reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pożegnanie z pampersem i smoczkiem

Happy masz genialne dziecko :-)
Dziulka
gratulacje dla Leane.
Dawidowe super :-) łapałaś ??? Czy zakomunikowała Ci???

Mnie Oliwia zakomunikowała, że kupę zrobiła już....w pieluchę, jak widzę że się spina, lecę po nocnik a ta już ma w pieluszce, chyba muszę zwiększyć obroty do wc...:-D:-D:-D:-D

reklama
Kania moja się klepie w pieluche i wtedy leci pedem do nocnika i czeka aż jej majtki sciągne. A kupe to niestety komunikuje podstawiając mi dupsko pod nos.

Moja zwykle łapie się za pieluchę ale jak już zrobi siku, no i jak tu łapać???
A z kupą to jest podobnie, tylko jeszcze powie "mama kupa".

Happy tak sobie właśnie wszystkie Was poczytałam i też nabrałam wątpliwości. może to jednak już jest czas? Z tym że ja chciałabym od razu iść na całość, bo teraz to wąśnie mamy takie niby podchody - nocnik stoi Iś wie że do niego robi sie siusiu, siada na niego i głośno woła "siku" a jak robi/zrobi kupę w papmka to przylatuje, trzyma sie łapka za pupe i mówi - kupa fuuu! kupa fuuu! :-D więc jeśli mam sie wziąć za nocnikowanie to chciałabym od razu zdjąć pampka i lecimy z nocnikiem na całego. pampek byłby tylko na noc, dłuższą jazde samochodem i ew na dłuższe spacery bo jakby mi sie zsiusiała to teraz zdecydowanie za zimno. A tak to po domu w samych majteczkach.. i dlatego wolałabym jak bedzie cieplej, ale sama nie wiem. Iś jest zadziwiająco kumata i może faktycznie załapie... no sama nie wiem no :/

Alicja a ja mojej kupuje pieluchomajtki i co pół h lecimy na nocnik. W efekcie wczoraj piechua długo była sucha no i w żłobku zdecydowanie idzie mniej pieluszek.

ALICJA - no ja właśnie też czekam na ciepło bo chciałam tak jak Ty pójść na całość. Na razie to dorywczo raz na kilka dni Przemka sadzalam, jak sam wyrażał zainteresowanie stojącym nocnikiem. No ale wczoraj nam kopary opadły do ziemii, bo mały przybiega do nas z nocnikiem w ręce i woła 'kupaa, kupaaa' a my nie zaczailiśmy oczywiście o co mu chodzi i mu mówię, że przecież nie ma kupy żadnej w nocniku. Po chwili widzę, że zaczyna się napinać i dopiero mnie oświeciło o co mu chodzi z tym nocnikiem. Szybko go rozebrałam i posadziłam i zrobił kupę:szok: Także w szoku byłam, bo my to na razie temat olewaliśmy, sporadycznie sadzaliśmy, żeby wiedział że takie coś istnieje a on mi tu sam woła że chce kupę i to z nocnikiem w ręce:szok:

Nice to super, że Przemuś tak ładnie zakomunikował Wam o tej kupie.
Czasami nam się wydaje że dziecko nie mówi prawdy, że się bawi nami a tu masz.
Oliwia kilkakrotnie mówiła "kupa, kupa" a ja sprawdzałam pieluchę i mówiłam nie ma a po chwili widzę grymas na jej twarzy, i było już po wszystkim.
Dziś udało się nam już 3 razy złapać sikanie :-)
Dawidowe a jakich używacie pieluchomajtek???

reklama
Nice nic tylko sadzać.

Kania miałam wczesniej pampers girls 4 a teraz mam babydreams 4. W sumie są dość podobne. Jeszcze kupić huggisy.

Do góry