aqua1-23
Mama Marcowa 06` Wrześniowe mamy'08
ja jestem pod wielkim wrażeniem rozgadanych dzieciaczków - bo u nas postęp w mowie zerowy - nawet nie próbuje powtarzać :-(
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
tez co chwile kombinuje eby na nie wejsc, mnie az mrozi jak widze ze siedzi sobie przy stole jakby nigdy nic i to jeszcze z takim zawadiackim usmieszkiem.

tak sobie stał na środku i myślał coby tu dalej zrobić - nie wiedziałam czy krzyknąć żeby się nie ruszał czy z tajniaka podejść i go złapać ale bałam się że nie zdąże - no napedził mi strachu goguś mały- normalnie cały czas musze go mieć na oku bo cuda wyczyniaaa nieziemskie - krzesła ma już niestety opanowane -ciąganie ich po całym mieszkaniu i zasiada na nich jak panisko 

:-)
;-)

a na parapet wchodzi z mojego lozka, ale to jeszcze nic moglby sobie wchodzic i patrzyc przez okno, czemu nie, ale On przechodzi po nim na druga strone gdzie lozka juz nie ma pod nim i ciagnie za klamke a parapet ma moze troche ponad 20 cm szerokosci
i pieknie odmienia koncowki 

problemu nie sprawiaja jej slowa trzymam otworz odejdz zjezdzaj szybko uciekam a od kilku dni jej ulubionym slowem jest "sama" 
na sama mysl o nim dostaje furi 
mycie zebow - sama, zdejmowanie ubran - sama, pielucha - sama, wycieranie pupy na kibelku - sama nie wspomne juz o jedzeniu 

ale hit ostatnio to jaja pupa cycuchy i cipka ktore to slowa opanowane sa do perfekcji.... siedzi w waniie mowi no myjemy sie a Lena bierze piane zaczyna myc krocze i mowi "cipka" pozniej "cycuchy" tata ma jaja i wujo i dziadek 
i w sumie to nie wiem jak sie zaczac zachowywyac czy ignorowac? a jak mi do kogos na ulicy wypali 

albo tak jak M bratanica 5 latka ktora opowiadala nam jak to ja kolega Mikolaj zaprosi do lazienki pogadac jak bedzie robil siusiu i pokazal jej co ma w majtkach.....