reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Marthi to przepraszam, tyle was tu i tyle tego przeczytałam, że mogłam pomylić :p
Strata druga.. Pierwsza ciążę straciłam równo 7 miesięcy wcześniej, 27.04. Jedyne pocieszenie dla mnie na tą chwilę to to, że zachodziłam w miarę szybko, bo za każdym razem z 3 cyklu, jak wyłączyłam głowę. A Ty ile masz strat za sobą?
Czytam że podobnie jak ja nie znasz przyczyn 1 straty, a w drugiej zdecydowałas się na badania w Genesis i wyszła wada.

reklama
@roxie123 wszystkiego dobrego. Super z wizytą. Przykro mi , że znów biochemia ale... widzę , że jesteś pozytywnie nastawiona.

@kas90 jak to zrobiłaś , że się wyspałaś haha ile razy twoja mała wstaje? Jaki masz ten zagęstnik dziś pojadę kupić bo mała dalej szaleje z głową przy cycu. Dziś była położna i mówiła , że tak może być mhhhh ale od rana prawie nie śpi tylko przy cycu

@matulkaa jesteś słodka mamac

@marshia wariatka z Ciebie haha ja mam AB rh+ ale mąż 0 jak coś to go poproszę aby upuścił trochę dla Ciebie

@burzuś kciuki

@bea25ta już niedlugo pewnie cała chodzisz

@Funia90 ja też myślę o tym otulaczu

Bebilon nutrition zagestnik do mleka naturalnego. Na razie dalam wczoraj 2 razy i czekam na kupe bo nie bylo takiej wiekszej. Juz od jakiegos czasu robi mi mniej. Jak bedzie z kupa ok to dopiero podam znow. Po mleku z zagestnikiem jej sie odbija bo jest geste i tez tak nie ulewa. Odciagnelam i dalam do butelki. to jest przede wszystkim na ulewanie. Z tym ze jak pojadla z butli to musialam dac piers lub smoczek bo jeszcze jej sie chwile wydawalo ze glodna!
Wyspana bo M wzial dzis wolne :D wstaje 2 razy jesli (nie ma wzdec).A wczoraj dalismy niemiecki lefax (ponoc jeszcze lepszy niz sab simplex). Jakby bylo z kupka ok to bede dawac w nocy z butli z zagestnikiem, bo tak to pol godz karmienia, 45 noszenia zeby nie ulala i do 30 min odciaganie :p ale M ja dzis nosil a ja pompowalam :p
A Zosia tez robi tak ze juz prawie przysypia przy cycu a jak chce wyjac to zaczyna jesc?

@smerfik88 ona ustala wszystkie leki. Przeczytaj moją historię na 2 wątku "ciąże zakończone sukcesem. Zelazny to acard heparyna progesteron (luteina/duphaston) i ew encorton

A i przeczka, dr mi mowil ze dziecko z piersi ma jesc non stop i ze tak wyglada kp.Powiedzial ze 1,5 godz to za dlugie przerwy! Ale wg mnie matka tez czlowiek i nie dam sie zwariowac skoro przybiera.

Ostatnia edycja:
@mokka25 Oj kochana nie przesadzajmy:p Ciesze sie, ze udalo sie pomoc.
Swoja droga fajny bylby watek oddam wizyte- jak uwazacie? Moza by bylo wczesniej sie dostac tak jak udalo sie np. @roxie123 :) Bardzo sie ciesze, ze idziesz do niego. Ehh widzisz jakie to zycie skomplikowane chyba we wrzesniu mowilysmy o nim i w koncu tam trafisz :) Oby pomogl wam i nowy rok niech przyniesie nam wysyp fasolek!!
Sama ustawiam sie w kolejce :p

@Marthi Kochana jaka przekupe :p To jedynie moge przywiezc piekny prezent z Krakowa hihi.

Swoja droga to ja wybieram sie jeszcze do dwoch profesorow Jerzak i tego z Novum i wtedy podejme decyzje czy ide na wlewy czy zostaje na sterydach. Szczepienia odpadaja.

Oczywiscie dopytam o metyle i badanie poziomu witamin.

@roki_1991 @Marthi to ja pisałam o tych m2 :) Czyli jednak prawda :o

Mam pytanko w sprawie IMk (czyli tez Nk) - czy 23 dc będzie ok? Paśnik mówił tylko: 2 połowa cyklu. I teraz tak, albo mogę zrobic 23 dc, albo dopiero we wrocku 28 dc (a jak przyjdzie okres wczesniej niz standardowo w 30/31 dc to jestem udupiona zmów na cały muediac). W 27 dc musiałabym cisnąć specjalnie do Łodzi tylko na badanie, a za 3 dni na wizytę.... spora kilometrowka o_O

@roki_1991 - Nic nie szkodzi ;) Ja mam 2 straty za sobą. Obie zakończone zabiegiem w 12 tc. Niemniej, zarodki nie rozwijały się "terminowo" i prawidłowo. Pierwsza dzidzia miała 1,08 cm, druga tylko 0,4 cm... Malutko. Pierwsza ciążą nie była badana, "bo to przypadek/tak sie zdarza" mówili. Po drugim poronieniu badaliśmy w Genesis i wyszła trisomia 16 chr. Bardzo rzadka wada, ale letalna, czyli śmiertelna. Tłumaczą to jednak lekarze i genetyk złym podziałem komórkowym i mówią, że na to nie mam wpływu...Czy rzeczywiście? Nie wiem. Kariotypy mamy prawidłowe.
Ja w drugą ciążę zaszłam w 3 miesiące po stracie, udało się od razu przy jednej próbie. Teraz w październiku w połowie cyklu stwierdziliśmy, że przestajemy się zabezpieczać, ale nie zaszłam, ani w październiku, ani w listopadzie... Nie wiem czy starać się dalej, czy co... Styczeń i koniec roku dla mnie to trauma, 2 lata temu się dowiedziałam o raku mojej mamy w Nowy Rok, a rok temu poroniłam 3.01 i mialam wiele przezyc strasznych w rodzinie wiec nie wiem czy mnie to nie blokuje. Nie wiem co robic. Jakis czas wierzylam, ze moze na clexane się uda i na metylach, a teraz juz mam ogromny mętlik....

@pixi.nova - dobrze robisz, idź do Jerzak i Novum!;* A co do krakowa - to jedźmy kiedyś tam na weekend, hahah! Ja kocham kraków i czasem z koleżankami tam jeździłyśmy! :D Nawet drugi Panieński (z tym samym męzem jakby co;p) miałam właśnie w krakowie <3

@marshia - ja się nie znam więc niestety nie pomogę :(

A widzisz, podobne macie niki :p byłam blisko. Tak, to prawda, bo też się zastanawiałam z tą dziewczyną jak oni to liczą i skąd znają to powierzchnię ciała :p

reklama
@Marthi czyli mamy taką samą sytuację. Mi też po pierwszym razie mówili że przypadek, ale teraz nie dam sobie wmówić i będę robić badania na własną rękę jeśli będzie trzeba. Moja lekarka jak powiedziałam jej o mutacjach, to powiedziała żebym się uspokoiła, bo to nie jest problem. Że da mi leki i będzie wszystko okej :) a w tej ciąży za późno zaczęłam je brać i najmniejsza dawkę w dodatku, bo fraxi dała mi na podstawie tylko objawów a nie wyników badań. Więc i tak uważam że jest spoko lekarka skoro dała leki i to z R bez gadania :)

Do góry