reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych pociech

U nas kojec sprawdza się pierwszorzędnie - Kuba wie, że to jest miejsce do zabawy i do gimnastyki a łóżeczko do spania.
A te kominki to faktycznie problem . Jak ktoś pali w nich od czasu do czasu to mniejsze zagrozenie , ale jak ktoś ogrzewa nim dom to przerąbane.

reklama
Aqua, a masz kojec o wymiarach 90x90? Czy jakiś większy? Jeśli ten 90x90 - to czy on nie jest za mały? I ile za niego dałaś? Z góry dzięki za info :)

Jakiś czas temu zastanawiałam się nad kojcem, po czym stwierdziłam, że może nie będę kupować, bo już niedługo - w grudnia będę mieć w końcu swoje czyste, nowe mieszkanko i Filip będzie mógl sobie pełzać do woli, ale okazalo się, że moje niegdysiejsze (jest takie słowo, czy mi się zdaje...? :D) powiedzonko "oby do grudnia" mogę zmienić na "oby do wiosny" :( no i chyba zakup kojca będzie dobrym pomysłem.

Nasz kojec wygląda tak

Narazie starcza miejsca na wygłupy i akrobacje.
Po rozłożeniu zajmuje troche miejsca ale u nas było to jedyne sensowne rozwiązanie.
A kosztował nie całe 200 zł 160 chyba ale dokładnie nie pamiętam.

My też czekamy na własne 4 kąty i nic tylko wszystko się przedłuża a ja już na to wszystko patrze z przymrużeniem oka bo to jest paranoja ,żeby dwa lata załatwiać sąd i pozwolenia na budowe a pani z geodezji tylko dzwoni i mówi już za kilka dni mapka będzie do odbioru tylko naniose ostatnią poprawke :wściekła/y:

oj my tez szukamy kojca ale wlasnie zeby byl dosyc duzy i jeszcze szukamy jakiejs zagrodki do komina ale same jakies takie metalowe ozdobne az strach stawiac bo jak ploty wygladaja a odgrodzic kominek juz trzeba moze macie jakies pomysly o jakiejs bezpiecznej zagrodce od kominka?

No wlasnie my mamy piecyk gazowy i bedzie trzeba go chyba zagrodzic jak Brian zacznie pelzac albo w drzwiach pokoiku postawic jakas zagrode bo napewno bedzie chcial tam paluszki wlozyc:eek:
Znow jak zagrodze ten piecyk to pol salonu mi to zajmie:baffled:

No wlasnie my mamy piecyk gazowy i bedzie trzeba go chyba zagrodzic jak Brian zacznie pelzac albo w drzwiach pokoiku postawic jakas zagrode bo napewno bedzie chcial tam paluszki wlozyc:eek:
Znow jak zagrodze ten piecyk to pol salonu mi to zajmie:baffled:

Zagrody, barierki czy płotki będą niestety konieczne, żeby nasze maluchy nie zrobiły sobie krzywdy, nawet jeśli nie zawsze bedzie to fajnie wygladało... U nas schody trzeba będzie zasłonić... ale są takie bramki, gdzieś widziałam...

A poza tym to Kubas nauczył się ostatnio pić z niekapka i sam sobie go trzyma, wkłada do buzi i wyciąga, i tak go ogląda dokładnie. Śmiesznie to wygląda, jakby oceniał, ile soczku jeszcze zostało, a ile już wypił. I jak świetnie kojarzy kubek z piciem! Jak tylko go widzi, to aż piszczy i otwiera paszczę :-D

Nadusia juz ładnie siedzi :) czy to w wózku na spacerze czy na krzesełku do karmienia :) Niestety nie pełza i nie przewraca sie z brzuszka na plecki,za to przemieszcza sie na łózku leżac nawet o 180 stopni.

reklama
Do góry