaze czuje sie wykatkowo dobrze. Tylko mlody mnie czasem stresuje. A porod? Przed terminem na Kopernika. A po terminie, o tym zdecyduje po trosze konsultacja kardiologiczna.

Slonko, a co u ciebie. Jakie plany?

@smerfik88 zrob trujce tocznia i antyfosfolipidowa. Dobry wykaz badan dostaniesz od Milewicza lub Przybycienia. Lekarza sama musisz wybrac. Kochana a wady genetyczne tworzy nie tylko genetyka. Na to nie ma mocnych.

@monia0208 masz cien na tescie. Zanim zrobisz bete bierz juz encorton i clexan. A acofil mozesz od bety. Nie badz w szoku, tylko bierz leki. Gratuluje [emoji64]

@bobasek1990 duuuuzy twoj dzidzius. Dbajcie o siebie

@marzycielka81 dobrej nocki

@matulkaa jak wypraweczka? Co u was sie dzieje? Mala rusza sie?

@ovli22 zrob tak, by bylo dobrze dla ciebie. Mam nadzieje, ze podczytywac bedziesz. Czasem cie wywolamy. czasem moze sama zagadasz. A moze z niespodziewajki pochwalisz sie testem pozytywnym. Kochana wszystkiego najlepszego [emoji8]

@roxi123 jak cos jest na rzeczy to testuj

@zosiak trzeba bylo walnac tej znajomej prawda w oczy zobaczylabys jak ja zgadi. To naprawde dobry sposob na wscibskich i nadgorliwych. A ty nie masz sie czego wstydzic

@dzol a co u ciebie?

@iveo, a ty jaki masz plan?

@marshia takie wizyty sa do du**. Ty jednak twarda babka i jak zbywaja, to znajdujesz inne rozwiazanie. Na szczescie masz Pasnika. Przytulam

@burczus wyniki jak ta lala [emoji4]

@nafoczka, kokardki w koncu sie zjawia. Jestesmy z toba [emoji179]

@pixi.nova jak sie czujesz?

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Destino Dziękuję kochana za pamięć. U mnie zawodowo sporo się dzieje także od rana do nocy mam mase obowiązków ale to i lepiej bo głowa zajęta :) Dzisiaj byłam na badanich w Łodzi, teraz będę czekać na wyniki i na początku grudnia czeka mnie rajd po lekarzach i zbieranie zaleceń. Odpuszczamy narazie starania i nastawiamy się na koniec stycznia najwcześniej. Bardzo się cieszę, że u was wszystko dobrze i twój piękny cud już niedługo będzie z wami!! Tak się cieszę :) To dodaje nadziei nam wszystkim bezdzietnym staraczkom :)
@anetkruczek Kochana wybacz, że nie odpisałam i nie podziękowałam za ostatnie.. mam taki nawał pracy, że dopiero wróciłam do domu i tak każdy dzień. Dziękuję ogromnie!! :) @magda1208 Kochana cały czas myślami z Wami..

Do góry