reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Powrót do formy

Mam pytanko do dziewczyn które już po seksiku czy używałyście jakiś żeli nawilżających ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ja mam dwie proby seksiku za soba,pierwsza nie wyszla,druga z zelem nawilzajacym-juz lepiej.Mimo to bolalo przy szwie,tak jakos nadal ciasno bylo.No i dzis bylam u ginki,powiedzialam jej o tym i dala mi recepte na jakis krem,ktory zmiekczy rane po szyciu i bedzie bardziej elastyczna.Jak wyprobuje to Wam powiem czy dziala.

A tak w ogole na wizyie u ginki zwazylam sie,no i po porodzie stracilam 10kg (z 13 kg),wiec do wagi sprzed ciazy zostaly jeszcze 3kg:-)
No,a badanie ginekologiczne sie nie udalo,bo bardzo mnie w srodku,przy szyjce bolalo-az ginke to zdziwilo,bo ponoc wszystko ladnie zagojone.Wiec musiala zrobic mi dopochwowe usg,zeby sprawdzic czy wszystko w porzadku-i to juz tak nie bolalo.
Powiedziala,ze mam bardzo sucho i zebym wlasnie do seksiku uzywala duzo zelu nawilzajacego i probowala powoli,krok po kroczku.
Dostalam tez skierowanie do kinezysty na 9 wizyt na cwiczenia glownie ukladu moczowego (czesto w toalecie,juz po siusiu,poleci mi jeszcze bezwiednie troche)i miesni brzucha.
A,no i dostalam recepte na cerazette.Jak przestane karmic piersia to bede mogla dwuskladnikowe lub Mirene (ktorej raczej nie bede chciala-boje sie jakos ciala obcego w sobie).

Mam pytanko do dziewczyn które już po seksiku czy używałyście jakiś żeli nawilżających ?

kasiau sorki chciałam cytować a cię edytowałam.

Ja używam durex pley niebieski nawilżający .

A co do odczuć mam jak maaajka ale z żelem jest dobrze tzn tylko trudny jest początek..a potem jużz dobrze.

Mata połóg ci się kończy to już niedługo , ja mogę a faceta w domu nie ma :-)
Byłam wcześniej u ginki bo mi wyskoczyły takie gulki w miejscach gdzie były szwy. Powiedziała ze to jakaś alergiczna historia i przepisała maści ale też wolno idzie ale już poprawa jest.

Ja tez Wam zazdroszcze tych seksscesów, u nas jeszcze trochę potrzeba czasu, mimo ze juz wydaje mi sie ze okres połogu zakończony, jednak poczekam te 6 tygodni ;-) tak na wszelki wypadek, zeby wpadki nie miłej nie zaliczyc ;-):sorry2:

ja juz nie krwawie od kilku dni co mnie cieszy bardzo bo z Marysia bite 6 tygodni ze mnie leciało... mysmy na razie sie przytulali ale bez "penetracji i było fajnie... na razie sie boje tam do srodka cos wkładac, nawet jakby tym czyms miał był siusiak M.
kurde z wagi tylko kilo mi spadło łe... cos nie chce chudnac... jestem gruba... a brzuch mam obrzydliwy po prostu,,,,

reklama
Wiem, że jakiś czas temu pisałysmy o pasach poporodowych, że niby lepiej ich nie stosować, ale ja sie powżnie zastanawiam, czy jednak sobie takowego nie sprawić na ten mój brzuch, bo w sumie od miesiąca nie spadł mi o ani cm, a do dawnych wymiarów brakuje mi ponad 20 cm :baffled: no i wyglądam jak w ciązy bym jeszcze była :-( (na naszej klasie mąż dał zdjęcie z małą i w komentarzu przeczytałam, że ktos mnie z wózkiem widział, ale nie wiedział, że to nasze dziecko :zawstydzona/y:, albo córka znjomej sie pytała, czy już urodziłam, bo w kościeele mnie z brzuchem widziała :baffled:)

No i do tego szoku doznałam jak w niedzielę na wagę stanęłam... 2-3 tyg. po porodzie ważyłam 65kg, a teraz 69kg :szok: i kto mówił, że jak karmi sie piersią to się chudnie :dry: mam nadzieję, że to woda, bo jakaś bardziej pyzata się zrobiłam, a przez te upały, to woda idzie u nas zgrzewkami :sorry2:

dobrze przynajmniej, że juz tak nie wyglądam;-) (zdjęcie na 1,5 tyg. przed porodem, przed wyjazdem do szpitala, całą noc płakałam :-()

Do góry