reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Powrót do formy

Mnie też pomalutku ciągnie... ale dalej coś ze mnie leci, mało ale jednak, a to już ponad 5 tyg. jak długo jeszcze :confused:

U nas w grę wchodzi naturalne planowanie... może być ciężko, ale wiem, że nawet po porodzie podczas karmienia jest to możliwe...

a jeśli chodzi o "ciasnotę" to mi się wydaje, że będzie bardziej za luźno niż za ciasno...:zawstydzona/y:

ja już mam dość tego połogu:no: do tego ta skóra na brzuchu nie chce mi sie wciągać i wyglądam na 4 miesiąc :baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
U nas w grę wchodzi naturalne planowanie... może być ciężko, ale wiem, że nawet po porodzie podczas karmienia jest to możliwe...
Mata ja też wygladam grubaśnie. I z tego co pamiętam to długo tak wyglądałam przez ten wystający brzuch.

A co do naturalnych metod. To fajnie że nie jestem sama. Ja je stosuje od 10 lat i dla mnie to super. Przy pierwszym dziecku nie miałam okresu do samego końca karmienia piersia czyli 1 rok i 2 miesiące.

Mata ja nawet pisałam prace dyplową o tytule " Naturalne planowanie rodziny po porodzie". Ja kocham tą metode i fascynowałam sie juz tym jeszcze długo przed podjąciem decyzji o zamąż pójściu. Polecam ja!!!!!!!!! dla mnie to frajda

No to jestescie sumienne,dziewczyny.Ja przez 2.5 roku mierzylam sobie tempke i obserwowalam sluz,ale bardziej z mysla o dziecku,bo i tak uzywalismy prezerwatyw.No i z ciekawosci i dzieki temu wiedzialam,kiedy poczela sie Majka:-)

a mi dziś się śniło że byłam znów w ciąży i to z bliźniakami( chłopiec i dziewczynka):szok::szok::-D:-D obudziłam się przerażona:-D jak dla mnie dwójka starczy:tak: a metod naturalnych się boję ale to głównie wiąże się z moja niewiedzą:tak:

Jeśli chodzi o NMP to rozmawiałam z moim ginekologiem i powiedział że w sytuacji jak my - matki karmiące..wstawanie w nocy już zaburza naszą temperature, więc ogólnie obawiam się tej metody. zA i tak cykle miałam takie nieregularne od 28 do 36 dni a Olek to począł się w ostatni dzień miesiaczki.Na hormony nigdy się nie zdecyduje. Nigdy nie brałam i nie będę się faszerować żeby mi potem na staroś wąsy urosły. Azile a słyszałas, ze Kościół dopuścił prezerwatywy dla chorych na Aids. Może i nam( zdrowym ) da przyzwolenie......bo to chyba taka najmniej ingerująca w naturalność metoda .....ale to wszestko to tematy dyskusyjne..

Madziu ja tam nigdy nie stosowałam prezerwatywy i nie mam na to ochoty. A ja stosuje metodę wielo bojawową. W tej metodzie sa potrzebne trzy objawy i nie koniecznie mierzenie temperatury. Ja badam szyjkę , śluz i tz. wyliczenie cyklu(trzeb troszke dłuższego tłumaczenia). Ja nie mierze już temperatury od kiedy urodziłam pierwsze dziecko. U mnie metoda wielo objawa sie sprawdza, tylko wymaga cierpliwości i wprawy i oczywiście wyrozumiałości ze strony meża.

reklama
Ja przez ponad 3 lata mierzyłam temperature i obserwowałam śluz, a cykle mam bardzo regularne 28-50 dni :szok::-D:-D:-D i zawsze wiedziałam kiedy dostanę okres no i oczywiście wiedziałam kiedy poczęła się Dobrusia :tak:

Do góry